دولت الکترونیک

فناوری اطلاعات

April 22, 2025
14:37 سه شنبه، 2ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191058

رییس پژوهشگاه ارتباطات: شتاب‌زدگی در هوشمندسازی به صلاح کشور نیست

منبع: ایسنا

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از اقدامات این پژوهشگاه هوشمند سازی است که در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده و باید گفت هوشمندسازی نیازمندی‌هایی دارد و شتابزدگی در این حوزه به صلاح کشور نیست، بنابراین همکاری‌های بین دستگاهی در این زمینه بسیار مهم است.

لیلا محمدی- رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در نشست خبری رویداد نقش تنظیم‌گری در توسعه اقتصاد دیجیتال، اظهار کرد: پژوهشگاه ارتباطات که همان مرکز تحقیقات مخابرات است، در سال ۱۳۴۹ با قانون مجلس تاسیس شد که دلیل آن‌ های‌تک بودن حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است که در آن زمان نیازمند توسعه بود و ایفای نقش کرد.

وی افزود: در دوره جدید ماموریت‌های وزارت ارتباطات، پژوهشگاه به عنوان بدنه پژوهشی که ذیل وزارت ارتباطات است، نقش‌های متعددی را بر عهده دارد که یکی از آنها رصد آینده بوده که بسیار سریع اتفاق می افتاد.

محمدی گفت: توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی که باید شکل بگیرد، بسیار مهم است و به دلیل سابقه پژوهشگاه در ایجاد آزمایشگاه این کار را دنبال می کنیم و در دولت جدید پژوهشگاه نقش مرجع آزمایشگاه را بر عهده دارد. همچنین شتاب فناوری به گونه ای است که تخصص افراد در دانشگاه اکنون کفاف نمی‌دهد، بنابراین بخش آموزش‌های مهارتی و باز آموزی متخصصین از دیگر اقدامات پژوهشگاه ارتباطات است.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: با ایجاد فناوری‌های نوین، شرکت‌ها به نیروهای متخصص نیاز دارند البته پایه دانشگاهی آن وجود دارد اما در حوزه فاوا پژوهشگاه نقش کلیدی ایفا می کند. بحث دیگر هوشمندسازی است که در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده است. هوشمندسازی نیازمندی‌هایی دارد و شتابزدگی در این حوزه به صلاح کشور نیست، بنابراین همکاری‌های بین دستگاهی در این زمینه بسیار مهم است.

او ادامه داد: باید گفت هوشمندسازی بدون ایجاد تعامل با سایر دستگاه ها اتفاق نمی افتد که اگر مقدمه کار ایجاد شود، ثمره آن قابل مشاهده خواهد بود.

در ادامه این جلسه، فرامرز رستگار – دبیر و هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران اظهار کرد: زمانی که از صنعت صحبت می شد، فعالان یاد کارخانه می افتادند اما اکنون صنعت همه بخش‌ها را برعهده می گیرد. اگر این رویداد را به سه بخش تقسیم کنیم، یکی از آن تنظیم گری است.

وی افزود: بخش‌هایی که در برنامه هفتم توسعه گفته شده، همه بخشی از صنعت است. نکته قابل توجه این است که بخشی که در آن رویداد برای نمایشگاه تدارک دیده شده، بخشی بود که درباره آن نگرانی وجود داشت بنابراین نگرانی‌ها زمانی برطرف می شوند که به درستی درباره آن تدبیر شود.

همچنین علی‌اصغر انصاری، دبیر رویداد و مشاور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اظهار کرد: در برنامه هفتم پیشرفت رشد اقتصادی هشت درصد بوده است که برای افزایش این سهم نیاز به سرمایه گذاری و بهره وری دارد. هوشمندسازی لازمه رشد اقتصادی است و اگر از اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و کلان داده در انقلاب صنعتی چهارم به درستی استفاده شود، بهره وری خوبی خواهیم داشت و اگر تنظیم شده پیش برویم، در حوزه امنیت هم اثرات مطلوب آن را شاهد خواهیم بود.

انصاری، اظهار کرد: آنجه مطابق نقشه راه با مصوبه شورای عالی فضای مجازی مقرر شده، باید نفوذ فناوری را در صنعت داشته باشیم. سه دستگاه ویژه در بحث امنیت مدنظر هستند که حوزه نفت، معدن و کشاورزی است. نیاز است تکالیف در برنامه هفتم تعیین شود و مطالبات صنعت بیان شود تا همکاری های موثری داشته باشیم.

کسری جمشید نژاد- رییس گروه های مطالعاتی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- هم در این نشست با بیان اینکه در دوره انقلاب صنعتی چهارم قرار داریم وظیفه سازمان تنظیم مقررات، کمک به تسهیل ورود فناوری است اظهار کرد: این سازمان درحال حرکت به سمت رگولاتوری نسل پنجم است تا مردم بتوانند از فناوری های نسل نوین استفاده داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه براساس برنامه هفتم توسعه، هوشمندسازی نقش بسزایی در مسیر توسعه کشور بازی می کند، گفت : به دنبال شناسایی نیازهای صنایع هستیم و سازمان تنظیم مقررات وظیفه خود می داند که در زمینه فناوری های نوین بخصوص هوش مصنوعی، نقش تسهیلگری را اجرا کند.

جمشیدنژاد در ادامه صحبت هایش با تأکید بر اینکه درباره اینترنت اشیاء نیز مطالعات دقیقی در سازمان تنظیم مقررات رادیویی صورت گرفته است، تصریح کرد: هدف ما تسهیلگری، ایجاد صنایع و فضای رقابتی در این زمینه درجهت توسعه اقتصاد دیجیتال است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.