تلفن همراه

گوشی

May 12, 2025
11:50 دوشنبه، 22ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192543

چه‌کسی دستور ممنوعیت واردات آیفون را دور زد؟

منبع: تسنیم

بعد از آزادسازی تلفن همراه با برند اپل در دو ماه پایان سال حدود نیم میلیارد دلار از این کالا از گمرکات ترخیص شد، این درحالی است که رهبر معظم انقلاب چندی قبل تأکید کرده بودند دولت باید جلوی واردات گوشی لوکس آمریکایی را بگیرد.

به‌تازگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنانی با انتقاد از تصمیم اخیر یکی از دستگاه‌ها مبنی بر لغو ممنوعیت ورود کالاهای دارای مشابه داخلی در دیدار با کارگران فرمودند: چرا باید ممنوعیت واردات محصولاتی که در داخل تولید می‌شوند، برداشته شود؟ اگر کیفیت محصول داخلی پایین است، باید تلاش شود تا کیفیت آن ارتقا پیدا کند، نه اینکه راه واردات را باز کنیم. چند سال پیش درباره خودروهای داخلی بحث می‌شد که مصرف بنزین بالایی دارند؛ در همان زمان گفتم جوان ایرانی که در شرایط محاصره اقتصادی و علمی می‌تواند موشک و سلاح پیشرفته تولید کند، قطعاً می‌تواند خودرویی با مصرف کمتر و کیفیت بهتر هم تولید کند.

بر این اساس به‌نظر می‌رسد موضوع پایان حکم برنامه ششم توسعه در خصوص عدم مجوز ورود کالاهای دارای مشابه داخلی و عدم تمدید آن در برنامه‌های بالادستی به‌صورت مشخص مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته است.

در سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب به‌صورت مستمر بر کالای تولید داخل و جلوگیری از واردات کالاهای غیرضروری،‌ لوکس و دارای مشابه داخلی تأکید کرده‌اند، با این حال به‌نظر می‌رسد با وجود صراحت ایشان در این موضوع، در برخی مواقع آن طور که باید و شاید این دست موضوعات اجرایی نشده است.

نکته جالب توجه اینکه در سال 1399 نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی در نشستی با اعضای هیئت دولت، واردات گوشی‌های لوکس به کشور را مورد انتقاد قرار داده گفتند که باید جلوی این اتفاق گرفته شود.

به‌بیان رهبری، واردات بی‌رویه که باعث شکایت مکرر تولیدکنندگان و حتی ورشکستگی برخی از آن‌ها شده، برای کشور بسیار خطرناک است و در همین زمینه، واردات لوکس نیز ازجمله موانعی به‌شمار می‌رود که دولت باید به آن ورود کند و از سر راه تولید حذف کند.

دولت باید جلوی گوشی لوکس آمریکایی را بگیرد

ایشان تأکید کردند: “گاهی این واردات، واردات لوکس است یعنی هیچ نیاز بهش نیست؛ شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال 98 حدود نیم میلیارد دلار مصرف شده، البته بخش خصوصی این کار را می‌کند، منتها دولت بایستی جلوی این را بگیرد.”

بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می‌دهد بعد از آزادسازی واردات این مدل تلفن همراه شاهد سرازیر شدن آن به بازار داخل و همچنین خروج مقادیر قابل‌توجهی ارز صادراتی بودیم که در شرایط تحریم به‌سختی شرایط بازگشت آن به داخل کشور مدیریت شده بود.

بعد از آزادسازی تلفن همراه با برند اپل در دو ماه پایان سال حدود نیم میلیارد دلار از این کالا از گمرکات ترخیص شد، این درحالی است که رهبر انقلاب چندی قبل تأکید کرده بودند دولت باید جلوی واردات گوشی لوکس آمریکایی را بگیرد.

نکته جالب توجه این‌که در طول دوره سه‌ساله دولت سیزدهم مجوز واردات گوشی لوکس آمریکایی صادر نشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.