هوش مصنوعی

May 19, 2025
17:47 دوشنبه، 29ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 192989

رئیس بنیاد ایران شناسی: سازمان فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی ایجاد شود

منبع: مهر

رئیس بنیاد ایران شناسی گفت: پیشنهاد کردیم در مصوبه هوش مصنوعی شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای سازمان هوش مصنوعی، سازمان فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی ایجاد شود.

علی اکبر صالحی در دومین روز از اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای عضو پلتفرم OIC-15 که امروز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار شد، با بیان اینکه این اجلاس در زمان مناسبی برگزار می‌شود گفت: امروز در قرن ۲۱، در قرن بسیار حساسی قرار داریم. در انتهای قرن ۲۱ ما شاهد شکل‌گیری قرنی هستیم که به اعتبار دو فناوری هوش مصنوعی و کوانتوم مسائل اجتماعی، تکنولوژیکی و فرهنگی به طور کل تغییر خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: اگر کشورها به‌ویژه در حال توسعه در این دو فناوری قدم‌های بلند و جدی برندارند، بردگان مدرن برای مردمی خواهند بود که در این زمینه کار کردند.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با بیان اینکه هوش مصنوعی یک علم به صورت مستقل نیست، گفت: هوش مصنوعی یک پدیده فناوری است که عناصر مختلفی را در خود جا داده است و عناصر داده‌ها، الگوریتم، نیروی انسانی متخصص و کامپیوتر هوش مصنوعی را می‌سازد و اگر به این ۴ بخش برسیم در هوش مصنوعی قدم‌های مهم را بر می‌داریم.

وی در مورد زمینه‌های مشارکت کشورهای عضو کنفرانس اسلامی گفت: ما باید هم‌افزایی کنیم و دیتابیس‌ها را ارتقا دهیم؛ بر روی تولید الگوریتم‌های جدید کار کنیم، در تربیت نیروی انسانی متخصص کارکنیم.

صالحی با بیان اینکه هوش مصنوعی تبدیل به یک حقیقت اجتناب ناپذیر، سریع و اجتناب ناپذیر شده است، افزود: ما ناچار به ورود در این حوزه هستیم. کشورهای مختلف در حال فعالیت در این زمینه هستند و ما باید سریع‌تر فعالیت کنیم.

رئیس سابق انرژی اتمی در مورد فناوری کوانتومی گفت: این فناوری مکمل همش مصنوعی است و اگر پایه‌ریزی نکنیم در این حوزه عقب می‌مانیم. در اروپا ۱۴ سال پیش نقشه راه این فناوری پایه‌ریزی شده و در ایران از ۹ سال قبل قدم‌های بزرگی در این زمینه برداشته شده است.

وی خاطر نشان کرد: اولین قدم در این فناوری آزمایش فوتون‌های در هم تنیده است که در ایران انجام شده است. همچنین در این فناوری دانشگاه آزاد اسلامی توانسته کامپیوتر ۳۰ کیوبیتی راه اندازی کند که تصور میکنم در خاور میانه بی نظیر است.

به گفته صالحی؛ فناوری کوانتومی می‌تواند کامپیوترهایی را عرضه کند که کامپیوترهای سریع امروزی در مقایسه با قدرت حسابگری آن قابل مقایسه نیست. بنابراین همه کشورهای حوزه OIC باید در این زمینه همکاری کنند.
وی اظهار کرد: ما آمادگی داریم در فناوری کوانتومی دستاوردهای خود را به اشتراک بگذاریم تا کشورهای دیگر نیز در حوزه فناوری کوانتومی قدم بردارند.

استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه هوش مصنوعی فناوری آینده نیست، گفت: این فناوری مربوط به امروز است و ما نباید اجازه دهیم هوش مصنوعی آینده ما را بسازد؛ بلکه ما باید آینده آن را بسازیم. ما راهی نداریم جز اینکه به آموزش نیروی انسانی در این حوزه‌های فناوری بپردازیم.

وی در مورد زمینه های همکاری افزود: توسعه سریع مهارت‌ها نیز اهمیت جدی دارد و باید از کارگاه‌های آموزشی به جای دوره‌های طولانی مدت استفاده کنیم. پیشنهاد دیگر این است که هر چه سریع‌تر شبکه دانشگاهی بین این ۱۵ کشور علاقه‌مند به همکاری در این حوزه ایجاد شود.
صالحی خاطر نشان کرد: همچنین پیشنهاد کردیم در مصوبه هوش مصنوعی شورای عالی انقلاب فرهنگی به جای سازمان هوش مصنوعی، سازمان فناوری کوانتومی و هوش مصنوعی ایجاد شود.

وی افزود: همچنین توسعه برنامه آموزشی آموزش پرورش و آموزش عالی و همکاری و تبادل دانشجو در این حوزه‌ها هم بخش دیگری است که اهمیت دارد.

رئیس بنیاد ایران‌شناسی با تاکید بر اینکه باید شرایط جاذب برای فعالیت و همکاری فراهم کنیم، گفت: با بخشنامه نمی‌شود، باید زمینه را فراهم کنیم که همه علاقه‌مند به فعالیت در این حوزه شوند. همچنین باید پروژه‌های کلان طراحی کنیم که کشورها هم در طراحی پروژه، هم در نتیجه و هم بازاریابی آن مشارکت داشته باشند.

وی تاکید کرد: در نهایت ما باید هوش مصنوعی و کوانتوم را در حوزه‌های علوم، فناروی، مهندسی و ریاضیات (STEM) جا دهیم.

صالحی خاطر نشان کرد: امروز وقت رقابت نیست ما باید شرایط همکاری و هم افزایی را فراهم کنیم. زمان آن رسیده که شعارهای همکاری را به عمل تبدیل کنیم. امروز اگر تصمیم نگیریم و شعارها را به عمل تبدیل نکنیم، فردا بسیار دیر است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.