رمز ارز

July 7, 2025
16:46 دوشنبه، 16ام تیرماه 1404
کد خبر: 196729

گسترش فعالیت‌های سرویس مخفی آمریکا برای مبارزه با کلاهبرداری‌های رمزارزی در سطح بین‌المللی

منبع: پیوست

در مواجهه با موج فزاینده کلاهبرداری‌های رمزارزی در جهان، سرویس مخفی ایالات متحده (US Secret Service) دامنه عملیات خود را به عرصه جهانی گسترش داده و با استفاده از ابزارهای دیجیتال و همکاری‌های بین‌المللی، به مبارزه با مجرمان سایبری برآمده است. این آژانس که بیشتر به‌خاطر حفاظت از روسای جمهور آمریکا شناخته می‌شود، اکنون به یکی از بزرگ‌ترین متولیان دارایی‌های دیجیتال ضبط‌شده در جهان است.

به گزارش بلومبرگ،‌ تیم «مرکز عملیات‌های تحقیقاتی جهانی» (GIOC) در سرویس مخفی آمریکا حالا بخش مهمی از تلاش‌های بین‌المللی است که به ویژه روی آموزش نیروهای امنیتی دیگر کشور‌ها برای مبارزه با این کلاهبرداری‌ها تمرکز دارد و به تازگی با برگزاری کارگاه‌هایی در برمودا به ماموران محلی نحوه شناسایی و مقابله با کلاهبرداری‌های دیجیتال را آموزش داده است.

کالی اسمیت، وکیل و مسئول راهبرد رمزارزها در سرویس مخفی، هدایت این تلاش‌ها را بر عهده دارد. به گفته او، بیش از ۶۰ کشور تاکنون میزبان این دوره‌های آموزشی رایگان بوده‌اند، از جمله کشورهایی با چارچوب‌های ضعیف نظارتی یا برنامه‌های اقامت در ازای سرمایه‌گذاری دارند و معمولا هدف سواستفاده مجرمان قرار می‌گیرند.

سرویس مخفی ایالات متحده در این آموزش‌ها روی رایج‌ترین روش‌های کلاهبرداری رمزارزی تمرکز می کند که بدون شک وعده سرمایه‌گذاری یکی از مهمترین موارد آنها است. سرویس مخفی همچنین با همکاری شرکت‌های خصوصی می‌تواند دارایی‌های دیجیتال به سرقت رفته را ضبط کند.

کلاهبرداری از قربانیان با وعده سرمایه‌گذاری
یکی از روش‌های رایج کلاهبرداری که اسمیت و همکارانش بررسی کرده‌اند، از طریق ایجاد اعتماد در گفت‌وگوهای آنلاین و سپس معرفی پلتفرم‌های جعلی سرمایه‌گذاری در رمزارزهاست. این سایت‌ها ظاهر حرفه‌ای، نمودارهای قیمتی و پشتیبانی مشتری دارند و در ابتدا سودهای اندکی برای فریب قربانیان ارائه می‌دهند. اما در ادامه، با جذب سرمایه‌های بیشتر، ناگهان ارتباط قطع شده و تمام موجودی ناپدید می‌شود.

جیمی لم، تحلیلگر ارشد تحقیقات سرویس مخفی، می‌گوید: «آن‌ها با ارسال عکس یک مرد یا زن جذاب شروع می‌کنند، اما احتمالا پشت این حساب یک مرد میان‌سال در روسیه باشد.»

سرویس مخفی حالا یکی از بزرگترین متولیان رمزارزهای ضبط شده است
تیم GIOC با بهره‌گیری از ابزارهای متن‌باز، ردیابی دامنه‌ها، کیف‌پول‌های رمزارزی و حتی خطاهای لحظه‌ای VPN، توانسته‌اند مسیر پول‌های سرقت‌شده را دنبال کنند. این تلاش‌ها منجر به توقیف تقریبی ۴۰۰ میلیون دلار دارایی دیجیتال در یک دهه اخیر شده که بخش اعظم آن در یک کیف‌پول سرد نگهداری می‌شود.

در یکی از پرونده‌ها، یک نوجوان در آیداهو پس از ارسال تصویر شخصی به یک غریبه، با تهدید به افشای تصویر، وادار به پرداخت چندباره شد. تحقیقات GIOC نشان داد که پول‌ها از طریق یک نوجوان آمریکایی دیگر به‌عنوان «حامل پول» منتقل شده و در نهایت به حسابی با تراکنش‌های بالغ بر ۶ هزار مورد رسیده که فراتر از ۴.۱ میلیون دلار دارایی به آن ورود کرد و ریشه آن به نیجریه‌ می‌رسد. مظنون این پرونده هنگام ورود به بریتانیا دستگیر شد و اکنون در انتظار استرداد است.

بررسی‌های سرویس مخفی و پلیس فدرال آمریکا (FBI) نشان می‌دهد که این کلاهبرداری‌ها علاوه بر تبعات مالی، با خشونت در جهان واقعی نیز همراه هستند.

گسترش خشونت در دنیای واقعی
طبق آمار اف‌بی‌آی (FBI)، تنها در سال ۲۰۲۴، آمریکایی‌ها ۹.۳ میلیارد دلار در اثر کلاهبرداری‌های رمزارزی از دست داده‌اند؛ رقمی که بیش از نیمی از کل خسارات اینترنتی آن سال (۱۶.۶ میلیارد دلار) را تشکیل می‌دهد. قربانیان مسن‌تر بزرگ‌ترین سهم را داشته‌اند و حدود ۲.۸ میلیارد دلار تنها به دلیل سایت‌های سرمایه‌گذاری جعلی از دست رفته است.

برخی پرونده‌ها حتی به خشونت فیزیکی کشیده شده‌اند. در نیویورک، دو سرمایه‌گذار متهم به ربایش و شکنجه یک دوست قدیمی برای دسترسی به کیف‌پول دیجیتال او شدند. در کنتیکت نیز، شش نفر به ربودن والدین یک هکر نوجوان متهم شدند که پیش‌تر ۲۴۵ میلیون دلار بیت‌کوین دزدیده بود.

همکاری با شرکت‌های خصوصی برای بازیابی دارایی‌ها
سرویس مخفی برای بازیابی وجوه به سرقت‌رفته، به همکاری شرکت‌های حوزه رمزارز نیز تکیه دارد. شرکت‌هایی مانند کوین‌بیس و تتر کمک‌هایی در قالب ردیابی تراکنش‌ها و فریز کیف‌پول‌ها را در اختیار نیروهای امنیتی و سرویس مخفی می‌گذارند. گزارش بلومبرگ نشان می‌دهد که در یکی از بزرگ‌ترین موارد بازیابی، بیش از ۲۲۵ میلیون دلار رمزارزپایدار USDT که به کلاهبرداری‌های عاشقانه و سرمایه‌گذاری مرتبط بود، ضبط شد.

پاتریک فریانی، رئیس دفتر میدانی نیویورک سرویس مخفی آمریکا، می‌گوید: «ما ۱۶۰ سال است که در حال دنبال‌کردن پول هستیم. این آموزش‌ها هم بخشی از همان ماموریت است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.