اتصال ۹۰ درصد روستاهای خوزستان به شبکه ملی اطلاعات
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با بیان اینکه در ابر پروژه ملی اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری نیز باید تمامی شهرها به فیبر نوری متصل شوند، از اجرای ۸۳۰ کیلومتر عملیات حفاری و داکتگذاری در سطح استان خبرداد.
مهدی شهنظریپور چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت با حضور در ایسنا ضمن تبریک هفته روابط عمومی و ارتباطات با اشاره به عملکرد اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی یکی از تکالیف قانونی، تجهیز و اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت تا پایان برنامه هفتم است. بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۵، در خوزستان ۲۲۲۸ روستای بالای ۲۰ خانوار وجود دارد که بعضا صعبالعبور هستند.
وی افزود: ایجاد شبکه برق، جاده دسترسی و امنیت سه زیرساخت مهم برای مجهز کردن روستاها به ارتباط مناسب است. تعدادی از این روستاها در سالهای گذشته به خدمات خوب صوت و داده مجهز شدند اما برخی روستاها با وجودی که سرویس مناسبی داشتند مجددا در برنامه توسعهای دیده شدهاند.
شهنظریپور بیان کرد: در این راستا اتصال ۸۵۴ روستا به اینترنت از محل اعتبارات دولتی در نظر گرفته شده است که ۳۶۸ روستا متصل شدند و ۴۸۶ روستای دیگر در برنامه توسعهای قرار دارند.
با چالش سرقت تجهیزات مواجه هستیم
وی ادامه داد: آمایش مجدد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در حال انجام است اما در مجموع حدود ۹۰ درصد روستاها از پوشش برخوردار هستند اما برخی روستاها برای بهبود کیفیت مجدد در توسعه دیده شدهاند.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با اشاره به هزینه بالای ایجاد تجهیزات و سرقت برخی از این تجهیزات گفت: مردم روستاها باید کمک کنند تا امنیت تجهیزات سایتها برقرار و از سرقت جلوگیری شود.
شهنظریپور عنوان کرد: در دولت چهاردهم ۴۸ روستا با ۳۳ سایت ارتباطی با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان به اینترنت پرسرعت و شبکه ملی اطلاعات متصل شدند. در ۳۴ روستای دیگر کار انجام شده است و در مراحل پایانی کار هستند.
وی عنوان کرد: در ابر پروژه ملی اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری نیز باید تمامی شهرها به فیبر نوری متصل شوند تا از نعمت فناوری با سرعت مناسب برخوردار شوند. برای اجرای این پروژه نیازمند همکاری واحدهای استانی به ویژه شهرداریها هستیم.
استفاده از کابل مسی در ارتباطات منسوخ شده است
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با بیان اینکه در اجرای این پروژه پوشش و اتصال بسیار مهم است، گفت: در حال حاضر عملیات در ۲۷ شهرستان شروع شده و کار عمرانی در برخی شهرها از جمله خرمشهر، اهواز، آبادان، دزفول، کارون و شوش تمام شده است.
وی با اشاره به هدف گذاری تحت پوشش قرار دادن حدود یک میلیون خانوار در پروژه فیبر نوری گفت: عملیات حفاری و داکتگذاری در سطح ۸۳۰ کیلومتر انجام شده است و در برخی شهرها از جمله اهواز سرویسدهی مبنی بر فیبر نوری آغاز شده است.
شه نظریپور با بیان اینکه استفاده از کابل مسی در ارتباطات منسوخ شده است، بیان کرد: فیبر نوری مزایای بسیاری از جمله سرعت بالای اینترنت و کاهش بار ترافیکی دارد که باید بیشتر از این ظرفیت استفاده شود. کار در ۷۳۰ کیلومتر روستاها از جمله مناطق صعب العبور اندیکا، لالی، ایذه و دزپارت انجام و به فیبر نوری متصل شدهاند.
حمایت از کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات
وی با اشاره به حمایت از کسب و کارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات عنوان کرد: حدود ۲۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در این زمینه مصوب شده و آمادگی حمایت از کسب و کارها را داریم.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان با بیان اینکه متولی دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیردولتی هستیم و نظارت بر عملکرد و رسیدگی به تخلفات در این مجموعه انجام میشود، گفت: ۴۶۰ دفتر پیشخوان شهری و ۷۲ دفتر ای.سی.تی در روستاها داریم که امکان و آمادگی افزایش دفاتر روستایی و شهری وجود دارد.
ایجاد پنج سایت ارتباطی در پایانههای شلمچه و چذابه برای اربعین
شهنظریپور بیان کرد: یکی از دستگاههای خدمترسان در حوزه اربعین حسینی این وزارت است و هر ساله تلاش میشود خدمات مطلوبی به زائران ارائه شود که امسال پنج سایت ثابت ارتباطی در پایانهها مرزی شلمچه و چذابه ایجاد میشود.
وی افزود: همچنین کنترل سرریز سیگنال اپراتورهای کشور عراق نیز روزانه انجام میشود. پنج سایت ارتباطی با ۴۰ میلیارد تومان برای اپراتورها جهت جایگزینی سایتهای سیار در نظر گرفته شده است.
خوزستان در شاخص ارزش افزوده اقتصاد دیجیتال جایگاه خوبی دارد
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات خوزستان گفت: پست بانک نیز خدمات ارزندهای به زائران در زمینه توزیع ارز در دو پایانه ارائه میدهد. خدمات پستیافته برای دریافت بار و کالاهای مفقودی زائران نیز انحام میشود.
وی افزود: طبق هدفگذاری وزارتخانه، برای اولین بار ارزش افزوده اقتصاد دیجیتال از محل تولید ناخالص ملی باید به ۱۰ درصد برسد که خوزستان جایگاه خوبی در این زمینه دارد اما با جایگاه اصلی فاصله داریم.
راهاندازی ۱۸۱ سایت ۵G در خوزستان
شهنظریپور با اشاره به اینکه سامانه ۱۹۵ پاسخگوی شکایات و مسایل مشترکین است، بیان کرد: واگذاری باندهای فرکانس ۳۶۰۰ و ۳۸۰۰ برای راهاندازی و توسعه شبکه ۵G در نظر گرفته شده است که در خوزستان ۸۹ سایت فعال ۵G همراه اول و ۹۲ سایت ۵G ایرانسل وجود دارد.