تلفن همراه

سیستم‌عامل

گوشی

May 17, 2025
18:05 شنبه، 27ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192853

معرفی بخشی از ویژگی‌های جدید iOS 19

منبع: زومیت

اگرچه iOS 19 هنوز معرفی نشده، اما اپل با معرفی زودهنگام بخشی از قابلیت‌های آن، نگاه‌ها را به آینده‌ی سیستم‌عامل خود دوخته است.
اپل قبل از آغاز کنفرانس WWDC، به‌صورت رسمی مجموعه‌ای از قابلیت‌های جدید برای آیفون، آیپد، Mac، اپل واچ و ویژن پرو را معرفی کرد. این ویژگی‌ها هم‌زمان با چهلمین سالگرد فعالیت‌های اپل در حوزه‌ی دسترسی‌پذیری معرفی شده‌اند. اپل اولین‌بار در سال ۱۹۸۵ دفتر پشتیبانی از کاربران دارای معلولیت را راه‌اندازی کرد.

تیم کوک، مدیرعامل اپل می‌گوید: «دسترسی‌پذیری بخشی از اپل است. ساخت فناوری برای همه، اولویت همیشگی ما بوده است و به نوآوری‌هایی که امسال معرفی کرده‌ایم افتخار می‌کنیم. این ابزارها به افراد کمک می‌کنند به اطلاعات حیاتی دسترسی داشته باشند، محیط اطراف را بهتر درک کنند و با آزادی بیشتری فعالیت‌های موردعلاقه‌شان را دنبال کنند.»

قابلیت‌های جدید در نسخه‌های آینده‌ی iOS 19 و macOS 16 ارائه می‌شوند که در WWDC امسال به‌طور کامل معرفی خواهند شد. اپل به‌طور رسمی هنوز از نام iOS 19 استفاده نکرده است، اما بسیاری از ویژگی‌ها برای این نسخه در نظر گرفته شده‌اند.

برچسب‌های دسترسی‌پذیری در اپ استور

مهم‌ترین ویژگی جدیدی که اپل معرفی کرده، اضافه‌شدن بخشی جدید به اپ استور با نام برچسب‌های دسترسی‌پذیری (Accessibility Nutrition Labels) است. این بخش به برچسب‌های حریم خصوصی شباهت دارد که چند سال قبل معرفی شدند و هدفشان ارائه‌ی شفافیت بیشتر به کاربران درباره‌ی قابلیت‌های هر اپلیکیشن است.

برچسب‌های جدید اپ استور، قبل از دانلود اپلیکیشن به کاربران نشان می‌دهند که برنامه از چه قابلیت‌های دسترسی‌پذیری مانند VoiceOver، کنترل صوتی، متن بزرگ‌تر، کنتراست کافی، کاهش حرکت، زیرنویس و… پشتیبانی می‌کند.

الیل جانسون، معاون تجربه‌ی کاربری در CVS Health، در گفت‌وگو با وب‌سایت 9to5Mac ویژگی برچسب‌های Accessibility Nutrition Labels را گامی در جهت شفافیت بیشتر و ارتقای تجربه‌ی کاربران توصیف کرد.

برنامه‌ی ذره‌بین برای مک

اپلیکیشن ذره‌بین (Magnifier) که از سال ۲۰۱۶ برای گوشی آیفون و آیپد در دسترس بود، حالا به مک هم می‌آید. این برنامه به کاربران نابینا یا کم‌بینا اجازه می‌دهد روی متون یا اشیای اطراف بزرگ‌نمایی کنند.

در macOS 16، کاربران می‌توانند با اتصال آیفون از طریق Continuity Camera یا دوربین USB، محیط اطراف را روی صفحه‌ی مک مشاهده و تنظیماتی مانند زاویه‌ی دید، روشنایی، کنتراست و رنگ را شخصی‌سازی کنند. ذره‌بین حتی توانایی تشخیص متن را نیز دارد.

به‌عنوان نمونه، در کلاس یا جلسه می‌توان تخته سفید را بزرگ‌نمایی و متن دست‌نویس روی آن را واضح‌تر در مک مشاهده کرد.

قابلیت Accessibility Reader

قابلیت Accessibility Reader حالت جدیدی از مطالعه سرتاسری است که در iOS ،iPadOS ،macOS و VisionOS ارائه خواهد شد. این ویژگی متن‌ها را برای کاربران دارای اختلالاتی مانند دیسلکسی (خوانش‌پریشی) یا کم‌بینایی خواناتر می‌کند.

Accessibility Reader گزینه‌های زیادی برای تنظیم فونت، رنگ، فاصله‌ی خطوط و همچنین پشتیبانی از خواندن صوتی محتوا دارد. این قابلیت از داخل هر برنامه‌ای قابل اجرا است و در اپلیکیشن Magnifier نیز ارائه می‌شود تا حتی بتوان نوشته‌های روی کتاب یا منوی رستوران را راحت‌تر خواند.

تجربه‌ی جدید خط بریل

ویژگی Braille Access اپل، دستگاه‌های اپلی را به یادداشت‌بردار پیشرفته‌ی بریل تبدیل می‌کند که با اکوسیستم اپل یکپارچه شده است.

کاربران می‌توانند با استفاده از Braille Screen Input یا دستگاه بریل متصل‌شده، اپلیکیشن‌ها را اجرا و یادداشت‌برداری کنند یا حتی محاسبات ریاضی با بریل نمت انجام دهند. این قابلیت از فایل‌های BRF (فرمت آماده برای بریل) پشتیبانی می‌کند و به کمک قابلیت Live Captions می‌تواند مکالمات زنده را روی نمایشگرهای بریل نمایش دهد.

قابلیت Live Captions روی اپل واچ

قابلیت Live Listen در نسخه‌ی آینده watchOS 11، برای اولین‌بار به اپل واچ می‌آید. این ویژگی که قبلاً در آیفون معرفی شده بود، صدای محیط را از طریق میکروفن به ایرپاد یا سمعک‌های پشتیبانی‌شده ارسال می‌کند.

کاربران می‌توانند از طریق اپل واچ، جلسه‌ی Live Listen را شروع یا متوقف کنند، به عقب بازگردند یا گفت‌وگوها را به‌صورت زنده با زیرنویس دنبال کنند.

بهبودهای Apple Vision Pro
VisionOS با بهره‌گیری از دوربین پیشرفته‌ی ویژن پرو قابلیت‌هایی مانند بزرگ‌نمایی محیط، تشخیص اشیاء و خواندن اسناد را برای نابینایان و کم‌بینایان گسترش داده است. توسعه‌دهندگان می‌توانند از طریق API جدید، تجربه‌هایی مانند اپلیکیشن Be My Eyes را برای کمک‌های بصری زنده توسعه دهند.

ارتقای Personal Voice

ویژگی Personal Voice که در iOS 17 معرفی شده بود، در iOS 19 ارتقای چشم‌گیری دریافت می‌کند. در نسخه‌ی قبلی کاربران باید ۱۵۰ جمله ضبط می‌کردند تا صدای شبیه‌سازی‌شده خود را تولید کنند. اما حالا فقط با ۱۰ جمله و کمتر از یک دقیقه زمان، صدایی طبیعی‌تر و روان‌تر تولید می‌شود.

همچنین پشتیبانی از زبان اسپانیایی (مکزیک) نیز به Personal Voice اضافه خواهد شد.

سایر ویژگی‌های جدید دسترسی‌پذیری
در کنار موارد ذکرشده، اپل فهرست بلندبالایی از قابلیت‌های جدید را معرفی کرده است:

ارتقاء قابلیت ردیابی چشم و صداهای پس‌زمینه
افزودن حالت Sound Recognition برای شناسایی نام کاربر
امکان کنترل دستگاه از طریق Head Tracking و Brain-Computer Interface
بهبودهای Voice Control برای توسعه‌دهندگان، از جمله پشتیبانی از زبان‌های جدید مثل فارسی، ترکی، عربی و کره‌ای
افزودن قابلیت Live Captions برای زبان‌های بیشتر از جمله فرانسوی، آلمانی و ژاپنی
ارتقای CarPlay برای نمایش متن بزرگ و شناسایی صداهایی مثل گریه‌ی نوزاد یا بوق ماشین
گزینه‌ی اشتراک‌گذاری تنظیمات دسترسی‌پذیری بین دستگاه‌ها
این ویژگی‌ها نشان می‌دهند اپل به‌صورت جدی درحال گسترش مرزهای دسترسی‌پذیری است تا تجربه‌ی فناوری را برای همه و حتی افراد توان‌یاب، فراگیر کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.