اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 29, 2025
18:05 سه شنبه، 9ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191658

ویدئو/ اولین ماهواره‌های آمازون برای ارائه اینترنت پرتاب شدند

منبع: دیجیاتو

آمازون با پرتاب 27 ماهواره پروژه کویپر رقابت با استارلینک را آغاز کرد.

آمازون نخستین گام مهم خود را برای ورود به رقابت در بازار اینترنت ماهواره‌ای با اسپیس‌ایکس برداشت. این شرکت با موفقیت 27 ماهواره نخست از پروژه «کویپر» (Project Kuiper) را به مدار نزدیک زمین پرتاب کرد.

براساس گزارش‌ها، این پرتاب با موشک Atlas V متعلق به شرکت United Launch Alliance (ULA) از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در ساعت 19:01 به وقت محلی انجام شد.

پروژه کویپر؛ آغاز رسمی رقابت آمازون با اسپیس‌ایکس در عرصه اینترنت ماهواره‌ای
مأموریت KA-01 نخستین گام از بیش از 80 پرتاب برنامه‌ریزی‌شده برای ساخت صورت‌ فلکی عظیم کویپر است؛ شبکه‌ای که درنهایت شامل بیش از 3 هزار و ۲۰۰ ماهواره خواهد شد. هدف آمازون در این پروژه ارائه اینترنت پرسرعت به کاربران خانگی و کسب‌وکارها در سراسر جهان است. ماهواره‌های پرتاب‌شده ابتدا در ارتفاع 450 کیلومتری مستقر می‌شوند سپس به مدار عملیاتی خود در ارتفاع 630 کیلومتری منتقل خواهند شد.

«راجوی بادایال»، معاون پروژه کویپر، با اشاره به اهمیت این مأموریت گفت: «ما پیشرفته‌ترین ماهواره‌های ارتباطی را طراحی کرده‌ایم. هر پرتاب فرصتی برای افزایش ظرفیت و پوشش شبکه ماست.»

او همچنین افزود باوجود آزمایش‌های گسترده روی زمین، برخی نکات فنی را فقط در پرواز واقعی می‌توان ارزیابی کرد و این مأموریت نخستین تجربه پروازی طراحی نهایی ماهواره‌هاست.

آمازون برای توسعه سریع‌تر شبکه خود علاوه‌بر موشک Atlas V، از موشک جدیدتر Vulcan متعلق به ULA و همچنین موشک New Glenn شرکت Blue Origin نیز استفاده خواهد کرد. موشک Atlas V توانایی حمل 27 ماهواره و موشک Vulcan ظرفیت حمل 45 ماهواره را در هر پرتاب دارد.

در‌حالی‌که پروژه کویپر به‌تازگی آغاز شده، رقیب اصلی آن، استارلینک اسپیس‌ایکس، تاکنون بیش از 8 هزار ماهواره را به مدار نزدیک زمین ارسال کرده و خدمات خود را به بیش از 5 میلیون کاربر در سراسر جهان ارائه می‌دهد. اسپیس‌ایکس فقط سال جاری 31 مأموریت استارلینک انجام داده و همچنان درحال گسترش شبکه خود است.

باتوجه‌به پیشرفت فعلی استارلینک، انتظار می‌رود پروژه کویپر برای رسیدن به سطح رقابتی قابل‌توجه، چندین سال زمان نیاز داشته باشد. البته آغاز موفقیت‌آمیز این پروژه نشانه عزم جدی آمازون برای حضور در بازار اینترنت ماهواره‌ای جهانی است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.