اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 15, 2025
17:10 سه شنبه، 24ام تیرماه 1404
کد خبر: 197402

مدیرعامل پلتفرم کارزار: یا خیانت ملی را گردن بگیرید یا اینترنت را قطع کنید

منبع: زومیت

حامد بیدی: مسئول این خیانت ملی کیست؟ باید بپذیریم که فیلترینگ خیانت است. اگر نمی‌پذیریم همین اینترنت را قطع کنید.
مدیرعامل پلتفرم کارزار در همایش «اینترنت، آینده و ایران» با اشاره به مسئله فیلترینگ اینترنت گفت: «مسئول این خیانت ملی کیست؟ باید بپذیریم که این خیانت است. اگر نمی‌پذیریم و وضعیت فعلی را نمی‌بینیم همین اینترنت را قطع کنید. برای اینکه تکلیف جامعه با حاکمیت دو رو مشخص می‌شود.»

حامد بیدی با اشاره به مسئله فیلترینگ اینترنت گفت: «مسئول این خیانت ملی کیست؟ باید بپذیریم که این خیانت است. اگر نمی‌پذیریم همین اینترنت را قطع کنید.»

او در همایش «اینترنت، آینده و ایران» که هم اکنون در سالن الغدیر وزارت ارتباطات برگزار در حال برگزاری است، گفت:

«به نظر می‌رسد همه چیز خوب است و همگرایی وجود دارد. یک خیانت ملی در سال‌های گذشته در حوزه اینترنت اتفاق افتاده است که همه آسیب‌های آن و شکست ایده را دیده‌ایم و هیچکس گردن نمی‌گیرد. وزارت ارتباطات می‌گوید ما مخالف فیلترینگ هستیم و برای رفع آن تلاش می‌کنیم. از مرکز ملی فضای مجازی تقریبا هیچ حرفی نمی‌شنویم. اصلا پاسخگو و شفاف نیستند، مصوبات را در سایت شورا نمی‌گذارند یا برخی از بندهای آن حذف شده است. مسئول این خیانت ملی کیست؟ باید بپذیریم که خیانت است. اگر نمی‌پذیریم و وضعیت فعلی را نمی‌بینیم همین اینترنت را قطع کنید. برای اینکه تکلیف جامعه با حاکمیت دو رو مشخص می‌شود.»

بیدی در ادامه نیز اظهار کرد: «ما در دولت قبل هم افرادی داشتیم که پشت میکروفون می‌گفتند مخالف فیلترینگ هستیم اما پشت صحنه کارهای دیگر می‌کردیم. تا کسی مسئولیت این خیانت را نپذیرد درست نمی‌شود.»

او ادامه داد: «ما خیلی تلاش کردیم همگرایی شود و زمان طرح صیانت دیدید چقدر جلسه می‌گذاشتند تا جلوی یک خیانت گرفته شود. پاسخ این بود که امروز اکثر بندهای طرح صیانت اجرا شده است. بیشتر افراد آن زمان، الان احساس می‌کردند کار عبثی است.»

این کارشناس فناوری در توضیح گفت: «نتیجه این خیانت چیست؟ آمریکا ۲۵۰ میلیارد دلار جذب سرمایه خطرپذیر داشته که ۲۰ درصد خارجی بوده است. چین ۸۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خطرپذیر داشته که ۱۰ درصد از آن خارجی بود. این عدد برای اسرائیل متجاوز ۷ میلیارد دلار بود که ۷ درصد آن خارجی است. در عربستان ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شد که ۵۰ درصد از آن خارجی بود. این عدد در ترکیه ۱ و نیم میلیارد دلار و ماکسیسمم برآورد ما ۱۰۰ میلیون دلار در ایران است.»

مدیرعامل پلتفرم کارزار با اشاره به وضعیت اقتصاد دیجیتال در ایران گفت: «اقتصاد دیجیتال ما شوخی است چون چیزی باقی نمانده. ما دهه ۸۰ سری در سرها داشتیم. پلتفرم‌های کاربرمحور در منطقه و حتی دنیا داشتیم اما امروز به این نقطه رسیدیم که نه تنها جهان بلکه تقریبا هیچ جای خاورمیانه نیستیم. بحث عمومی تر از فیلترینگ است. همان نگاهی که اینترنت را فیلتر می‌کند و می‌گوید اینترنت زیرساخت امریکایی است همان در سیاست خارجی و خیابان ما هم وجود دارد. امروز زندگی ما را درگیر تحریم و فیلترینگ و جنگ کرده است.»

رانتِ اینترنت طبقاتی را نمی‌پذیریم
حامد بیدی ادامه پیدا کردن سیاست فیلترینگ را رویکرد یک بام دو هوا دانسته و توضیح داد: «چرا با وجود این که اشتباه بودن فیلترینگ برای همه محرز شده هنوز ادامه دارد؟ اگر فکر می‌کنید سیاست فیلترینگ درست است دفاع کنید؛ اگر فکر می‌کنید اشتباه است آن را بردارید. این سیاست یک بام و دو هوا و تناقاضاتی که در اظهارات برخی افراد دیده می‌شود صحیح نیست.»

مدیرعامل پلتفرم کارزار در ادامه سخنانش به موضوع اینترنت طبقاتی نیز پرداخت و از عدم پذیرش آن گفت: «متاسفانه گاهی می‌بینیم که وزارت ارتباطات به‌راحتی موضوع اینترنت طبقاتی را مطرح می‌کند. ما این رانت را نمی‌‍پذیریم. بیشتر از ۳۰ هزار نفر از اکوسیستم استارتاپی، برنامه‌نویسان و… کارزاری را امضا کرده‌ و اعلام کرده‌اند که حتی اگر اینترنت طبقاتی در اختیارشان قرار بگیرد از آن استفاده نمی‌کنند. این صدای بلند جامعه را تا دیر نشده بشنوید.»

معاون وزیر ارتباطات: هیچ یک از اهداف فیلترینگ محقق نشده است
احسان چیت‌ساز، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، نیز در این نشست فیلترینگ را یک سیاست شکست‌خورده خواند و توضیح داد:

آنچه واضح است و وزارت ارتباطات دنبال می‌کند این است که سیاست فیلترینگ شکست خورده است چرا که تقریبا هیچ کدام از اهدافی که برای این سیاست وجود داشت محقق نشده است.
– احسان چیت‌ساز، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
او معتقد است که وقتی ۸۰ درصد از مردم ابزار مبارزه با فیلترینگ دارند و استفاده می‌کنند مشخص است که این سیاست نتوانسته موفق باشد.

او در ادامه به تشریح معایب فیلترینگ پرداخته و گفت: «وقتی نیازمندی عمومی برای دور زدن فیلترینگ وجود داشته باشد حضور این ابزارها تلفن همراه کاربران را به یک زامبی تبدیل می‌کند که کنترل آن از دسترس کاربر خارج می‌شود. حملات DDoD زیادی از سمت همین زامبی‌ها به زیرساخت‌های حیاتی کشور داشته‌ایم.

چیت‌ساز همچنین معتقد است که بدون سرمایه‌گذاری در اقتصاد دیجیتال حیات پلتفرم‌ها ادامه پیدا نمی‌کند. اقتصادهای پیشرو امروز سهم اصلی پیشرفت خود را مدیون اینترنت هستند. او اعلام می‌کند که سیاست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حمایت از اینترنت باز و عمومی و بدون محدودیت برای عموم مردم است و این هدف را برای توسعه کشور دنبال می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.