مدیرعامل آسیاتک: خطر حذف برخی از اپراتوها وجود دارد
اختلال در سرویسهای اپراتورهای ثابت که به صورت ناخواسته بر آنها تحمیل شد، روند درآمدیشان را به گونهای مختل کرد که اکنون مدیرعامل آسیاتک میگوید خطر حذف برخی اپراتورهای ضعیفتر وجود دارد. او محدود شدن هزینهها در بخش منابع انسانی را در این شرایط، ناگزیر میداند.
مدیرعامل آسیاتک، محمدعلی یوسفیزاده به پیوست گفت: صنعت ما به دلیل تعرفهگذاری دستوری شکاف زیادی بین تعرفه فروش سرویس و تغییرات سالهای گذشته دارد همین موضوع باعث از دست رفتن کامل سود و زیانده شدن سرویسدهی درست شده است. ما مدام با کم کردن هزینهها و بالا بردن ریسک نگهداری شبکه، اپراتور را نگه میداریم. در چنین شرایطی هیچ پیشبینی برای وجود تجهیزات و سایتهای پشتیبان وجود ندارد. درنتیجه در چنین شرایطی ما به سمت تعدیل نیرو و کوچک کردن خدمات میرویم که درگیر حاشیه زیان بیشتر نشویم.
طبق گفته یوسفیزاده، ریشه این مشکل اشتباه در حوزه تعرفهگذاری است؛ این موضوع باعث شد که شرکتها بسیاری از موارد را که باید پیشبینی کنند و ضریب ریسک را کاهش دهند، پیشبینی نمیکنند و عمده این موضوع در بحرانها دیده میشود. اگر تعرفهگذاری درست میشد بین ۸۰ تا ۹۰ درصد چالشها حل میشد.
مدیرعامل آسیاتک با اشاره به ناترازی انرژی توضیح داد: در حوزه برق به دلیل اینکه هیچ پشتوانهای وجود ندارد، نمیشود برای ناترازیها و چالش باطریها سرمایهگذاری کرد.
او با تاکید بر هزینه زیاد منابع انسانی در این شرایط ادامه داد: کارفرما نمیتواند برای اینکه تعدیل نیرو نکند، خودش را بیشتر بدهکار کند. درحال حاضر ۳۵ تا ۴۰ درصد از هزینههای ما، برای منابع انسانی صرف میشود درنتیجه یکی از بخشهایی که باید محدود کرد، همین بخش است.
مدیرعامل آسیاتک اعتقاد دارد که مخابرات هم درگیر تعرفهگذاری دستوری است که باعث شده درآمدش به ناترازی برسد. درنتیجه سعی میکند از مشتریهای بزرگتر به کسب درآمد برسد. در این زنجیره ما هم دچار همین چالش هستیم اما از نظر آنها ما یک مشتری تجاری هستیم. آنها از اپراتورها خواستهاند که صورتحسابها را زودتر پرداخت کنند و حتی صورتحساب خرداد ماه که هنوز تمام نشده را زودتر صادر کردند که پرداختیها انجام شود. مخابرات گفته است که اگر پرداختیها انجام نشود، سرویسهایی که به اپراتورها ارائه میدادند را قطع میکنند.
یوسفیزاده در این باره ادامه داد: مبلغی که مخابرات برای تسویه به ما داده بود، حدود ۷۰ درصد با مبلغی که مدنظر خودمان بود اختلاف داشت. مثلا اگر آنها میگفتند ۱۰۰ خدمت ارائه دادیم ما معتقدیم که ۲۰ درصد خدمت بوده است. بخشهایی را که وظیفه داشتیم پرداخت کنیم، پرداخت کردیم و آن بخشهایی را که محل اختلاف بود، منتظر بررسی فنی هستیم. آنها به دلیل فشاری که در راستای پرداخت حقوق داشتند به ما فشار آوردند اما حالا ما به چالش پرداخت حقوق خوردیم، درواقع انرژی تعرفهگذاری غلط از شرکتی، به شرکت دیگر منتقل شد.
او تاکید کرد که اگر وضعیت به همین شکل پیش برود، تعدادی از اپراتورهای ضعیفتر حذف میشوند. اپراتورهایی وجود دارند که در یک ماه گذشته بیشتر نیروهایشان را تعدیل کردهاند و برخی از اپراتورها، پروانه و سرویسهایشان را به سایر اپراتورها واگذار میکنند که در نتیجه به حذفشان منجر میشود.