اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

July 25, 2025
14:09 جمعه، 3ام مردادماه 1404
کد خبر: 197861

درخشش آلفابت با رشد دو رقمی درآمدها

منبع: پیوست

آلفابت، شرکت مادر گوگل، در گزارش مالی سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۵ از عملکردی درخشان خبر داده است. براساس این گزارش، این شرکت توانسته در تمام بخش‌های اصلی خود، به‌ویژه در حوزه تبلیغات و سرویس‌های ابری، رشد دو رقمی را به ثبت رساند.

گوگل در سایه سنگین پیشرفت‌های هوش مصنوعی هسته اصلی درآمد خود که به تبلیغات موتور جستجو مربوط است را در معرض خطر می‌دید اما آنچه گزارش مالی جدید این شرکت روایت می‌کند نشانگر ادامه رشد در بخش‌های مختلف است. البته که بخشی از این رشد به ویژه در بخش سرویس‌های ابری از پیشرفت‌های هوش مصنوعی این شرکت نشات می‌گیرد اما یوتیوب و درآمد تبلیغاتی این پلتفرم نیز رو به افزایش است.

یوتیوب در ابتدای سال ۲۰۲۵ توانست به اصلی‌ترین بازیگر تلویزیونی در ایالات متحده تبدیل شود و زمان تماشای محتوای این پلتفرم در تلویزیون‌ها حالا غول‌های سنتی تلویزیون کابلی پیشی گرفته و به همین دلیل شرکت اپلیکیشن تلویزیونی خود را نیز بروزرسانی و تقویت کرده‌است.

درخشش یوتیوب در دو ماهه دوم سال ۲۰۲۵
طبق گزارش درآمدی سه‌ماهه دوم گوگل، درآمد تبلیغاتی یوتیوب به ۹.۸ میلیارد دلار رسیده است که نشانگر رشدی ۱۳ درصدی نسبت به دوره مشابه سال گذشته است. این رقم همچنین از پیش‌بینی‌های وال‌استریت فراتر رفته و نسبت به سه‌ماهه نخست سال نیز بیش از ۱۰ درصد رشد را روایت می‌کند.

با این جهش، پلتفرمی که در ابتدا به عنوان بستری برای انتشار ویدیو‌های آماتوری شناخته می‌شد و حالا میزبان بخش مهمی از فعالان حرفه‌ای شرکت و مستقل است، بیش از ۱۰ درصد تمام درآمد شرکت مادر خود را تامین می‌کند.

نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد در سه ماهه دوم
در حالی که درآمد و ارزش‌گذاری شرکت‌های بزرگ فناوری آمریکا به رشد فزاینده خود ادامه می‌دهد،‌ گزارش جدید آلفابت از نزدیک به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد حکایت دارد‌ (مجموع ارزش بازار بورس ایران ۱۱۹ میلیارد دلار گزارش شده است.)

طبق گزارش سه ماهه دوم آلفابت، درآمد کل شرکت در این دوره با یک جهش ۱۴ درصدی نسبت به دور مشابه سال ۲۰۲۴ به ۹۶.۴ میلیارد دلار رسیده است. از این رو هم‌سوی با رشد درآمد، درآمد هر سهم این شرکت نیز با جهشی ۲۲ درصدی حالا ۲.۳۱ دلار برآورد شده است و سود خالص شرکت در سه ماهه دوم ۲۸.۲ میلیارد دلار است.

همچنین، درآمد عملیاتی آلفابت با همان نرخ رشد درآمد، یعنی ۱۴ درصد، به ۳۱.۳ میلیارد دلار رسیده است. حاشیه سود عملیاتی نیز با حفظ ثبات روی ۳۲.۴ درصد باقی ماند.

رشد ۱۲ درصدی بخش خدمات گوگل و اشتراک‌ها
بخش خدمات گوگل (Google Services)که شامل موتور جست‌وجو، یوتیوب، اشتراک‌ها، پلتفرم‌ها و دستگاه‌ها می‌شود، با درآمد ۸۲.۵ میلیارد دلار، رشد ۱۲ درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده و همچنان بیشترین سهم را از درآمد شرکت دارد. رشد یوتیوب اما فراتر از میانگین این بخش بود که نشان از اهمیت این پلتفرم به‌عنوان یکی از موتورهای محرک درآمدی آلفابت دارد.

سوندار پیچای، مدیرعامل آلفابت، این عملکرد قوی را نتیجه پیشرفت‌های پیوسته در حوزه هوش مصنوعی و ادغام گسترده ابزارهای هوش مصنوعی در سراسر پلتفرم‌های شرکت عنوان کرده است. پیچای می‌گوید: «یک سه‌ماهه برجسته را پشت سر گذاشتیم؛ با رشد قدرتمند در سراسر شرکت. بخش جست‌وجو رشد دو رقمی داشت و قابلیت‌های جدیدی مانند AI Overviews و AI Mode نیز عملکردی موفق داشتند. همچنین شاهد رشد نیرومند یوتیوب و سرویس‌های اشتراکی بودیم.»

جهش در گوگل کلاد و سرمایه‌گذاری هنگفت زیرساختی
گوگل نیز همانند دیگر شرکت‌های فعال در حوزه زیرساخت از جمله مایکروسافت، آمازون و اوراکل، به دنبال شکل گیری موج هوش مصنوعی و افزایش تقاضا در این حوزه، فعالیت زیرساختی را به شکل قابل توجهی افزایش داده و هم‌زمان با افزایش سرمایه‌گذاری، گزارش جدید از جهش درآمدی در بخش گوگل کلاد حکایت دارد.

بخش Google Cloud با رشد ۳۲ درصدی به ۱۳.۶ میلیارد دلار درآمد رسیده است و سود عملیاتی آن نیز با رشد بیش از دو برابری حالا ۲.۸ میلیارد دلار است (این در حالی است که سود عملیاتی این بخش در دوره مشابه سال گذشته ۱.۲ میلیارد دلار بود). با این تفاسیر، نرخ درآمد سالانه این بخش از ۵۰ میلیارد دلار فراتر می‌رود.

پیچای همچنین اعلام کرد که برای پاسخ به افزایش تقاضا، هزینه‌های سرمایه‌ای شرکت برای سال ۲۰۲۵ به ۸۵ میلیارد دلار خواهد رسید که عمده آن به توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی و راهکارهای مولد اختصاص دارد.

روث پورات، مدیر مالی آلفابت، با تاکید بر انضباط عملیاتی شرکت برای بهبود بازده عملیاتی گفت: «ما یک فصل مالی دیگر با عملکرد پایدار و رشد سالم درآمد و حاشیه سود را تحویل دادیم. در حالی که به سرمایه‌گذاری بلندمدت ادامه می‌دهیم، به بهره‌وری و بازدهی سرمایه نیز متعهد می‌مانیم.»

تبلیغات و اشتراک‌ها در مسیر رشد
درآمد کلی آلفابت از تبلیغات، شامل جست‌وجو، یوتیوب و شبکه تبلیغاتی گوگل، به ۷۱.۳ میلیارد دلار رسیده است که نشانگر رشد بیش از ۶ میلیارد دلاری نسبت به ۶۴.۶ میلیارد دلار سال گذشته است. با این حال آلفابت در بخش اشتراک‌ها، پلتفرم‌ها و دستگاه‌ها نرخ رشد بهتری را با ۲۰ درصد افزایش تجربه کرده و درآمد این بخش در سه ماهه دوم به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسید.

اگرچه گزارش مالی سه ماهه دوم آلفابت به عملکرد قدرتمند این شرکت در فصل گذشته اشاره دارد اما سهام آلفابت در معاملات پس از ساعت کاری حدود ۱ درصد کاهش یافت که ممکن است به پیش‌بینی‌های سرمایه‌گذاران درباره چشم‌انداز سودآوری شرکت مرتبط باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.