اپراتورهای مخابراتی اروپا همچنان بر طبل ادغام میکوبند
ICTna.ir – مارک مورترا، مدیرعامل تلفونیکا، خواهان ایجاد غولهای فناوری اروپایی برای رقابت با چین و آمریکا است. همزمان مدیرعامل Telenor فرصتهای بالقوه ادغام در دانمارک و سوئد را یادآوری میکند؛ اما همه در اروپا با شعار ادغام موافق نیستند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، رهبران مخابراتی اروپا این هفته بار دیگر خواستار ادغام بیشتر اپراتورهای شبکه در منطقه اروپا شدند و با دقت بیشتر به این پیام تکراری پرداختند که منطقه در مسابقه فناوری عقب مانده است و این عقب ماندگی به چین و ایالات متحده آمریکا اجازه میدهد تا در فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی و موارد دیگر، بیش از پیش از اروپا پیشی بگیرند.
مارک مورترا، رئیس اجرایی تلفونیکا، که از زمان پیوستن به این گروه اسپانیایی در زمستان گذشته، از نهادهای نظارتی درخواست تسهیل ادغام و تملک شرکتها را داشته است، از فرصت گردهمایی سالانه رهبران تجاری و سیاسی در اسپانیا استفاده کرد تا خواستار ایجاد «شرکتهای بزرگ فناوری اروپایی» شود تا تعادل منطقهای را برقرار کند.
طبق گزارش روزنامه La Vanguardia ، مورترا در چهلمین جلسه Cercle d’Economia به حضار گفت: چندپارگی بر اثربخشی استقرار تأثیر میگذارد؛ بیایید موانع مقررات را برداریم.
او گفت: در اروپا، ما هر آنچه نیاز داریم را داریم، به جز مقیاسپذیری. به همین دلیل است که شرکتها باید ادغام شوند. این کار هزینههایی را در پی خواهد داشت، اما مجموع آنها برای ایجاد فناوری و دانش مثبت است.
مورترا اعلام کرد: اروپا ۲۵ سال پیش صنعت مخابرات را رهبری میکرد. استانداردها و مدلهای آن در سراسر جهان اجرا میشد، اما ما منسوخ شدهایم.
جو مثبت برای ادغام و تملک؟
در همین حال، بندیکت شیلبرد فاسمر، که مانند مورترا یک تازه وارد در بخش مخابرات است و دسامبر گذشته به عنوان مدیرعامل اپراتور مخابراتی Telenor منصوب شد، همچنین گفت که فکر میکند در اروپا نیاز شدیدی به تمرکز روی مقیاسپذیری اپراتورها وجود دارد، بهویژه اکنون که نیاز به سرمایهگذاریهای بزرگتر و شبکههای بهتر را میبینیم و این امر به دنبال فرصتهایی برای انجام برخی ادغامهای درون بازار است.
فاسمر در جریان جلسه مرور گزارش درآمدی شرکت Telenor برای نتایج سه ماهه اول سال میلادی جاری گفت: تا جایی که این فرصتها پیش بیایند، ما مطمئناً سعی خواهیم کرد در آن فضا فعال باشیم و برای ما در کشورهای اسکاندیناوی، به ویژه در دانمارک و سوئد، جایی که شاهد ظهور این فرصتها خواهیم بود می باشد.
برای مثال، در دانمارک، بازار توسط چهار بازیگر مخابراتی گردانده میشود: Telenor، TDC، Telia که اکنون متعلق به گروه انرژی و مخابرات Norlys است و Three Denmark. نکته قابل توجه این است که Telenor و TeliaSonera سابق بر این به دلیل مخالفت نهادهای نظارتی اروپایی، تلاشهای خود را برای ادغام عملیات دانمارکی خود در سال ۲۰۱۵ متوقف کرده بودند.
سوئد نیز همچنان چهار بازیگر دارد: Telenor، Telia، Tele2 و Three Sweden بخشی از امپراتوری مخابراتی CK Hutchison. در سال ۲۰۲۳ گزارش شد که Telenor و CK Hutchison مستقر در هنگ کنگ در حال مذاکره برای ادغام عملیات مربوطه خود در دانمارک و سوئد هستند، اگرچه ظاهراً بدون دستیابی به هیچ نوع توافقی موضوع پایان یافت.
فاسمر با اشاره به تصویب اخیر ادغامها در اسپانیا که در آن MásOrange از ترکیب اورنج اسپانیا و مس موویل تشکیل شده است و بریتانیا، جایی که وودافون و Three در حال ترکیب کسبوکارهای خود هستند، گفت: معاملات یا ادغامهای درون بازار باید هم توسط مقامات محلی در هر کشور و هم در سطح اتحادیه اروپا در مورد کشورهای شمال اروپا تأیید شود و ما فکر میکنیم که اکنون ممکن است فضای مثبتتری برای این نوع ادغامهای درون بازار نسبت به گذشته وجود داشته باشد.
در واقع، کمیسیون اروپا در زمستان گذشته یک قطبنمای رقابتپذیری منتشر کرد که در میان موارد دیگر، خواستار اصلاح دستورالعملهای ارزیابی ادغامها به گونهای شد که نوآوری، انعطافپذیری و شدت سرمایهگذاری رقابتی در برخی بخشهای استراتژیک با توجه به نیازهای حاد اقتصاد اروپا، وزن کافی داشته باشند، حفظ و بهبود یابند.
این قطب نما پس از انتشار سه گزارش کلیدی در سال گذشته صورت میگیرد: گزارش پر سر و صدای « آینده رقابتپذیری اروپا» از سیاستمدار ماریو دراگی؛ گزارش کمیسیون که قصد داشت پایههای قانون جدید شبکههای دیجیتال را بنا نهد و گزارشی از انریکو لتا، نخست وزیر سابق ایتالیا، در مورد آینده بازار واحد اروپا.
با این حال، همه در اروپا با درخواستها برای سبک گرفتن و دوری از سخت گیری های قبلی در مورد ادغام در منطقه متقاعد نشدهاند. به عنوان مثال، مقامات رقابت ملی اتریش، بلژیک، جمهوری چک، ایرلند، هلند و پرتغال اخیراً بیانیه مشترکی امضا کردند که میگوید ادغام و تملک در یک کشور عضو اتحادیه اروپا همچنان نیاز به بررسی دقیق دارد.
در این بیانیه آمده است: این روایت که تکهتکه شدن در بخش ارتباطات الکترونیکی، مانع سرمایهگذاری و نوآوری میشود، ظاهراً ناشی از قوانین رقابتی بیش از حد سختگیرانه است، نادرست است. در واقع، کنترل سهلانگارانه ادغام نه تنها میتواند رفاه مصرفکننده را مستقیماً تضعیف کند، بلکه سرمایهگذاری و نوآوری را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.