کدام مدیران فناوری ترامپ را در عربستان همراهی کردند؟
دیروز «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا، با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان، دیدار کرد. یکی از جنبههای قابلتوجه این دیدار حضور گسترده مدیران و رهبران شرکتهای بزرگ فناوری آمریکایی بود. هدف اغلب این مدیران جذب سرمایه و لابیگری با مقامات آمریکایی بوده است.
براساس گزارش واشینگتن پست، دیروز رهبران فناوری آمریکا به ریاض، پایتخت عربستان، رفتند تا برای اهداف مختلف مانند جذب سرمایه از این کشور نفتخیز به ترامپ بپیوندند.
در سالهای اخیر، مدیران شرکتهای فناوری با هدف جمعآوری سرمایه برای توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی به خاورمیانه سفر کردهاند. البته این رابطه دوطرفه بوده است: عربستان سعودی نیز دنبال تنوعبخشیدن به اقتصاد خود و کاهش وابستگی به نفت است و معاملات و مشارکتهایی که از سفر اخیر به دست آمده، نشان میدهد چگونه این کشور از جیبهای پرپولش استفاده میکند تا در حوزه هوش مصنوعی پیشتاز باشد.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا (راست) و روث پورت، مدیر ارشد سرمایهگذاری آلفابت (چپ)
باتوجهبه مبالغ هنگفتی که عربستان روی زیرساختهای فناوری صرف کرده، این کشور به مقصدی محبوب برای مدیران آمریکایی تبدیل شده است. در مراسم دیروز نیز افراد مشهوری در ریاض همراه دونالد ترامپ حضور داشتند.
براساس فهرستی که کاخ سفید ارائه کرده، برخی مدیران تجاری و دیگر مهمانان به شرح زیر هستند:
«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس
«آرویند کریشنا»، مدیرعامل IBM
«کلی اورتبرگ»، مدیرعامل بوئینگ
«اندی جسی»، مدیرعامل آمازون
«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI
«جنسن هوانگ»، مدیرعامل انویدیا
«دارا خسروشاهی»، مدیرعامل اوبر
«جیمز کوئینسی»، مدیرعامل کوکاکولا
«جیانی اینفانتینو»، رئیس فیفا
«روث پورت»، رئیس و مدیر ارشد سرمایهگذاری آلفابت و گوگل
«کتی واردن»، مدیرعامل نورثروپ گرومن
«استیون شوارتزمن»، مدیرعامل گروه بلکاستون
«لری فینک»، مدیرعامل بلکراک
«جین فریزر»، مدیرعامل سیتیگروپ
«الکس کارپ»، مدیرعامل پلانتیر
«جف میلر»، مدیرعامل هالیبرتون
«تراویس کالانیک»، مدیرعامل سابق اوبر و بنیانگذار Cloud Kitchens
«پاتریک سون-شیونگ»، مالک لسآنجلس تایمز
سخنرانی دارا خسروشاهی، مدیرعامل اوبر در انجمن سرمایهگذاری عربستان در ریاض
در این مراسم برخی افراد نیز حضور نداشتند: برخلاف گزارشهای قبلی، «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا که در مراسم تحلیف ترامپ شرکت کرده بود، در عربستان نبود و طبق فهرست مهمانانی که کاخ سفید ارائه کرده بود، هیچ مدیری از متا نیز حضور نداشت.
سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI
همچنین «ساتیا نادلا»، مدیرعامل مایکروسافت، یا «برد اسمیت»، نایبرئیس این شرکت که معمولاً جلسات سیاسی را اداره میکند، نبودند. «جف بزوس»، بنیانگذار آمازون، «ساندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، و «تیم کوک»، مدیرعامل اپل، نیز از دیگر غایبین این رویداد بودند.
لیسا سو، مدیرعامل AMD
در این سفر قراردادهای مهمی بین شرکتهای فناوری با عربستان منعقد شد. به گفته انویدیا، این شرکت قصد دارد صدها هزار تراشه جدید بلکول خود را به Humain، استارتاپ عربستانی، بفروشد. شرکت طراح تراشه Advanced Micro Devices نیز از همکاری 10 میلیارد دلاری با Humain خبر داد. پیشتر نیز آمازون مراکز داده بزرگ AWS را در این کشور احداث کرده بود.