اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 15, 2025
18:05 سه شنبه، 24ام تیرماه 1404
کد خبر: 197405

کسب‌وکارهای روستاییان بیشتر از قطع اینترنت لطمه می‌بینند

منبع: شرق

مدیرعامل شتاب‌دهنده منش و مشاور کسب‌وکار، اعلام می‌کند تجربه قطع اینترنت در سال‌های ۱۳۹۸،۱۴۰۱ و دوران جنگ تحمیلی اسرائیل به ایران مشخص شد که فقط کسب‌وکارهای بزرگ و شناخته شده دچار آسیب نمی‌شوند و بیشتر از همه کسب‌وکارهای خرد که اکثر آنها توسط زنان در روستا‌ها راه‌اندازی شده‌اند،‌ آسیب می‌بینند.

کتایون سپهری، با توجه به شغلی که دارد شاهد افزایش مهاجرت است و مشخص نیست چطور از آینده اقتصاد دیجیتال صحبت می‌شود در حالی که نیروها در حال مهاجرت هستند: «از برنامه‌ریزی برای حل مسائل به کمک اکوسیستم استارتاپی صحبت می‌شود، امیدوارم افرادی هم تا آن زمان بمانند که بتوانند مشکلات کشور را حل کنند.»
او در رویداد «اینترنت و آینده ایران» با اشاره به اینکه مخالف ایجاد امنیت نیستند، توضیح داد: «ما اصلاً نمی‌خواهیم بگوییم امنیت را فدا کنیم، اما دقت کنید، برای مثال ما چقدر پیام در این مدت از بچه‌های پدافند دریافت می‌کردیم که می‌گفتند «تو رو خدا، جان مادرتون ما چند دقیقه توانستیم از پشت پدافند بیاییم بیرون، با گوشی خود عکس و فیلم نگیرید.»

او ادامه داد: «عکس نگرفتن در شرایطی مانند جنگ درست است، اما راه‌حل آن قطع اینترنت و فیلترینگ نیست، این کار نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش دارد. هزینه قطع اینترنت به مراتب بیشتر از هزینه ارسال عکس و فیلم از شرایط جنگی یک منطقه است.»

سپهری تاکید می‌کند که چه در تجربه گذشته قطع اینترنت (۱۴۰۱) و چه تجربه دوران جنگ وزارت ارتباطات، معاونت علمی و فناوری و … به فکر تعریف بسته‌های حمایتی بودند، اما هنوز کسی متوجه نشده که آسیبی که کسب‌وکارها به این واسطه دیده‌اند با این بسته‌های حمایتی قابل جبران نیست.

سپهری با اعلام اینکه در کنار شکاف دیجیتال با شکاف دیجیتال جنسیتی هم مواجه هستیم، گفت: «برآوردی که در سال ۱۴۰۱ داشتیم نشان می‌داد که بین ۹ میلیون تا ۱۱ میلیون کسب‌وکار که در این سال اینترنت نداشتند، روی اینستاگرام فعالیت می‌کردند و بیشتر آنها را زنان خانه‌دار و زنان روستایی تشکیل می‌داد.»

به باور او به جای اینکه به بهانه امنیت، اینترنت را قطع کنیم، در این زمینه آموزش و فرهنگ‌سازی را بالا ببریم. هزینه فرهنگ‌سازی بسیار کمتر از هزینه و خسارتی است که قطع اینترنت به کشور وارد می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.