سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 14, 2025
15:55 دوشنبه، 23ام تیرماه 1404
کد خبر: 197284

اینتل: ما دیگر جزو ۱۰ شرکت برتر تراشه‌ساز جهان نیستیم

منبع: دیجیاتو

سهم بازار اینتل در مقایسه با انویدیا و AMD کاهش شدیدی داشته است.

مدیرعامل اینتل رسماً اعتراف کرده که این شرکت در رقابت با انویدیا برای تولید تراشه‌های هوش مصنوعی عقب افتاده و حتی از لیست ۱۰ تراشه‌ساز برتر جهان نیز کنار رفته است.

اینتل که زمانی در دنیای نیمه‌رساناها بی‌رقیب بود حالا تحت رهبری مدیرعامل جدید خود با واقعیتی تلخ روبه‌رو شده است. «لیپ-بو تن»، مدیرعامل جدید اینتل، در سخنرانی خود برای کارکنان این شرکت در هفته جاری اعلام کرد که اینتل از جایگاه پیشین خود در صدر صنعت جهانی تراشه‌ها فاصله زیادی گرفته است و دیگر جایی در لیست ۱۰ شرکت برتر نیمه‌رسانا جهان ندارد.

مدیرعامل اینتل می‌گوید این شرکت رقابت هوش مصنوعی را واگذار کرده است
لیپ-بو تن که پس از کناره‌گیری پت گلسینگر در ماه مارس هدایت اینتل را برعهده گرفته، در جلسه‌ای با کارکنان این شرکت از واقعیت‌هایی تلخ پرده برداشت. متن این سخنرانی که به دست OregonTech رسیده است نشان می‌دهد مدیران ارشد اینتل نیز امیدی به آینده این شرکت ندارند و این واقعیت را پذیرفته‌اند که اینتل رقابت در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی را واگذار کرده است.

تن خطاب به کارکنان اینتل گفت: «بیست، سی سال پیش، ما واقعاً رهبر صنعت بودیم. حالا فکر می‌کنم دنیا تغییر کرده است. ما دیگر جزو ۱۰ شرکت برتر تولیدکننده نیمه‌رسانا نیستیم.» مدیرعامل جدید اینتل از زمان انتصاب به این سمت بارها با کارکنان خود صحبت کرده، اما تاکنون مصاحبه‌ای درباره وضعیت این شرکت با رسانه‌ها نداشته است.

سخنان تن اشاره‌ای به گذشته پرفروغ اینتل دارد، زمانی که این شرکت به‌حدی قدرتمند بود که می‌خواست انویدیا را با پرداخت ۲۰ میلیارد دلار خریداری کند. انویدیا هم‌اکنون پادشاه بی‌رقیب بازار تراشه‌های هوش مصنوعی است و ارزش آن به‌تازگی از ۴ تریلیون دلار فراتر رفته است.

اینتل در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی و کامپیوتری با رقابت سختی از سوی شرکت‌های انویدیا و AMD مواجه شده است. هرچند اینتل با رونمایی از تراشه‌های جدید در اواخر امسال و سال ۲۰۲۶ سعی دارد همچنان در بازار رقابت باقی بماند، اما مدیران این شرکت نیز امید چندانی به بازگشت به روزهای اوج ندارند.

اینتل در طی چند سال گذشته هزاران نفر از کارکنان خود در سرتاسر جهان را اخراج کرده و به‌تازگی نیز از حذف حداقل ۱۰ هزار فرصت شغلی در کارخانه‌های خود خبر داده است. همچنین ارزش بازار این شرکت نیز به کمی بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافته است که در مقایسه با رقبا سهم ناچیزی است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.