سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

May 27, 2025
17:52 سه شنبه، 6ام خردادماه 1404
کد خبر: 193416

گارانتی لپ‌تاپ از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه کاهش پیدا می‌کند

منبع: پیوست

گارانتی ۱۸ ماهه کالاهای IT و لپ‌تاپ مورد انتقاد واردکنندگان و ارائه‌دهندگان گارانتی است. حال رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران اعلام کرده مدت زمان گارانتی قرار است کاهش پیدا کند و از ۱۸ ماه به ۱۲ ماه برسد.

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در نشست خبری این اتحادیه که با حضور واردکنندگان و ارائه‌دهندگان گارانتی برگزار شد؛ گفت: ما درحال تلاش برای حل چالش مدت زمان گارانتی هستیم؛ قرار است گارانتی کالاهای IT از ۱۸ ماه به ۱۲ برسد و ۶ ماه کم شود. واردکنندگان معتقدند که در سایر کشورها گارانتی ۱۲ ماهه است و در ایران هم باید کاهش پیدا کند.

فرجی درباره چالش تخصیص ارز به واردکنندگان اشاره کرد: تلاش کردیم که ارز حاصل از صادرات در دسترس بازرگان قرار بگیرد که در حال حاضر این اتفاق هم افتاده است. چالش دیگر بازرگانان موضوع سخت‌گیری استاندارد بود که درباره این چالش هم پیگیر هستیم اما متاسفانه بعد از ۶ ماه از حضور مدیر جدید سازمان استاندارد همچنان نتوانستیم با ایشان جلسه برگزار کنیم.

در ادامه حمیدرضا فراهانی، نائب رئیس کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا با تاکید بر حل چالش‌های بازرگانان کالای فاوا گفت: باید کمیته و کمیسیون‌های مرتبط در اتحادیه فناوران ایجاد شود که چالش‌ها به ترتیب حل شود.

طبق گفته او، موضوع گارانتی در موبایل به ۱۲ ماه رسیده و‌ چالش ارائه‌دهندگان گارانتی حل شده است و‌ در حوزه کالاهای فاوا نیز این مسئله باید حل شود.

فراهانی با تایید چالش‌های واردکنندگان در خصوص استاندارد ادامه داد: موضوع استاندارد با پیچیدگی‌ و‌ سختی همراه است؛ مثلا سازمان استاندارد برای سنجش کالای وارداتی، لپ‌تاپ را پرت می‌کنند یا آتش می‌زنند که این روند باید اصلاح شود و کمیته استاندارد در اتحادیه باید حضور داشته باشد.

او درباره چالش دیگر واردکنندگان که به ویرایش سفارشات در سامانه جامع تجارت مربوط است توضیح داد: از آخر هفته گذشته این مسئله به شکل بخش‌نامه ارسال شد و از شنبه اجرایی شد که امکان ویرایش سفارشات برای بازرگان وجود داشته باشد. همچنین در بخش ارز نیز، موضوع واردات در مقابل صادرات درحال حاضر وجود دارد؛ گفته شده است اگر بازرگانی صادرات انجام داده است، می‌تواند خارج از سهمیه واردات کند.

نائب رئیس کمیسیون تامین تجهیزات کالای فاوا درباره چالش تخصیص ارز ادامه داد: گلوگاه ارز بین وزارت صمت و بانک مرکزی است. بانک مرکزی ادعا کرده بود که بازرگان ریالش آماده‌ نیست که در صورت تامین، ارز دریافت کند؛ اما قرار شد یک آیتمی تحت عنوان «تامین ریال» در سامانه فعال شود که بازرگان با فعال کردن این آیتم، نشان دهد که ریال دارد و می‌تواند ارز را بخرد؛ بعد از تایید، بازرگان فرصت دارد تا یک ماه ارز بخرد.

حقوق بازرگانی لپ‌تاپ ۱۴ درصد است
علیرضا پورمیرزا، مدیرعامل شرکت امرتات خصوص چالش گارانتی گفت که طول زمان گارانتی برای شرکت‌های واردکننده و تولیدکننده یکسان نیست؛ مدت زمان گارنتی باید کاهش پیدا کند.

یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این نشست، سخت‌گیری آزمایشگاه و‌ سازمان استاندارد بود که از نگاه واردکنندگان چالش‌زا عنوان شد. در این رابطه واردکنندگان به چالش میان پذیرفته نبودن استاندارد توسط گمرک اشاره کردند. همچنین دریافت نکردن ارز به مدت ۶ ماه یکی دیگر از دغدغه‌های واردکنندگان بود.

امیر میثم گیاهی، بنیان‌گذار شرکت آروند توضیح داد: برای ثبت سفارش و ویرایش کالا چالش زیادی داریم؛ مثلا هارددیسک را نمی‌توانیم به ‌‌CPU تغییر دهیم زیرا اعداد اول کد متفاوت است.

بنیان‌گذار شرکت آروند گفت: تعرفه لپ‌تاپ یک درصد است و حقوق بازرگانی آن ۱۴ درصد و حق ورودی آن ۵ درصد است. ارز از ۳۰ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان مرکز مبادله‌ای رسیده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.