بازار سرمایه

خبر اول

June 28, 2025
16:04 شنبه، 7ام تیرماه 1404
کد خبر: 195925

سرخپوشی بازار سرمایه؛ سهامداران در صف فروش

منبع: پیوست

بازار سرمایه پس از روزها تعطیلی سرخپوشی نمادها روبه‌رو شد. شاخص کل بازار فرابورس در پایان امروز به ۲۶ هزار و ۷۴۰ واحد رسید. شرکت پویا با نماد «رپویا» یکی از پرتراکنش‌ترین نمادهای امروز بازار سرمایه بود.

شاخص کل بورس با کاهش ۶۲ هزار و ۵۴۸ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۹۲۲ میلیون واحد رسید. از میان ۸۱۴ نماد موجود در این بازار، تنها ۲ درصد آن مثبت بودند و حدود ۹۲ درصد از شرکت‌ها در صف فروش قرار گرفتند.

بازار سرمایه پس از چندروز تعطیلی ناشی از حمله اسرائیل به ایران، نخستین روز کاری را با سرخپوشی نمادها آغاز کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریبا ارزش سهم‌هایی که در صف فروش قرار گرفتند به ۳۵ همت رسید. توقف بازار و تاثیر جنگ ۱۲ روزه بر کشور از دلایل اصلی رفتار سهامداران برای فروش سهم در بازار سرمایه محسوب می‌شود.

شرکت‌های بورسی حوزه فناوری اطلاعات نیز همگی در صف فروش قرار گرفتند و در میان آنها فروش شرکت پویا، یکی از شرکت‌های گروه رایانه و فعالیت‌های وابسته به آن تا پایان وقت معاملاتی امروز به حدود ۲۷۰ هزار کد رسید. این نماد یکی از پرمعامله‌ترین نمادهای امروز بازار فرابورس به شمار می‌رود. نماد فارس، فملی، فولاد، وبملت بیشترین تاثیر منفی را در بورس داشتند. شرکت خدمات انفورماتیک، آپ، تجارت الکترونیک پارسیان کیش، توسن، تپسی از دیگر شرکت‌های این گروه(رایانه) هستند که در هفتم تیرماه امسال همگی در صف فروش قرار گرفتند.

شاخص گروه اطلاعات و ارتباطات نیز امروز با افت ۴.۴۱ واحدی روبه رو بود. در این گروه هیچ نماد مثبتی دیده نمی‌شود. صنایع ارتباطی آوا، آسیاتک و های‌وب جزو این گروه هستند.

وضعیت شرکت مخابرات و همراه‌اول نیز در بورس امروز همین وضعیت را داشت. در این گروه شاخص کل نزدیک به ۳ واحد ریزش داشت.

همچنین شاخص کل هم‌وزن بازار سرمایه امروز با افت ۱۵ هزار و ۵۹۲ واحدی مواجه شد.

امروز در بورس بیش از ۱۱۷ هزار و در فرابورس بیش از ۵۹۵ هزار معامله انجام شده است.

رئیس سازمان بورس صبح امروز در جلسه‌ای درباره تعطیلی این مدت بازار سرمایه اشاره کرد که در بازار سرمایه ساختارهایی برای شرایط اضطراری تعریف شده اما تصمیم‌گیری برای توقف یا تداوم بازار بسیار دشوار است.

او حفظ نقدشوندگی دارایی‌ها و جلوگیری از افت شدید ارزش دارایی‌ها را نگرانی اصلی عنوان کرد و گفت: در نهایت با توجه به شرایط اضطراری تصمیم به تعطیلی بازار گرفتیم.

رئیس سازمان بورس با اشاره به اینکه همچنان شاخص‌های مدنظر برای تشخیص اضطرار به طور کامل برطرف نشده‌اند اما وجود برخی نشانه‌ها مانند ازسرگیری پروازها در شرق کور، بازگشایی بانک ها و لغو دورکاری‌ها حاکی از کاهش بحران نسبی است. او پیرو این موارد گفت:برهمین اساس تصمیم گرفته شد که بازار سرمایه از امروز بازگشایی شود.

رئیس سازمان بورس همچنین در این جلسه، نقدشوندگی را اولویت مقطع کنونی خواند و در ادامه گفت: رفتار امروز ما آینده بازار را شکل می‌دهد و اعتماد سهامداران به نحوه مواجهه ما با بحران‌ها بستگی دارد.

او همچنین افزود: در شرایط فعلی، اگر لازم باشد باید منابع مالی لازم برای حمایت از برخی سهام‌ها تامین شود. صیدی این رفتار را علاوه‌بر حمایت به‌معنای ایفای نقش مسئولانه و حرفه‌ای در بازار دانست. صیدی با تاکید بر حمایت‌های تدریجی عنوان کرد: باید تلاش کنید بازاری متعادل و نقدشونده داشته باشیم.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.