اپراتورها

باندپهن

رگولاتوری

فرکانس

مخابرات فضایی

May 28, 2025
12:40 چهارشنبه، 7ام خردادماه 1404
کد خبر: 193369

رگولاتوری هند برنامه خود را برای تخصیص فرکانس‌های ماهواره‌ای LEO اعلام کرد

ICTna.ir – اوایل ماه میلادی جاری، سازمان تنظیم مقررات مخابرات هند (TRAI) سرانجام توصیه‌های خود را در مورد تخصیص طیف فرکانسی ماهواره‌ای مدار پایین (LEO) برای پنج سال آینده منتشر کرد که از دو سال تا حداکثر هفت سال قابل تمدید است.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این توصیه‌ها شرایط واگذاری طیف فرکانسی برای خدمات ارتباطات تجاری مبتنی بر ماهواره را پوشش می‌دهند و استفاده از باندهای طیفی Ku، Ka، Q/V را برای داده و اینترنت و باندهای L، S و C را برای لینک‌های تلفن همراه توصیه می‌کنند.

این توصیه‌ها باید توسط دولت هند تصویب شوند، اما واضح است که رژیم نظارتی جدید، دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای مورد نیاز را در سراسر شبه قاره هند فراهم کرده و بازار را به روی امثال استارلینک خواهد کرد.

TRAI همچنین توصیه کرد که دارندگان سیستم‌های ماهواره‌ای باید 4 درصد از درآمد ناخالص تعدیل‌شده (AGR) خود را برای دوره مجوز خود برای امتیاز استفاده از طیف فرکانسی اختصاص داده شده به آنها بپردازند.

این نهاد نظارتی، نرخ اپراتورهای زمین‌ثابت و غیرزمین‌ثابت را ۴۱ دلار آمریکا به ازای هر مگاهرتز و تسهیم درآمد تا سقف ۴ درصد از AGR تعیین کرد، در حالی که اپراتورهای ماهواره‌ای غیرزمین‌ثابت، مانند یوتلست وان‌وب و استارلینک، ملزم به پرداخت ۶ دلار اضافی (بسته به نرخ برابری روپیه هند به دلار آمریکا) به ازای هر مشترک در سال برای مناطق شهری خواهند بود.

با این حال، مناطق روستایی و دورافتاده از پرداخت هزینه مشترک معاف خواهند بود. دولت اعلام کرده است که قصد دارد یارانه دادن به ترمینال‌های ماهواره‌ای در مناطق دورافتاده و روستایی فاقد خدمات و کمبود خدمات را در برنامه قرار دهد.

سه اپراتور بزرگ هند، بهارتی ایرتل ، ریلاینس جیو و وودافون آیدیا ، در ابتدا به شدت لابی کردند که دولت باید فرآیند حراج طیف فرکانسی را انتخاب کند، زیرا تخصیص اداری باعث می‌شود که ارائه‌دهندگان پهنای باند ماهواره‌ای بتوانند با ارائه خدمات اینترنتی ارزان‌تر، به طور ناعادلانه با شرکت‌های مخابراتی سنتی رقابت کنند.

البته این استدلال از سوی رگولاتور مورد توجه قرار نگرفت و رئیس TRAI گفت که به دلیل تفاوت زیاد بین ظرفیت شبکه‌های زمینی هند و سیستم‌های ماهواره‌ای، پهنای باند ماهواره‌ای را به عنوان یک سرویس مکمل برای پهنای باند زمینی در نظر می‌گیرد، نه یک سرویس رقابتی. از آن زمان، هم Airtel و هم Jio با استارلینک همکاری‌هایی را آغاز کرده‌اند.

روزنامه تایمز هند گزارش می‌دهد سیاست‌های دولت و فضای نظارت تطبیقی ​​تضمین می‌کند که این کشور سریع‌ترین کشور در جهان برای راه‌اندازی ارتباطات ماهواره‌ای سراسری (satcoms) خواهد بود.

جیوتیرادیتیا اسکیندیا، وزیر ارتباطات هند، در سخنرانی خود در رویداد TRAI به مناسبت روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی، گفت که بسیاری از شرکت‌ها برای ارائه خدمات ماهواره ای درخواست مجوز داده‌اند و تقاضای انباشته برای اتصال پهن‌باند در سراسر شبه قاره می‌تواند باعث شود درآمد این بخش طی سه سال آینده ده برابر شود یعنی از ۲ میلیارد دلار امروز به بیش از ۲۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۲۸ برسد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.