اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 15, 2025
17:54 سه شنبه، 24ام تیرماه 1404
کد خبر: 197410

معاون وزیر ارتباطات: از طریق رئیس جمهور پیگیر تغییر نهاد تصمیم‌گیری قطع اینترنت هستیم

معاون وزیر ارتباطات و رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت تاکید می‌کند که شرکت ارتباطات زیرساخت هیچ‌گاه نقشی در ایجاد محدودیت اینترنت نداشته و تصمیم‌گیری در این خصوص توسط نهادی بالادستی گرفته می‌شود.

بهزاد اکبری همچنین تاکید می‌کند که به دلیل خسارت و زیان‌هایی که قطع و اختلال اینترنت در شرایط بحران ایجاد می‌کند، باید در مورد تصمیم‌گیری در این زمینه بازتعریف صورت بگیرد، چرا که نباید در مورد قطع اینترنت به این سادگی تصمیم‌گیری شود.
اکبری در پاسخ به سوال «شرق» که آیا برای تغییر این مرجع تصمیم‌گیری وزارت ارتباطات برنامه‌ای در نظر گرفته است گفت: «همانطور که اشاره کردید تصمیم‌گیری در مورد قطع اینترنت توسط وزارت ارتباطات گرفته نمی‌شود. ما معتقدیم که ساختار موجود درا ین زمینه باید مورد بازنگری و پاسخگویی قرار بگیرد. وقتی تصمیمی گرفته می‌شود و پاسخ‌گویی برای آن وجود ندارد، طبیعی است که اثرات بلند مدتی بر اکوسیستم خواهد گذاشت.» به گفته او برخی تصمیم‌ها در این زمینه حتی به سطح تهدید امنیت ملی هم رسیده‌اند.

او در ادامه اعلام کرد: «وزیر ارتباطات در تلاش برای بازتعریف مرجع تصمیم‌گیری در مورد قطع اینترنت است. از طریق رئیس جمهوری این موضوع پیش خواهد رفت.

خسارت قطع اینترنت چقدر بود؟
تقریبا در یک ماه گذشته از شرایط جنگ و آتش بس به دلیل قطع اینترنت و اختلال شدید روی شبکه بسیاری از کسب‌وکارها و اپراتورهای ارتباطی دچار خسارت شده‌اند. اکبری در پاسخ به «شرق» که آیا آماری در مورد خسارت به اپراتورهای ارتباطی در این زمینه وجود دارد یا خیر، گفت: «برآوردهایی وجود دارد. میزان کاهش و آسیبی که به اپراتورهای ارتباطی وارد شده، مشخص شده است، من حالا آمار دقیق در این زمینه ندارم و باید از بخش سیاست‌گذاری وزارت ارتباطات پیگیری کنید.»

او تاکید می‌کند که خسارت قطع اینترنت فقط به اپراتورهای ارتباطی نبوده و کل اکوسیستم اقتصاد دیجیتال را تحت تاثیر خود قرار داده است، اثرات این اتفاق هم با تعدیل نیروها و … نمایان شده است.

اکبری در رویداد «اینترنت و آینده ایران» اعلام کرد که به دلیل تداوم اختلال و محدودیت اینترنت که از آبان ۱۴۰۱ ایجاد شده بود و تا تیر ۱۴۰۳ ادامه داشت، خسارت سختی به زیرساخت و اپراتورها وارد شد. او گفت: «از تیر ۱۴۰۳ تا اسفند همان سال با برداشتن محدودیت‌هایی که در اختیار زیرساخت بود توانستیم وضعیت را به قبل از تیر ۱۴۰۱ برسانیم، اما با قطع دوباره اینترنت در چند روز جنگ، دوباره وضعیت به عقب بازگشت.»

او ادامه داد: «از تیر ۱۴۰۳ یا ۱۴۰۴ به زمانی رسیدیم که باید با رشد ترافیک دیتای جهانی که حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد در نظر گرفته می‌شود، برابری می‌کردیم، اما هنوز باز به عقب برگشتیم. این مسئله مستقیماً به امید سرمایه‌گذاری در حوزه تکنولوژی بازمی‌گردد. ما در عصری ارتباطی زندگی می‌کنیم و تکنولوژی نباید از رشد مورد انتظار مردم عقب بماند؛ چه از نظر زیرساخت، چه از نظر سیاست.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.