ستار هاشمی: پروژههای بزرگ صنعت فضایی ایران امسال به نتیجه می رسد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از توسعه صنعت فضایی کشور در سال جاری خبر داد و گفت: امسال پروژه های بزرگ فضایی مانند پروژه های پایگاه چابهار، زیرساخت های سلماس و چناران به نتیجه می رسد.
سیدستار هاشمی روز شنبه در آیین گرامیداشت روز ارتباطات که با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، اظهار داشت: نه تنها رشد شتابان صنعت فضایی و توسعه این بخش متوقف نشده بلکه این مسیر شتاب گرفته است.
وی با بیان اینکه امسال شاهد اتفاقات خوبی چه در بحث توسعه ماهواره ها و چه در بحث راه اندازی و ارتقای پروژهها خواهیم بود، از پروژههای پایگاه چابهار، زیرساخت های سلماس و چناران به عنوان پروژه های بزرگی یاد کرد که امسال به نتیجه می رسد.
هاشمی، حکمرانی بر مبنای داده را اولویت دولت چهاردهم برشمرد و با اشاره به تاکید رئیس جمهوری در این زمینه اظهار داشت: امسال پروژه جی نف را در بحث مدیریت زمینه با جدیت دنبال می کنیم؛ اتفاقات خوبی در این زمینه شکل گرفته است و تعامل مثبت و سازنده ای را با دستگاههای دولتی و قوه قضاییه داشته ایم.
سند تسهیم درآمد تولید محتوا را با مشارکت اپراتورها نهایی کردهایم
هاشمی در ادامه گفت: آنچه در کنار توسعه زیرساختها به آن توجه داشتیم، بحث تولید محتواست موضوعی که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب هم بوده است؛ بعد از جلسات متعدد، سند تسهیم درآمد تولید محتوا را با مشارکت اپراتورها نهایی کردیم و به زودی این مهم عملیاتی خواهد شد.
وزیر ارتباطات اظهار داشت:باور ما این است که نهضت تولید محتوا در داخل کشور شکل خواهد گرفت که موضوع مبارکی برای اقتصاد دیجیتال کشور خواهد بود.
وی افزود: به مردم اطمینان میدهیم آماری که به آنها ارائه میدهیم منطبق بر واقعیتهای میدان است نه یک ذره کمتر و نه یک ذره زیاد؛ جایی هم که نتوانستهایم، صادقانه به مردم میگوییم بخشی از کار را نتوانستهایم انجام دهیم.
وزیر ارتباطات همچنین با تاکید بر اینکه از سال گذشته و با حمایت رئیس جمهوری، شاهد تسهیل در ارتباطات و ارتقای کیفیت بودهایم، خاطر نشان کرد: ارتباطات از بدو خلقت بشر یک موضوع حائز اهمیت بوده و هست؛ ارتباطات انسانی به تدریج توسعه یافته و امروز شاهد ظرفیتهای نوین تکنولوژیهای ارتباطی هستیم به طوری که اگر ارتباطات نبود، اساسا اقتصاد و فرهنگ و سیاست شکل نمیگرفت.
هاشمی با بیان اینکه زندگی هوشمند تمامی شئون زندگی انسان ها را در بر می گیرد، افزود: باید ارتباط باز بماند تا انتقال دانش و تعامل هم افزا شکل گرفته و توسعه انسانی اتفاق بیافتد؛ از این رو شعار امسال وزارت ارتباطات «ارتباط پایدار، زندگی هوشمند» است.
وی با برشمردن محورهایی که امسال در دستور کار وزارت ارتباطات در تعامل با سایر دستگاه ها در سال جاری قرار دارد، افزود: توسعه ارتباطات و ارتقای کیفیت ارتباطات از مواردی است که مردم از ما مطالبات جدی دارند.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: واقعیت این است که در سنوات گذشته متناسب با نیازهای مردم، سرمایه گذاری مناسبی برای توسعه زیر ساخت های ارتباطی کشور رخ نداده است.
نیازمند سرمایه گذاری 30 میلیارد دلاری در حوزه ارتباطات هستیم
هاشمی گفت: اگر ما صحبت از دسترسی سهم 10 درصدی اقتصاد دیجیتال و تولید ناخالص داخلی(GDP) می کنیم این موضوع نیازمند سرمایه گذاری 25 تا 30 میلیارد دلار در این بخش است در حالی که سرجمع سرمایه اپراتورهای ما به دلایل مختلف در سال گذشته کمتر از 2 میلیارد دلار بوده است.
وی خاطر نشان کرد: در حال طراحی زمینه ها و مشوق های بخش خصوصی برای فعالیت در این بخش هستیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه زیرساخت های ارتباطی در کشور هم در بخش سیار و هم توسعه فیبرنوری امسال تقویت خواهد شد، از برنامه این وزارتخانه برای دیپلماسی ارتباطات خبر داد و افزود: ظرفیت تولید داخل به حدی از بلوغ رسیده که امکان ارایه محصولات و خدمات در فضای بین المللی میسر است.
هاشمی با اشاره به برنامه همکاری در حوزه ارتباطات با آمریکای لاتیم اظهار داشت: سفر به آمریکای لاتین را با این نگاه که بازار بین المللی را برای جوانان این مرز و بوم باز کنیم، طراحی کردیم تا این تجربه را داشته باشیم که می توانیم در بازارهای بین المللی هم حضور یابیم.