فناوری اطلاعات

May 24, 2025
16:09 شنبه، 3ام خردادماه 1404
کد خبر: 193234

رییس پژوهشگاه ارتباطات: اعتماد به فناوری‌های هوشمند از مسیر ارزیابی علمی می‌گذرد

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به توسعه شبکه ملی ارزیابی هوش مصنوعی، تأکید کرد این پژوهشگاه با تدوین چارچوب‌های علمی و اعتبارسنجی تخصصی، بستر اعتمادسازی برای فناوری‌های هوشمند را فراهم کرده و مرجعیت ملی در این حوزه را بر عهده گرفته است.
به گزارش مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در ادامه روند توسعه ساختارهای حاکمیتی در حوزه هوش مصنوعی، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با شناسایی و تأیید صلاحیت هشت آزمایشگاه تخصصی در دانشگاه‌ها و بخش خصوصی، گام مؤثری در تقویت زیست‌بوم ملی این فناوری هوش مصنوعی برداشته است.
آزمایشگاه مرجع ارزیابی هوش مصنوعی، مستقر در پژوهشگاه، در یک سال گذشته با تدوین چارچوب‌های ارزیابی، طراحی بنچمارک‌های تخصصی و ایجاد سازوکار اعتبارسنجی، نقش فعال و تعیین‌کننده‌ای در مسیر توسعه این شبکه ایفا کرده است. گواهی‌های صادرشده برای آزمایشگاه‌ها، نتیجه فرآیندهای داوری فنی و تخصصی بوده که در حوزه‌هایی مانند مدل‌های زبانی بزرگ، تشخیص چهره، نویسه‌خوانی، هوش مصنوعی در سلامت و کاربردهای دیگر انجام شده‌اند.

لیلا محمدی، رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اعلام این موضوع، گفت: ایجاد زیرساخت ارزیابی ملی در حوزه هوش مصنوعی، نه صرفاً یک دستاورد فناورانه، بلکه گامی برای تقویت حاکمیت داده و تضمین کیفیت و پاسخ‌گویی در توسعه محصولات هوشمند است. ما در پژوهشگاه امروز شاهد گسترش شبکه‌ای هستیم که مبنای آن ارزیابی علمی و استانداردهای بومی است.
به گفته دکتر محمدی، این آزمایشگاه‌ها در ادامه ضمن فعالیت در چهارچوب شبکه ملی ارزیابی، در توسعه معیارهای ملی و ارائه بازخوردهای فنی در مراحل مختلف طراحی و توسعه محصولات، نقش فعالی خواهند داشت.

وی افزود: پژوهشگاه ارتباطات به‌عنوان بازوی علمی وزارت ارتباطات، همچنان با جدیت در مسیر ایجاد ساختارهای پشتیبان برای تحول دیجیتال کشور حرکت می‌کند و توسعه شبکه ملی ارزیابی هوش مصنوعی، بخشی از مأموریت کلان ما برای شکل‌گیری آینده‌ای مبتنی بر اعتماد، شفافیت و فناوری‌های قابل‌اتکا است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.