سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

July 22, 2025
14:50 سه شنبه، 31ام تیرماه 1404
کد خبر: 197735

جاسوسی سایبری از ۱۰۰ سازمان لو رفت

منبع: ایسنا

یک عملیات جاسوسی سایبری گسترده که با بهره‌برداری از نقص امنیتی نرم‌افزار سرور مایکروسافت انجام شد، حدود ۱۰۰ سازمان مشتری این غول نرم افزاری را هدف قرار داد.

مایکروسافت روز شنبه در مورد حملات فعال به سرورهای «شیر پوینت» (SharePoint) که به طور گسترده توسط سازمان‌ها برای به اشتراک گذاشتن اسناد و همکاری در سازمان‌ها استفاده می‌شوند، هشدار داد.

این هک‌ها که به دلیل استفاده از یک ضعف دیجیتالی شناسایی نشده، «روز صفر» نامیده می‌شوند، به جاسوسان اجازه می‌دهند تا به سرورهای آسیب‌پذیر نفوذ کنند و به طور بالقوه یک در پشتی برای دسترسی مداوم به سازمان‌های قربانی ایجاد کنند.

وایشا برنارد، هکر ارشد شرکت امنیت سایبری «آی سکیوریتی» مستقر در هلند، که روز جمعه، عملیات هک را که یکی از مشتریانش را هدف قرار داده بود، کشف کرد، گفت: یک اسکن اینترنتی انجام شده با بنیاد «شادو سرور»، نزدیک به ۱۰۰ قربانی را در مجموع کشف کرده است و این شناسایی قبل از آن انجام گرفت که تکنیک مورد استفاده در این هک به طور گسترده شناخته شود. با این حال، وی از ذکر نام سازمان‌های قربانی این عملیات هک، خودداری کرد و گفت که به مقامات ملی مربوطه اطلاع داده شده است.

محقق دیگری گفت: به نظر می‌رسد این جاسوسی کار یک هکر یا مجموعه‌ای از هکرها بوده است. ریف پیلینگ، مدیر اطلاعات تهدید در شرکت امنیت سایبری انگلیسی «سوفوس»، گفت: ممکن است که این وضعیت به سرعت تغییر کند.

سخنگوی مایکروسافت در بیانیه‌ای ایمیلی گفت که این شرکت به‌روزرسانی‌های امنیتی را ارائه کرده و مشتریان را به نصب آنها تشویق می‌کند.

مشخص نبود چه کسی عامل این عملیات هک بوده است، اما گوگل که بر بخش‌های وسیعی از ترافیک اینترنت نظارت دارد، اعلام کرد که حداقل برخی از این هک‌ها را به یک عامل تهدید مرتبط با چین، مربوط می‌داند.

اف‌بی‌آی روز یکشنبه اعلام کرد که از این حملات مطلع است و از نزدیک با شرکای فدرال و بخش خصوصی همکاری می‌کند، اما جزئیات دیگری ارائه نکرد. مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که از تعداد محدودی هدف در این کشور آگاه است.

یک محقق که این کمپین را ردیابی می‌کند، گفت که به نظر می‌رسد این کمپین در ابتدا مجموعه محدودی از سازمان‌های مرتبط با دولت را هدف قرار داده است.

مجموعه اهداف بالقوه همچنان گسترده است. طبق داده‌های موتور جستجوی شودان که به شناسایی تجهیزات متصل به اینترنت کمک می‌کند، بیش از ۸۰۰۰ سرور آنلاین از نظر تئوری ممکن است قبلا هدف رخنه هکرها قرار گرفته باشند. «شادو سرور»، این تعداد را کمی بیش از ۹۰۰۰ سرور اعلام کرد، در حالی که هشدار داد که این رقم حداقل است.

بر اساس گزارش رویترز، این سرورها شامل سرورهای شرکت‌های بزرگ صنعتی، بانک‌ها، حسابرسان، شرکت‌های مراقبت‌های بهداشتی و چندین نهاد دولتی در سطح ایالتی آمریکا و بین‌المللی هستند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.