بانکداری و پرداخت الکترونیک

فناوری اطلاعات

July 1, 2025
15:58 سه شنبه، 10ام تیرماه 1404
کد خبر: 196226

الفت‌نسب: بازگشایی درگاه‌های پلتفرم طلا یک لوپ بی‌پایان شده‌ است

منبع: زومیت

رضا الفت‌نسب می‌گوید پس از تداوم انسداد درگاه پرداخت پلتفرم‌های آنلاین طلا هیچ نهادی مسئولیت بازگشایی آن را بر عهده نمی‌گیرد.
درگاه پرداخت پلتفرم‌های طلا دو روز پس از آغاز جنگ بسته شد و بازگشایی مجدد آن به اصلی‌ترین دغدغه فعالان این حوزه تبدیل شده است. به گفته رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، بازگشایی این درگاه‌ها به یک لوپ بی‌پایان تبدیل شده و هیچ نهادی مسئولیت آن را بر عهده نمی‌گیرد.

۹ تیر ۱۴۰۴، جلسه‌ای در هیئت مقررات‌زدایی با حضور نمایندگانی از وزارت صمت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، اتاق بازرگانی و اتاق اصناف و نهاد‌های مربوطه برگزار شد تا به ضوابط فعالیت پلتفرم‌های طلا پرداخته شود. اما پیش از شروع جلسه اعلام شد کمیسیون اقتصادی دولت طی مصوبه‌ای مقرر کرده است که پلتفرم‌های بزرگ طلا باید تحت نظارت بورس فعالیت کنند.

الفت‌نسب در گفت‌وگو با زومیت درباره این جلسه توضیح داد که تصمیم بحث‌برانگیز کمیسیون اقتصادی دولت، اصلی‌ترین موضوع جلسه بوده است:

ما همان‌جا اعتراض خود را اعلام کردیم و گفتیم این کار قانونی نیست. نمی‌شود یک‌شبه چنین تصمیمی گرفت؛ چراکه بر اساس قانون باید نظر بخش خصوصی پرسیده شود. از طرفی دیگر، فعالیت پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا صنفی است و ما زیر بار این موضوع نمی‌رویم. چنین اقدامی غیرقانونی است و در آن به قانون بهبود محیط کسب‌وکار توجه نشده است.
– رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی: این تصور اشتباهی است که پلتفرم‌های طلا باعث شده‌اند مردم وارد بورس نشوند

او افزود: «ما طلافروشی آفلاین را به آنلاین تبدیل کرده‌ایم. حالا می‌گویند یا ببندید یا بروید مجوز صندوق طلا بگیرید. این تصور اشتباهی است که پلتفرم‌های طلا باعث شده‌اند مردم وارد بورس نشوند و از آنجا طلا نخرند. اگر این کار انجام شود، مردم دوباره به بازار فیزیکی برمی‌گردند.»

این مصوبه درباره «پلتفرم‌های بزرگ طلا» است و معیار اندازه‌گیری بزرگ یا کوچک بودن یک پلتفرم، یکی از ابهامات اصلی آن محسوب می‌شود. الفت‌نسب در این‌باره گفت:

گفته‌اند پلتفرم‌های بزرگ باید بروند زیر نظر بورس، اما نگفته‌اند یک پلتفرم بزرگ چه مشخصاتی دارد. تصور من این است که این مصوبه بدون هماهنگی‌های لازم تصویب شده و ما هنوز نمی‌دانیم چه کسانی این مصوبه را تصویب کرده‌اند.
– رضا الفت‌نسب، رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی

یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که طی روزهای اخیر این پلتفرم‌ها را فلج کرده، مسدود ماندن درگاه‌های پرداخت است. الفت‌نسب درباره بسته شدن این درگاه‌ها توضیح داد:

«روز دوم جنگ از مرکز تتا به من زنگ زدند و گفتند بانک مرکزی به دلیل شرایط بازار می‌خواهد درگاه‌های طلا را ببندد. درگاه‌ها بدون هیچ نامه رسمی بسته شد. حالا برای باز شدن درگاه، هیچ‌کس مخالفتی ندارد اما باز نمی‌شود. بانک مرکزی می‌گوید من مشکلی با باز شدن درگاه ندارم ولی وزارت صمت باید نامه بزند. وزارت صمت هم می‌گوید من نامه‌ای نزدم که درگاه‌ها بسته شود که بخواهم نامه بازگشایی آن را بزنم. ما اکنون وارد یک لوپ بی‌پایان شده‌ایم و کسی این موضوع را گردن نمی‌گیرد.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.