اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

May 25, 2025
12:25 یکشنبه، 4ام خردادماه 1404
کد خبر: 193281

افزایش ترافیک عبوری داده از کشور

منبع: ایسنا

به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در چهارماه گذشته ترافیک عبوری داده از کشور ۵۰ درصد افزایش یافته و هدف تبدیل ایران به حلقه اتصال اکوسیستم اقتصاد دیجیتال منطقه است و این مسیر با تعامل سازنده با کشورهای همسایه ادامه پیدا خواهد کرد.

ایران به دلیل وضعیت جغرافیایی که از آن برخوردار است شرایط و امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را دارد در واقع ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی عبور می‌کند کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد؛ بنابراین باید از مزایای موجود استفاده کرد.

بررسی‌ها و اعلام مسئولان نشان می‌دهد که در سال‌های گذشته سطح ترافیک شبکه ارتباطی افزایش یافته و میزان اشباع در آن به حداقل خود رسید و در این زمینه بزرگ‌ترین قرار داد بومی‌سازی شرکت ارتباطات زیرساخت کشور و وزارت ارتباطات منعقد و به دنبال آن قرار شد با استفاده از تجیهزات بومی ۲۰ ترابیت بر ثانیه به ظرفیت شبکه انتقال کشور اضافه شود.

ایجاد مراکز قطب داده یکی از اهداف مهم برای تبدیل ایران به هاب ترانزیت داده محسوب می‌شود، به طوری‌که بر اساس آخرین اظهارات، زیرساخت‌های لازم برای راه‌اندازی سه قطب مرکز داده برای میزبانی خدمات دیجیتال کشور فراهم شده است و چندین شرکت در حال راه‌اندازی مراکز داده خود در قطب البرز واقع در منطقه ویژه اقتصادی پیام به ظرفیت ۱۰۰۰ رک هستند.

قطب مراکز داده بسترساز توسعه محتوای الکترونیکی در شبکه ملی اطلاعات از طریق زیرساخت‌های لازم است و ارائه بسته حمایتی، گسترش کسب‌وکارها به خارج از مرزها و ارائه خدمات فناوری اطلاعات به کشورهای همسایه را به همراه دارد.

دولت چهاردهم و وزارت ارتباطات نیز درصدد ادامه و تحقق این موضوع هستند به گونه‌ای که طی ماه‌های گذشته اعلام شد که نیازمند تقویت نقش فعال در تجارت بین الملل هستند و تبدیل شدن به هاب ترانزیت بین الملل، از بعد فنی و ملی می تواند برای کشور آورده های زیادی داشته باشد.

سید ستارهاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا توضیح داده است در چهار ماه گذشته ترافیک عبوری داده از کشور ۵۰ درصد افزایش یافته است و هدفشان تبدیل ایران به حلقه اتصال اکوسیستم اقتصاد دیجیتال منطقه است و این مسیر با تعامل سازنده با کشورهای همسایه ادامه پیدا می کند.

هرچه به سمت نسل پنجم اینترنت پیش می‌رویم نیاز به ارتباطات مطمئن و کم تأخیر بیشتر می‌شود، به همین دلیل ایران این ظرفیت را دارد که اکوسیستم منطقه را به یکدیگر وصل کند و بخش قابل توجهی از ترافیک شرق به غرب را متصل و جایگزین مسیر کانال سوئز شود.

در رویداد ایران کریدور ۲۰۲۵ که بهمن ماه برگزار شد، تأکید شد با داشتن شبکه‌های فیبرنوری و انتقال نوری پیشرفته که تمام مرزهای کشور را پوشش می‌دهد، ایران آماده است تا مدارهای ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه را از هر مرز به مرز دیگر ارائه دهد. این ابتکار نه تنها برای کشورهای منطقه، بلکه به عنوان پلی برای جریان داده بین آسیا، اروپا و فراتر از آن عمل خواهد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.