فناوری اطلاعات

May 21, 2025
14:23 چهارشنبه، 31ام اردیبهشتماه 1404
کد خبر: 193097

ایجاد جریان داده برای حکمرانی هوشمند ضروری است

منبع: ایسنا

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر ضرورت استقرار نظام حکمرانی داده در کشور، ایجاد یک جریان داده را برای تصمیم‌گیری‌های دقیق و شفاف ضروری دانست.

در مراسم اعطای مجوز فعالیت به ۱۰ آزمایشگاه در حوزه فناوری اطلاعات و سه مجوز مرکز داده ابری که با حضور محمد محسن صدر- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران و مدیران این سازمان و نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد، وی اظهار کرد: یکی از وظایف کلیدی سازمان، پیاده‌سازی حکمرانی داده است. اگرچه اقدامات مؤثری در این زمینه انجام شده، اما همچنان نیاز به تسریع و رفع خلأهای موجود وجود دارد.

صدر با اشاره به نقش داده‌های معتبر در تصمیم‌سازی‌ها افزود: با اتصال دستگاه‌ها و تجمیع داده‌های آن‌ها، می‌توان بستری برای تصمیم‌گیری‌های مبتنی بر داده فراهم کرد که منجر به کاهش خطا و افزایش کارآمدی می‌شود.

وی با تأکید بر اهمیت داده‌محوری در حکمرانی جهانی گفت: در سطح بین‌المللی، حکمرانی داده به معنای تصمیم‌گیری شفاف و مبتنی بر شواهد است.

صدر همچنین با اشاره به هفته هوش مصنوعی، بر اهمیت دسترسی به داده تأکید کرد و گفت: هوش مصنوعی بدون داده بی‌معناست. هرچند زیر ساخت پردازشی و نیروی انسانی متخصص اهمیت دارند، اما دسترسی آزاد و اصولی به داده‌ها حیاتی است.

وی با اشاره به قانون دوام خاطرنشان کرد: بر اساس این قانون، تمامی دستگاه‌ها موظف به اتصال به مرکز تبادل داده هستند و باید تبادل اطلاعات طبق پروتکل‌های مشخص انجام شود. این اقدام امکان نظارت مؤثر بر عملکرد نهادها را فراهم می‌کند.

صدر در ادامه با اشاره به احکام برنامه هفتم توسعه افزود: بر اساس بند الف ماده ۱۰۷ این برنامه، ایجاد ابر دولت از وظایف مهم سازمان است.

وی با اعلام آمادگی برای همکاری با بخش خصوصی گفت: تحقق اهداف سازمان بدون مشارکت بخش خصوصی ممکن نیست. از سرمایه‌گذاری و همکاری فعالانه بخش خصوصی استقبال می‌کنیم.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات، تنظیم‌گری را از برنامه‌های محوری سازمان دانست و افزود: تنظیم‌گری صرفاً به معنای صدور آیین‌نامه‌های جدید نیست، بلکه باید در خدمت تسهیل و حمایت از کسب‌وکارها باشد.

وی با اشاره به صدور مجوز در حوزه‌هایی همچون اصالت نرم‌افزار، آزمایشگاه‌ها و خدمات ابری تأکید کرد: این مجوزها باید مبتنی بر نیاز واقعی بازار صادر شوند. در این مراسم، مجوزهایی در سه حوزه هوش مصنوعی، ارزیابی سیستم‌عامل و خدمات ابری اعطا شد.

صدر در پایان گفت: در ماه‌های اخیر با بهره‌گیری از داده‌های دقیق، گام‌های مؤثری برای حل ناترازی‌ها برداشته شده است. تقویت حکمرانی داده، شفافیت و اعتماد عمومی را افزایش می‌دهد و زمینه‌ساز آرامش دولت و جامعه خواهد بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.