هوش مصنوعی

April 30, 2025
17:59 چهارشنبه، 10ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 191767

متا می‌خواهد نصف کدهای متا با هوش مصنوعی نوشته شود

منبع: دیجیاتو

مارک زاکربرگ در کنفرانس LlamaCon گفت پیش‌بینی می‌کند تا سال 2026 هوش مصنوعی حدود 50 درصد کد برنامه‌های متا را بنویسد.

در جریان اولین کنفرانس توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی متا با نام «LlamaCon»، مارک زاکربرگ چشم‌انداز آینده کدنویسی در این شرکت را ترسیم کرد. او گفت هدف متا واگذاری حدود نیمی از فرایند توسعه نرم‌افزار به هوش مصنوعی تا سال 2026 است.

براساس گزارش «Mashable»، گفتگوی او با «ساتیا نادلا»، مدیرعامل مایکروسافت، نشان‌ می‌دهد رقابتی جدی در بخش اتوماسیون توسعه نرم‌افزار بین غول‌های فناوری در گرفته است.

هوش مصنوعی در توسعه کد متا
در جریان اختتامیه کنفرانس LlamaCon، اولین رویداد توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی شرکت متا، مارک زاکربرگ و ساتیا نادلا، مدیرعامل‌های متا و مایکروسافت، درباره تأثیر هوش مصنوعی بر فرایندهای توسعه نرم‌افزار صحبت کردند.

زاکربرگ در پاسخ به سؤال نادلا درباره سهم هوش مصنوعی در کدنویسی متا گفت:

«پیش‌بینی ما این است که سال آینده، شاید حدود 50 درصد توسعه نرم‌افزار [متا] را هوش مصنوعی انجام دهد و این روند افزایشی خواهد بود.»

پیش‌ازآن، نادلا اعلام کرده بود حدود 20 تا 30 درصد کدهای پروژه‌های مایکروسافت را هم‌اکنون ابزارهای هوش مصنوعی نوشته‌اند. به گفته او، در برخی پروژه‌ها این رقم حتی بیشتر است.

مارک زاکربرگ اخیراً اعلام کرده هوش مصنوعی در آینده‌ای نزدیک می‌تواند جایگزین مهندسان نرم‌افزار سطح متوسط متا شود. او باور دارد این فناوری قادر خواهد بود بسیاری از وظایف روزمره توسعه‌دهندگان را با دقت و سرعت انجام دهد. زاکربرگ تأکید دارد استفاده از هوش مصنوعی به معنای حذف کامل نیروی انسانی نیست، بلکه به افزایش بهره‌وری کمک می‌کند.

او در ادامه برنامه‌های گسترده متا برای توسعه مدل‌های زبان بزرگ مانند Llama به این موضوع اشاره کرده است. این رویکرد بخشی از چشم‌انداز متا برای استفاده از هوش مصنوعی در تمام مراحل تولید محصولات آینده است.

متا باتکیه‌بر توسعه مدل‌های هوش مصنوعی اختصاصی، دنبال تسریع روند تولید نرم‌افزار و کاهش وابستگی به نیروی انسانی در فرایند کدنویسی است. اظهارات زاکربرگ نشان می‌دهد غول‌های فناوری درحال بازتعریف نقش برنامه‌نویسان هستند و هوش مصنوعی به‌سرعت اتوماسیون کدنویسی را به استانداردی جدید تبدیل می‌کند. این روند، به‌ویژه در رقابت با شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و گوگل که سهم قابل‌توجهی از کد خود را با هوش مصنوعی تولید می‌کنند، شدت گرفته است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.