سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 26, 2025
15:33 شنبه، 6ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191316

دیدار مدیران عامل اینتل و TSMC برای همکاری احتمالی

منبع: دیجیاتو

درحالی‌که اینتل در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برد، TSMC یکی از بهترین دوره‌های تاریخ خود را می‌گذراند.

«لیپ-بو تان»، مدیرعامل اینتل اعلام کرده که اخیراً با مدیرعامل TSMC دیدار کرده و این دو درباره همکاری‌های احتمالی با یکدیگر گفتگو کرده‌اند.

به گزارش رویترز، تان روز گذشته در مصاحبه خود، TSMC را شریک تجاری خود اینتل خواند و گفت اخیراً دیداری با مدیرعامل این شرکت داشته تا ضمن پیدا کردن یک موقعیت مشترک همکاری، بتوانند یک موقعیت برد – برد ایجاد کنند. دو شرکت اینتل و TSMC پیش از این برای تولید مشترک تراشه در آمریکا به توافق اولیه رسیده بودند.

اینتل و TSMC درباره همکاری احتمالی گفتگو کردند

مدیرعامل TSMC برای برگزاری کنفرانس فناوری این شرکت در سیلیکون‌ولی حضور داشت و گفته می‌شود که تان نیز هم‌زمان در این کنفرانس حاضر بوده است. این دو احتمالاً در خلال همین کنفرانس با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

برخلاف TSMC، اینتل اصلاً در وضعیت مناسبی به سر نمی‌برد و حتی علی‌رغم تغییر تیم مدیریتی همچنان نتوانسته به وضعیت مشخصی از لحاظ درآمدی دست یابد. همچنین این شرکت اخیراً اعلام کرده که قرار است ۲۱ هزار فرصت شغلی را حذف کند. این یکی از بزرگ‌ترین حذف فرصت‌های شغلی در تاریخ اینتل محسوب می‌شود.

مدیریت جدید اینتل تمرکز این شرکت را روی حذف واحدهای غیرضروری و گسترش سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی قرار داده است تا بتواند مجدداً اینتل را به ریل موفقیت بازگرداند.

از سوی دیگر، TSMC یکی از بهترین دوره‌های تاریخ خود را سپری می‌کند. این شرکت تایوانی را حالا می‌توان پادشاه مطلق بازار تراشه‌ها و فناوری‌های مرتبط با این حوزه دانست که محصولات خود را به غول‌های فناوری مانند انویدیا، اپل، کوالکام و AMD نیز می‌فروشد.

TSMC روز گذشته و در کنفرانس فناوری خود از فناوری ساخت تراشه‌های ۱.۴ نانومتری رونمایی کرد. این فناوری نسبت به فناوری ۳ نانومتری فعلی، پیشرفت‌های عملکردی قابل‌توجهی را به محصولات مختلف سخت‌افزاری می‌آورد و قطعاً سود و درآمد TSMC را نسبت به گذشته افزایش خواهد داد. انتظار می‌رود محصولات اپل و به طور خاص سری آیفون ۲۰ از جمله اولین محصولاتی باشند که از تراشه‌های ۱.۴ نانومتری TSMC استفاده می‌کنند.

درحالی‌که فناوری ۱.۴ نانومتری TSMC از سال ۲۰۲۸ وارد خط تولید می‌شود، این شرکت به‌تازگی ثبت سفارش ساخت تراشه‌های ۲ نانومتری را از شرکت‌های مختلف آغاز کرده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.