هوش مصنوعی

May 19, 2025
13:00 دوشنبه، 29ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192946

وزیر ارتباطات: هوش مصنوعی معادلات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را تغییر می‌دهد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست «هوش مصنوعی» در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نقش تحول‌آفرین هوش مصنوعی در معادلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، از تدوین طرح کلان ملی در این حوزه خبر داد و تاکید کرد دولت در این مسیر نقش تسهیل‌گر خواهد داشت، نه مداخله‌گر.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به نقل از خانه ملت، سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات، در این نشست که روز یکشنبه با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اعضای اتاق بازرگانی، شرکت‌های دانش‌بنیان و جمعی از نمایندگان مجلس در تالار شهید مدرس مجلس برگزار شد، با تأکید بر اهمیت راهبردی هوش مصنوعی گفت: «زندگی بشر به دو دوره پیش و پس از هوش مصنوعی تقسیم می‌شود؛ چراکه این فناوری صرفاً یک ابزار فناورانه نیست، بلکه بسیاری از معادلات در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را تغییر می‌دهد.»

وی با اشاره به ورود جوامع به مرحله شخصی‌سازی اطلاعات، افزود: «هوش مصنوعی به ما امکان می‌دهد خدمات را متناسب با نیازهای هر فرد طراحی کنیم؛ به شرط آنکه داده‌های مرتبط به‌درستی جمع‌آوری و تحلیل شوند.»

هاشمی همچنین بر ضرورت تدوین قوانین پایدار در این حوزه تأکید کرد و گفت: «ثبات در مقررات، زمینه‌ساز اعتماد و مشارکت فعال بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی است. در عین حال، خود این فناوری می‌تواند به مدیریت حجم قوانین و پیش‌بینی آثار مقررات‌گذاری کمک کند.»

وزیر ارتباطات با اشاره به ظرفیت‌های زبانی هوش مصنوعی خاطرنشان کرد: «نیازی نیست به زبان‌های مختلف مسلط باشیم تا از تجربیات کشورها استفاده کنیم؛ با بهره‌گیری از هوش مصنوعی می‌توان به تحلیل قوانین و اسناد بالادستی کشورهای دیگر پرداخت و الگوهای موفق را استخراج کرد.»

او با اشاره به تفاوت رویکرد کشورها در حکمرانی حوزه هوش مصنوعی گفت: «برخی کشورها مانند انگلیس و آمریکا با نگاهی انعطاف‌پذیر و تنظیم‌گرانه به این حوزه ورود کرده‌اند. این رویکرد یادآور اهمیت تعادل در قانون‌گذاری است؛ نباید آن‌قدر مقررات وضع شود که مانع نوآوری شود.»

هاشمی نقش بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی را کلیدی دانست و گفت: «ما باور داریم توسعه این فناوری بدون تکیه بر توان و نوآوری بخش خصوصی ممکن نیست.»

وی در ادامه از تدوین یک طرح کلان ملی در وزارت ارتباطات خبر داد و گفت: «در این طرح، دولت نقش تسهیل‌گر و غیرمداخله‌گر دارد. ما تلاش می‌کنیم مسیر رشد را برای بازیگران اصلی، یعنی شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان، هموار کنیم.»

وزیر ارتباطات در پایان با اشاره به سهم پایین اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی کشور تأکید کرد: «برای ارتقای جایگاه ایران در اقتصاد دیجیتال، نیاز به سرمایه‌گذاری ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلاری داریم؛ این هدف فقط با ایجاد انگیزه و جلب مشارکت بخش خصوصی محقق خواهد شد.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.