هوش مصنوعی

April 25, 2025
18:58 جمعه، 5ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191273

هراس آمریکا از ایجاد ابرسربازان هوش مصنوعی توسط چین

گزارش جدید کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده هشداد می‌دهد که چین در پی چشم‌انداز استراتژیکی برای ساخت یک ارتش جهانی با تمرکز بر جنگ هوشمند تا سال ۲۰۴۹ است.

به گزارش ایسنا، ایالات متحده آمریکا با یک نقطه عطف حیاتی روبروست، زیرا چین در حال سرعت بخشیدن به تلاش خود برای ادغام «زیست‌فناوری» و «هوش مصنوعی» جهت برتری جنگی است.

به نقل از آی‌ای، طبق گزارش جدید کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در ارتباط با زیست‌فناوری جدید، رویکرد سازمان‌یافته چین در حال تغییر چشم‌انداز زیست‌فناوری جهانی است.

این کمیسیون هشدار داد که «ارتش آزادی‌بخش خلق چین»(PLA) احتمالاً در حال تولید سربازانی با استفاده از توسعه ژنتیک است. در این سربازان، تقویت زیستی با تصمیم‌گیری توسط «هوش مصنوعی» و «فناوری نبرد» ترکیب شده است.

این موضوعات، استعاره‌های علمی و تخیلی نیستند، بلکه نتایج ملموس از رهنمودهای ادغام نظامی و غیر نظامی چین هستند. به نظر می‌رسد که این کشور در تلاش است تا مرزهای بین ابتکار غیر نظامی و توانایی نظامی را ادغام کند.

در این رهنمودها، تولید ابرسربازان مجهز به «هوش مصنوعی» بسیار محتمل است.

این کمیسیون در گزارش خود، پس از دو سال تحلیل و بیش از ۱۸۰۰ جلسه مشاوره با کنگره ایالات متحده آمریکا، خواستار اقدام فوری در سطح ملی شده و هشدار داده است که این لحظه‌ مانند عملکرد «چت‌جی‌پی‌تی»(ChatGPT) برای زیست‌فناوری خواهد بود و اگر چین زودتر به آن دست پیدا کند، ممکن است ما هرگز به آن نرسیم. آن لحظه می‌تواند توازن قدرت نظامی را برای نسل‌ها تعیین کند.

ادعای این گزارش، دستکاری بازارهای زیست‌فناوری از طریق نهادهای تحت حمایت دولت چین است.

این کمیسیون ادعا می‌کند که شرکت‌های فناوری در چین به شیوه‌های غیر معمول و مبهم رشد کرده‌اند که این موضوع نشان‌دهنده حمایت قابل توجه دولت چین است.

اصلاح ژنتیکی ابرسربازان

در حوزه دفاعی، تهدید استراتژیکی مهم است. اگر پیشرفت فناوری در دهه گذشته، جنگ پهپادی بود، سربازان اصلاح‌شده ژنتیکی چین، جهش بعدی در پیشرفت فناوری هستند.

طبق ادعای کمیسیون امنیت ملی ایالات متحده، زمانی که نوسازی نظامی چین با سامانه‌های «هوش مصنوعی» همراه شود، وارد قلمرو ناشناخته‌ای می‌شود. این نوسازی‌ها شامل مدیریت آماد، هدف‌گیری و نبرد خودکار است.

در این گزارش آمده است: اگر ما بخواهیم با ابرسربازان تقویت‌شده ژنتیکی «ارتش آزادی‌بخش خلق چین»، با فناوری آمیخته‌ با «هوش مصنوعی» و انسان مواجه شویم، جنگ پهپادی عجیب به نظر خواهد رسید.

این کمیسیون برای مقابله با این مسئله، یک استراتژی دو مسیری را ترسیم می‌کند. این استراتژی، تسریع نوآوری ایالات متحده آمریکا در عین کند کردن رشد چین است.

این استراتژی شامل محافظت از مالکیت فکری زیست‌فناوری در برابر دولت چین، نپذیرفتن سرمایه‌ای از کشور چین در صورت لزوم و شناسایی شرکت‌های چینی مهم در بازار است.

همچنین در این گزارش آمده است که چین حق ورود به تحقیقات آمریکایی را ندارد.

کمیسیون امنیت ملی آمریکا خواستار حداقل 15 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پنج سال آینده جهت تسریع سرمایه خصوصی و مقیاس‌بندی ابتکار زیست‌فناوری داخلی شده است.

سایر اقدامات دارای اولویت، شامل تولید نیروی کار زیست‌فناوری برای آینده، ایمن‌سازی داده‌ها و به حداکثر رساندن کاربردهای دفاعی زیست‌فناوری است.

هوش مصنوعی کاتالیزوری است که این رقابت را به نقطه اوج خود می‌رساند.

در این گزارش آمده است که در گذشته، ایالات متحده در زیست‌فناوری با تکیه بر «هوش مصنوعی» پیشرفتی غیرقابل انکار داشت، اما هشدار می‌دهیم که این پیشرفت به سرعت در حال منقضی شدن است.

در این گزارش نتیجه‌گیری شده است که آمریکا باید قاطعانه عمل کند یا خطر میدان نبرد با سربازان ارتقا یافته ژنتیکی و دیجیتالی «ارتش آزادی‌بخش خلق چین» را در آینده بپذیرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.