تلفن همراه

خبر اول

فناوری

July 5, 2025
12:21 شنبه، 14ام تیرماه 1404
کد خبر: 196480

هواوی به‌خاطر همکاری با ایران به دادگاه می‌رود

منبع: دیجیاتو

دادستان‌های آمریکایی هواوی را به سرقت اسرار تجاری و گمراه‌کردن بانک‌ها درباره فعالیت‌هایش در ایران متهم کرده‌اند.

قاضی فدرال آمریکا درخواست شرکت هواوی برای مختومه‌کردن اتهامات کیفری را رد کرد؛ این شرکت با اتهاماتی مثل سرقت اسرار تجاری و گمراه‌کردن بانک‌ها درباره فعالیت‌هایش در ایران مواجه است. با این حکم، هواوی باید خود را برای یک محاکمه جنجالی در سال ۲۰۲۶ آماده کند. این پرونده نبرد حقوقی دیگری را میان ایالات متحده و این غول فناوری چینی آغاز خواهد کرد.

براساس گزارش رویترز، قاضی «آن دانلی» (Ann Donnelly) از دادگاه بروکلین تلاش هواوی برای مختومه‌کردن بخش عمده‌ای از کیفرخواست ۱۶ ماده‌ای علیه این شرکت را ناکام گذاشت. این کیفرخواست هواوی را به تشکیل یک سازمان تبهکارانه، سرقت اسرار تجاری از ۶ شرکت رقیب آمریکایی و فریب‌دادن بانک‌ها درباره فعالیت‌هایش در ایران متهم می‌کند.

با این حکم جدید، هواوی اکنون باید خود را برای یک محاکمه کامل که برای ۴ مه ۲۰۲۶ (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵) برنامه‌ریزی شده و ممکن است چندین ماه طول بکشد، آماده کند.

محاکمه جدید هواوی در آمریکا
بخش مهمی از این پرونده به فعالیت‌های هواوی در ایران از طریق یک شرکت هنگ‌کنگی به نام اسکای‌کام (Skycom) مربوط می‌شود. دادستان‌ها ادعا کرده‌اند که اسکای‌کام «به‌عنوان شعبه ایرانی هواوی فعالیت می‌کرده و درنهایت به‌طور غیرمستقیم» از بیش از ۱۰۰ میلیون دلار انتقال پول از طریق سیستم مالی آمریکا سود برده است.

البته شرکت هواوی خود را «هدفی برای دادستانی که به‌دنبال جرم می‌گردد» توصیف می‌کند و تمام اتهامات را رد کرده است؛ بااین‌حال با این حکم جدید، تلاش‌های این شرکت بی‌نتیجه ماند و راهی دادگاه خواهد شد.

ماجرای کیفری هواوی ریشه‌ای عمیق در تنش‌های میان آمریکا و چین دارد. پرونده این شرکت در سال ۲۰۱۸ و در دوران ریاست جمهوری اول «دونالد ترامپ»، هم‌زمان با راه‌اندازی برنامه «ابتکار چین» توسط وزارت دادگستری برای مقابله با سرقت مالکیت معنوی، آغاز شد. این پرونده همچنین به بازداشت جنجالی «منگ وانژو» (Meng Wanzhou)، مدیر ارشد مالی و دختر بنیان‌گذار هواوی، در کانادا به مدت نزدیک به سه سال منجر شد. هرچند اتهامات علیه منگ وانژو در نهایت در سال ۲۰۲۲ رد شد، اما پرونده علیه خود شرکت همچنان باز مانده است.

دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۲۲ به ابتکار چین به‌دلیل انتقادها مبنی‌بر اینکه این طرح منجر به پرونده‌سازی نژادی علیه دانشمندان چینی‌تبار شده، پایان داد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.