فناوری اطلاعات

April 23, 2025
9:56 چهارشنبه، 3ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191139

رئیس پژوهشگاه ارتباطات: دیگر دانش تخصصی پاسخگوی نیاز صنعت ICT نیست

منبع: دیجیاتو

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیاز به بازآموزی متخصصان را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر دانست.

«لیلا محمدی»، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز سه‌شنبه در نشست خبری رویداد «نقش تنظیم‌گری در توسعه اقتصاد دیجیتال» در مورد اهداف این رویداد و توسعه هوشمندسازی صحبت کرد و گفت که دیگر تنها داشتن نیاز تخصصی برای موفق شدن در صنعت ICT کافی نیست.

محمدی در ابتدای سخنان خود با اشاره به گستردگی وظایف پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: «پژوهش در حوزه فاوا با شتابی فزاینده در حال پیشرفت است و از این رو، توسعه زیرساخت‌های آزمایشگاهی پیشرفته از اهمیت بسزایی برخوردار است.»

او با تأکید بر تمرکز پژوهشگاه بر ایفای نقش آزمایشگاهی مرجع در زمینه‌های گوناگون افزود: «سرعت تحولات فناوری به حدی است که دیگر دانش تخصصی فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها به تنهایی پاسخگوی نیازهای روزافزون صنعت ICT نیست.»

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیاز به بازآموزی متخصصان را یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر دانست و تصریح کرد: «امروزه نیازمندی‌های نوینی در حوزه ICT مطرح شده که بازآموزی و به‌روزرسانی دانش متخصصان فعلی را به امری حیاتی تبدیل کرده است.»

او با اشاره به ظهور فناوری‌های نوین در عرصه ارتباطات و نیاز به تربیت متخصصان جدید در این حوزه گفت: «این فناوری‌های نوظهور نیازمند متخصصانی با دانش و مهارت‌های به‌روز هستند و پژوهشگاه در زمینه آموزش تخصصی حوزه فاوا نقش محوری ایفا می‌کند.»

در ادامه این نشست خبری، موضوع پیشرفت هوش مصنوعی به عنوان یکی از اولویت‌های مهم پژوهشگاه مطرح شد. محمدی در این خصوص اظهار داشت: «مرکز توسعه هوش مصنوعی از سال ۱۳۹۹ در پژوهشگاه تشکیل شده و ما در زمینه تدوین اسناد راهبردی، تبادل نظر با نهادهای مختلف و ارائه دیدگاه‌های کارشناسی فعال هستیم و باید از ایجاد هزینه‌های غیرضروری اجتناب کنیم.»

او هوشمندسازی، به‌ویژه در حوزه‌های اینترنت اشیاء و تحول دیجیتال، و همچنین افزایش سهم ICT در تولید ناخالص داخلی (GDP) را از ارکان مهم توسعه هوشمندسازی برشمرد.

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر اهمیت همکاری بین دستگاهی در پیشبرد اهداف هوشمندسازی خاطرنشان کرد: «شتابزدگی در این مسئله به مصلحت کشور نیست و همکاری نزدیک میان سازمان‌ها و نهادهای ذیربط از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در غیر این صورت، دستیابی به اهداف مورد نظر که همانا رفاه مردم و افزایش بهره‌وری است، با چالش مواجه خواهد شد.»

او افزود: «بحث هوشمندسازی باید با در نظر گرفتن ابعاد مختلف و نیازهای داخلی کشور پیش برود و در این راستا، شناسایی و معرفی توانمندی‌های شرکت‌های داخلی در این رویداد در دستور کار قرار دارد.»

محمدی در پایان سخنان خود تأکید کرد: «هوشمندسازی بدون تعامل سازنده، همفکری و همراهی تمامی بخش‌های مرتبط امکان‌پذیر نخواهد بود و تنها از طریق یک رویکرد هماهنگ و منسجم می‌توان به سرعت از مزایای آن بهره‌مند شد.»

در ادامه نشست «علی‌اصغر انصاری»، رئیس مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با تشریح اهمیت هوشمندسازی در بهره‌گیری مؤثر از فناوری‌های نوین اظهار داشت: «این فناوری‌ها همچون شمشیری دولبه عمل می‌کنند و کارآمدی یا زیان‌باری آن‌ها به نحوه برنامه‌ریزی و استفاده ما بستگی دارد. در این میان، تنظیم‌گری نقش محوری ایفا می‌کند و وزارت ارتباطات نیز با هدف پشتیبانی از برنامه‌های اقتصادی و تسهیل ورود فناوری‌های نوین، همکاری‌های گسترده‌ای را با سایر دستگاه‌های ذیربط در دستور کار دارد.»

«فرامرز رستگار»، دبیر سندیکای صنعت مخابرات، نیز در این نشست به نقش تعیین‌کننده صنعت در تمامی بخش‌های مرتبط با توسعه اقتصاد دیجیتال، از جمله تولید نرم‌افزار و محصولات فناورانه، اشاره کرد و بر اهمیت تنظیم‌گری هوشمندانه در تسهیل این فرآیند تأکید نمود.

همچنین، «کسری جمشید نژاد»، معاون و نماینده رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، با اشاره به قرار گرفتن در عصر انقلاب صنعتی چهارم، بر اهمیت فناوری‌های تحول‌آفرین و رویکرد هوشمندسازی تأکید کرد و گفت: «سازمان تنظیم مقررات با هدف حمایت از صنایع فعال و ایجاد فضایی رقابتی برای شرکت‌های نوپا (استارتاپ‌ها)، اقدامات متنوعی را در زمینه‌های مختلف از جمله اینترنت اشیا به انجام رسانده است تا بسترهای لازم برای شکوفایی اقتصاد دیجیتال در کشور فراهم گردد.»

رویداد «نقش تنظیم‌گری در توسعه اقتصاد دیجیتال» ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت در محل پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار می‌شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.