امنیت

فناوری اطلاعات

June 22, 2025
12:58 یکشنبه، 1ام تیرماه 1404
کد خبر: 195392

گوگل از سوءاستفاده رژیم صهیونیستی از ابزارهایش مطلع بود

منبع: مهر

اسناد داخلی گوگل نشان می دهد این شرکت پیش از امضای قرارداد با رژیم صهیونیستی از ریسک عدم نظارت بر استفاده از ابزارهایش توسط آن مطلع بوده است.

به گزارش اینترسپت، طبق یک گزارش محرمانه داخلی که در ماه می سال جاری میلادی در این نشریه منتشر شد، اکنون مشخص شده گوگل قبل از امضای پروژه جنجالی «نیمبال» با رژیم صهیونیستی می دانست که احتمالا نتواند شیوه استفاده این رژیم و ارتش آن از فناوری قدرتمند ابر رایانشی اش را کنترل کند.

در این گزارش به طور واضح توضیح داده شده که گوگل از مدت ها قبل ریسک فراهم کردن ابزارهای نوین ابر رایانشی و هوش مصنوعی برای رژیمی که از مدت ها قبل به نقض حقوق بشر متهم است را می دانست. این شرکت آمریکایی می دانست نه تنها نمی تواند شیوه استفاده رژیم صهیونیستی از محصولاتش برای آسیب رساندن به مردم فلسطین رصد یا جلوگیری کند، بلکه در گزارش ذکر شده این قرارداد ممکن است گوگل را ملزم به جلوگیری از تحقیقات جنایی توسط کشورهای دیگر در مورد استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری‌اش کند.

همچنین این قرارداد شامل همکاری نزدیک با تشکیلات امنیتی رژیم صهیونیستی ازجمله رزمایش‌های مشترک و تبادل اطلاعات می شود که در قراردادهای گوگل با سایر کشورها بی‌سابقه بوده است.

مشاور طرف ثالثی که گوگل برای بررسی این قرارداد استخدام کرده بود نیز به شرکت توصیه کردش به دلیل این عوامل خطر، ابزارهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار ندهد.

سه کارشناس حقوق بین المللی در گفتگو با این نشریه اعلام کردند آگاهی گوگل از خطرات واطلاع قبلی از اینکه نمی‌تواند بررسی‌های لازم استاندارد را در این قرار داد انجام دهد، ممکن است برای این شرکت مسئولیت قانونی ایجاد کند.

نخستین بار نشریه نیویورک تایمز بخش هایی از این سند داخلی را منتشر کرد اما اطلاع گوگل از آنکه نمی تواند بر شیوه استفاده رژیم صهیونیستی از ابزارهایش نظارت کند، قبل آن فاش نشده بود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.