سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 18, 2025
13:08 جمعه، 27ام تیرماه 1404
کد خبر: 197531

رئیس سامسونگ از اتهام کلاهبرداری تبرئه شد

منبع: ایسنا

دادگاه عالی کره جنوبی روز پنجشنبه، لی جائه یونگ، رئیس گروه سامسونگ الکترونیکس را از اتهام کلاهبرداری حسابداری و دستکاری سهام تبرئه کرد و رئیس بزرگترین شرکت این کشور، برای همیشه از یک ریسک حقوقی طولانی مدت خلاصی یافت.

دیوان عالی کره جنوبی، حکم دادگاه تجدیدنظر مبنی بر رد تمام اتهامات مربوط به پرونده ادغام هشت میلیارد دلاری دو شرکت «سامسونگ سی اند تی» و «چیل اینداستریال» در سال ۲۰۱۵ را تائید کرد و به آقای لی اجازه داد تا بر تلاش سامسونگ برای عقب نماندن از رقابت جهانی برای توسعه تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته تمرکز کند.

یک دادگاه بدوی هم سال گذشته، آقای لی را از اتهامات مربوط به معامله‌ میان این دو شرکت وابسته به گروه سامسونگ که به گفته دادستان‌ها برای تثبیت کنترل لی بر این غول فناوری طراحی شده بود، تبرئه کرد.

ریو یانگ هو، تحلیلگر ارشد شرکت سرمایه گذاری و اوراق بهادار ان اچ گفت: حکم دیوان عالی، لایه‌ای از عدم قطعیت قانونی را از بین می‌برد که می‌تواند در بلندمدت برای سامسونگ مثبت باشد.

ریو افزود: باید دید که لی جائه یونگ در آینده چقدر مستقیم و فعالانه مشارکت خواهد کرد، اما اگر او نقش فعال‌تری ایفا کند، می‌تواند به مدیریت اجازه دهد تا به جای نتایج کوتاه‌مدت، بیشتر بر ابتکارهای بلندمدت متمرکز شود.

حکم دیوان عالی کره جنوبی، قابل پیش بینی بود، اما در لحظه‌ای حساس برای آقای لی صادر شد که با سوالات فزاینده‌ای در مورد توانایی‌اش برای رهبری سامسونگ الکترونیکس به عنوان بزرگترین تولیدکننده تراشه حافظه و دومین تولیدکننده تلفن هوشمند در جهان، روبرو شده است.

وکلای سامسونگ گفتند: از تصمیم دادگاه صمیمانه سپاسگزار هستند و در بیانیه‌ای افزودند که این حکم قانونی بودن ادغام را تائید می‌کند. لی جائه یونگ، نزدیک به یک دهه با چالش‌های قانونی، از جمله چالش‌های ناشی از ادغامی که راه را برای جانشینی او پس از پدرش هموار کرد، روبرو بوده است.

میلیاردری که پیش‌تر عفو شد

گروه‌های لابی تجاری از تصمیم دادگاه استقبال کردند و آن را به عنوان یک توسعه پایدار برای اقتصاد کره جنوبی توصیف کردند.

«فدراسیون شرکت‌های کره‌ای» اعلام کرد که این حکم بار قانونی بزرگی را از دوش سامسونگ برمی‌دارد و در زمانی صادر می‌شود که رقابت جهانی در صنایع پیشرفته مانند هوش مصنوعی و نیمه‌رساناها و همچنین فشار اقتصادی ناشی از تعرفه‌های تجاری آمریکا، تشدید شده است.

این گروه در بیانیه‌ای اعلام کرد: نقش سامسونگ به عنوان یک شرکت پیشرو در کره جنوبی، بیش از هر زمان دیگری حیاتی است و ابراز امیدواری کرد که سامسونگ تحت رهبری لی، سرمایه‌گذاری و نوآوری را افزایش دهد و به ایجاد شغل و تقویت رشد اقتصادی کره جنوبی کمک کند.

لی ۵۷ ساله، ۱۸ ماه را به جرم رشوه‌خواری در یک پرونده جداگانه مربوط به «پارک گئون های»، رئیس جمهور سابق کره جنوبی در زندان گذراند، اما توسط «یون سوک یول»، رئیس جمهور وقت، عفو شد و وزارت دادگستری کره جنوبی با اشاره به نیاز به این تاجر میلیاردر برای کمک به غلبه بر بحران اقتصادی ملی، او را عفو کرد.

شرکت‌های خانوادگی یا «چائبول‌ها»، مدت‌ها به دلیل کمک به تبدیل کره جنوبی به یک قدرت اقتصادی جهانی مورد احترام بوده‌اند، اما به دلیل معاملات غیرشفاف و سرکوب کسب‌ و کارهای کوچک و استارتاپ‌ها، هدف انتقاد قرار گرفته‌اند.

بر اساس گزارش رویترز، سامسونگ اوایل ماه جاری، پیش‌بینی کرد که به دلیل فروش ضعیف تراشه‌های هوش مصنوعی، سود عملیاتی سه‌ ماهه دوم ۵۶ درصد کمتر از حد انتظار کاهش یابد و نگرانی‌های سرمایه‌گذاران را در مورد توانایی این غول فناوری برای احیای کسب و کار نیمه‌رسانا خود تشدید کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.