تلفن همراه

گوشی

August 8, 2025
13:38 جمعه، 17ام مردادماه 1404
کد خبر: 198895

همکاری اپل با سامسونگ برای ساخت حسگرهای تصویری آیفون

منبع: ایسنا

اپل اعلام کرده است که در کارخانه تگزاس خود با سامسونگ همکاری می‌کند تا یک فناوری جدید و نوآورانه برای ساخت تراشه‌ها راه‌اندازی کند.

روزنامه فایننشیال تایمز گزارش کرده است این تراشه‌ها حسگرهای تصویر پیشرفته‌ای برای آیفون‌ها هستند. این خبر به این معنی است که سونی دیگر ممکن است تنها تامین‌کننده حسگرهای دوربین گوشی‌های هوشمند اپل برای گوشی‌های آینده‌اش نباشد.

طبق گزارش‌ها، تراشه‌های مورد بحث، حسگرهای تصویر سه لایه‌ای هستند که امکان تصویربرداری سریع با دوربین گوشی‌های هوشمند و فیلمبرداری با نرخ فریم بالا ۸K را فراهم می‌کنند. سامسونگ و سونی به تازگی اعلام کرده‌اند که در حال کار بر روی چنین تراشه‌هایی هستند.

این خبر نشان‌دهنده نوعی آشتی میان اپل و دشمن باطنی اش سامسونگ است. اپل در سال ۲۰۱۱، استفاده از قطعات سامسونگ را به نفع شرکت تایوانی TSMC به عنوان تولیدکننده اصلی قراردادی خود متوقف کرد و این امر باعث افت کسب و کار تراشه‌های سامسونگ شد.

اکنون، سامسونگ با همکاری با اپل و قرارداد اخیر ۱۶.۵ میلیارد دلاری برای ساخت تراشه برای تسلا، به پیروزی‌های متوالی در این عرصه دست یافته است.

سامسونگ ممکن است به دلیل معافیت احتمالی از تعرفه‌های آتی دولت آمریکا برای واردات تراشه‌های خارجی که دیروز توسط ترامپ اعلام شد و می‌تواند تا ۱۰۰ درصد باشد، در این تجارت پیروز شده باشد.

به نظر می‌رسد شرکت‌هایی مانند سامسونگ، TSMC و اس کی هاینیکس که در آمریکا تولید می‌کنند، از این مالیات‌های وارداتی اجتناب خواهند کرد. با این حال، حسگرهای تصویر سونی تحت قرارداد TSMC در تایوان ساخته می‌شوند و خود سونی هیچ کارخانه تولید تراشه‌ای در آمریکا ندارد.

سونی حدود ۴۵ درصد از بازار ۲۱.۸ میلیارد دلاری حسگر تصویر را در اختیار دارد، در حالی که سهم سامسونگ حدود ۱۹ درصد است.

بر اساس گزارش انگجت، یکی از دلایل اصلی تسلط سونی، فناوری پیشرفته این شرکت است که تقریبا در هر پیشرفت بزرگی مانند حسگرهای دو لایه و شاترهای جهانی در دوربین‌های بدون آینه، اولین شرکتی بوده که محصولش را به بازار عرضه کرده است.

بر اساس یک شایعه اخیر، سونی در حال بررسی جداسازی بخش حسگر خود بود اما به دلیل تعرفه‌های ترامپ از این کار منصرف شد.

سونی در بیانیه‌ای در واکنش به اخبار اپل گفت: ما همچنان مطمئن هستیم که در ارائه فناوری حسگر به مشتریان خود پیشرفته هستیم و بر ادامه پیشرفت‌های فنی بیشتر از طریق اندازه و تراکم حسگر بزرگتر تمرکز خواهیم کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.