باندپهن

خبر اول

فیبرنوری

April 21, 2025
11:12 دوشنبه، 1ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 190958

ضعف در بخش‌های پشتیبان دلیل قطعی‌های اینترنت است

منبع: دنیای اقتصاد

درحالی که رئیس کمیسیون تحول دیجیتال نصر کشور، صرف توسعه فیزیکی و گسترش خطوط فیبرنوری بدون توجه به کیفیت و تجربه مصرف‌کنندگان را کافی نمی‌داند، رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران هم معتقد است که کیفیت اینترنت وابسته به عناصر زیرساختی دیگری نیز هست و یکی از دلایل قطعی‌ها و اختلالاتی که برخی پیمانکاران در پروژه فیبرنوری به آن اشاره کرده‌اند، می‌تواند ناشی از ضعف در بخش‌های پشتیبان این زنجیره باشد.

حسین ریاضی، رئیس هیات‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران درباره روند پروژه فیبرنوری در کشور گفت: «با وجود اینکه پروژه فیبرنوری به‌صورت گسترده در دولت سیزدهم مطرح و پیگیری شد، اما اتصال فیبرنوری توسط شرکت مخابرات ایران، پیش از این دولت نیز آغاز شده بود، بنابراین نباید تنها به اتصال فیزیکی فیبرنوری به منازل و کسب‌وکارها بسنده کرد، چرا که کیفیت اینترنت به عناصر زیرساختی دیگری نیز وابسته است.»

او همچنین تاکید کرد: «اتصال فیبرنوری از لحاظ فیزیکی به مشترکین کافی نیست؛ برای تضمین کیفیت خدمات، شبکه تجمیع استانی که وظیفه انتقال و توزیع داده‌ها را بر عهده دارد نیز باید به میزان کافی توسعه یافته باشد. به‌عبارت دیگر، حتی اگر اتصال شما از نظر فنی برقرار باشد، ولی شبکه تجمیع یا بخش‌های پشتیبان آن دچار مشکل باشند، کاربر با اختلال در سرویس مواجه خواهد شد.»

ریاضی ادامه داد: «شبکه ارتباطی مانند یک زنجیره است که از مسیر اتصال، شبکه تجمیع و زیرساخت مرکزی تشکیل شده و عملکرد صحیح همه این اجزا برای رضایت کاربر ضروری است. یکی از دلایل قطعی‌ها و اختلالاتی که برخی پیمانکاران نیز به آن اشاره کرده‌اند، می‌تواند ناشی از ضعف در بخش‌های پشتیبان این زنجیره باشد.»

احمد نیرومند، رئیس کمیسیون تحول دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور نیز به چالش‌ها و راهکارهای توسعه شبکه فیبر نوری در ایران پرداخت و تاکید کرد که با وجود تلاش‌های گسترده برای توسعه این شبکه، شاهد نارضایتی‌هایی از سوی برخی کاربران هستیم. او در ابتدا به موضوع توسعه فیزیکی اشاره کرد و گفت: «صرف توسعه فیزیکی و گسترش خطوط فیبرنوری بدون توجه به کیفیت و تجربه مصرف‌کننده کافی نیست. این توسعه باید همراه با بهبود زیست‌بوم و تجربه کاربری باشد، در غیر این صورت، کاربران به راحتی از این تغییرات استقبال نکرده و حتی در برابر آن مقاومت خواهند کرد.»

نیرومند همچنین بر لزوم داشتن نگاه یکپارچه در اجرای پروژه‌ها تاکید کرد و گفت: «برای موفقیت در توسعه فیبر نوری، باید ناظران و مجریان پروژه‌ها از اهلیت فنی و مالی برخوردار باشند. نهادهایی که مسوول اجرای پروژه‌ها هستند، باید توانایی پشتیبانی و تداوم پروژه را داشته باشند تا از توقف‌ها و مشکلات مالی جلوگیری شود. او با اشاره به اهمیت ترکیب مدیریت، نظارت، استانداردسازی و نگاه بلندمدت به پروژه‌های فیبرنوری بیان کرد: «اگر این چهار بازوی اصلی با رویکردی هوشمندانه و همراه با عدالت دیجیتال و گستردگی در سراسر کشور پیاده‌سازی شود، فیبرنوری ایران می‌تواند به یک مدل جهانی تبدیل شود و بسیاری از کشورهای دیگر از آن به عنوان الگو استفاده کنند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.