سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

April 27, 2025
17:11 یکشنبه، 7ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191474

چرا شرکت‌ها به‌دنبال خرید گوگل کروم هستند؟

منبع: زومیت

کروم، قدرتمندترین مرورگر جهان، در آستانه‌ی فروخته‌شدن قرار گرفته است و غول‌های فناوری برای تصاحب آن صف کشیده‌اند.
اگر وزارت دادگستری آمریکا موفق شود، احتمال دارد روزی گوگل کروم به شرکت دیگری فروخته شود. درحالی‌که روند دادرسی هنوز ادامه دارد و احتمالاً ماه‌ها یا حتی سال‌ها تا نتیجه‌ی نهایی فاصله داریم، برخی شرکت‌ها از هم‌اکنون صف کشیده‌اند تا این مرورگر محبوب را بخرند.

به نوشته‌ی ورج، درصورتی‌که حکم دادگاه گوگل را مجبور به فروش کروم کند، این شرکت احتمالاً با اعتراض به حکم، روند را طولانی‌تر یا حتی آن را معکوس می‌کند؛ اما فرض کنیم گوگل مجبور به فروش شود؛ در چنین شرایطی چه شرکت‌هایی خواهان خرید کروم هستند و چرا؟

دلیل اشتیاق شرکت‌ها به خرید گوگل کروم ساده است؛ مرورگرها دروازه‌ی ورود کاربران به اینترنت هستند. درحال‌حاضر کروم با در اختیار داشتن حدود دو سوم بازار مرورگرها، به گوگل اجازه می‌دهد جست‌وجوی پیش‌فرض خود را به میلیاردها کاربر تحمیل کند. هر شرکتی که کنترل کروم را در دست بگیرد، نه‌تنها قدرت هدایت کاربران به موتور جست‌وجوی خود را به‌دست می‌آورد، بلکه فرصت بی‌نظیری برای نمایش محصولات و خدماتش در مقیاس جهانی خواهد داشت. این فرصت برای شرکت‌های نوظهور، به‌ویژه در حوزه‌ی هوش مصنوعی بسیار ارزشمند خواهد بود.

در دادگاه فعلی، برخی از خریداران بالقوه‌ی گوگل کروم مشخص شده‌اند. نیک تورلی، مدیر محصول ChatGPT، اعلام کرد OpenAI به خرید کروم علاقه دارد تا از این طریق بتواند خدماتش را به کاربران بیشتری ارائه کند.

شرکت پرپلکسیتی که موتور جست‌وجوی مبتنی‌بر هوش مصنوعی ارائه می‌دهد نیز به خرید کروم تمایل دارد تا دسترسی به کاربران را افزایش دهد. پرپلکسیتی همچنین به توسعه‌ی مرورگر اختصاصی خود ادامه می‌دهد و خرید کروم می‌تواند این مسیر را تسریع کند.

یاهو هم یکی از خریداران بالقوه‌ی گوگل کروم محسوب می‌شود. مدیر جست‌وجوی این شرکت در دادگاه گفت خرید کروم، هرچند به سرمایه‌ی میلیارد دلاری نیاز دارد، با کمک شرکت مادر یاهو یعنی Apollo Global Management، محقق می‌شود. براساس تخمین گابریل واینبرگ، مدیرعامل DuckDuckGo، ارزش کروم می‌تواند تا ۵۰ میلیارد دلار باشد؛ اما در دنیای رقابت اینترنتی در اختیار داشتن چنین ابزاری می‌تواند سرمایه‌گذاری باشد که بازگشت آن چندین برابر شود و گوگل را در موقعیت آسیب‌پذیری قرار دهد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.