بررسی رشد فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک در انقلاب صنعتی چهارم
اساتید دانشگاه تهران در سومین روز از برگزاری نوزدهمین دوره رویداد ربوکاپ آزاد ایران به بررسی روند فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک میپردازند.
در حاشیه برگزاری نوزدهمین نمایشگاه ربوکاپ آزاد ایران به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در نمایشگاه بین المللی تهران، اساتید دانشگاه با حضور در پنلهای تخصصی به بررسی ابعاد گوناگون تعامل فناورانه هوش مصنوعی و رباتیک میپردارند.
پنل تخصصی «رشد فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک: از یادگیری ماشین تا انقلاب صنعتی چهارم» امروز سهشنبه در سالن شماره ۷ نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
در این پنل علیرضا رضایی، استاد دانشگاه تهران نظرات خود را در ارائهای با عنوان «انقلاب صنعتی نسل چهارم و فن بازار» مطرح خواهد کرد. همچنین دکتر مهدی طالع ماسوله و دکتر احمد کلهر استادان دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران مباحثی را با عناوین «کاربرد رویکردهای هوش مصنوعی در کنترل حرکتی بازوهای رباتیک»، «گرفتن اجسام با رباتهای هوشمند مبتنی بر یادگیری» و «مزرعه مدلهای هوش مصنوعی با کاربرد در حوزه طراحی و حوزه طراحی و برنامهریزی حرکت ربات» ارائه خواهند داد.
فناوریهای کنترل حرکت در رباتیک به روشها و سیستمهایی اشاره دارد که برای هدایت و کنترل حرکت سیستمهای رباتیک استفاده میشوند. این یکی از جنبههای اساسی رباتیک است که دقت، صحت و کارایی را در انجام وظایف ربات فراهم میکند.
سیستمهای کنترل حرکت اجزای مکانیکی مانند عملگرها، موتورها و مفاصل را هماهنگ میکنند تا مجموعهای از حرکات را انجام دهند که عملکرد ربات را برآورده میسازد. کنترل حرکت شامل مواردی از قبیل کنترل موقعیت و سرعت، کنترل گشتاور، برنامهریزی مسیر و طراحی منحنی حرکت و در نهایت کنترل حلقه بسته در رباتهای صنعتی، رباتهای خدماتی، وسایل نقلیه خودران و پهپادها، رباتهای پزشکی و رباتهای انساننما است.
کنترل حرکت در رباتیک یک زمینه در حال تکامل است که با ادغام فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و سنسورهای پیشرفته، رباتها را قادر به انجام حرکات هوشمند، سازگار و دقیق میکند. این پیشرفتها دامنه کاربردهای رباتیک را گسترش دادهاند، از تولید تا مراقبتهای بهداشتی و حتی اکتشافات فضایی. همچنان که فناوری به تکامل خود ادامه میدهد، این پیشرفتها امکانات جدیدی را برای رباتها جهت انجام وظایف پیچیدهتر و ظریفتر، تعامل ایمن با انسانها و کار در محیطهای دینامیک فراهم خواهد کرد.