رمز ارز

August 11, 2025
17:51 دوشنبه، 20ام مردادماه 1404
کد خبر: 199189

ماینرهای غیرمجاز معادل سه نیروگاه اتمی بوشهر برق مصرف می‌کنند

منبع: زومیت

رئیس پلیس امنیت اقتصادی اعلام کرد مصرف برق مزارع و دستگاه‌های ماینر غیرمجاز معادل تولید سه نیروگاه اتمی بوشهر است و برخورد گسترده در راه است.

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا، در حاشیه نشست کارگروه هماهنگی اطلاعات و عملیات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با توجه به افزایش ناترازی‌ها در حوزه برق و بهره‌برداری غیرقانونی توسط مزارع رمزارز یا ماینرهای تکی، این موضوع در دستور کار کارگروه اطلاعات و عملیات ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق ارز قرار گرفت. به گفته او، امروز نمایندگان همه دستگاه‌ها در این جلسه حضور داشتند و گزارش‌هایی از شرکت توانیر و وزارت نیرو دریافت شد.

کشف ۱۵ هزار ماینر غیرمجاز در چهار ماه نخست سال
رئیس پلیس امنیت اقتصادی توضیح داد که برخورد با ماینرهای قاچاق یا مزارع غیرقانونی و حتی مزارع ماینرهای قانونی که فعالیت آن‌ها به مدت چهار ماه به دلیل کمبود برق تعلیق شده، در دستور کار قرار دارد. او افزود: «در چهار ماهه اول سال، با تلاش همه دستگاه‌ها به‌ویژه پلیس، بیش از ۱۵ هزار دستگاه ماینر غیرقانونی کشف شده که بخشی توسط پلیس و بخشی توسط سایر دستگاه‌ها از جمله شرکت توانیر، وزارت نیرو و دیگر ضابطان کشف شده است.»

به گفته سردار رحیمی، برآورد وزارت نیرو نشان می‌دهد همین حالا میزان برقی که توسط مزارع و ماینرهای غیرقانونی مصرف می‌شود، معادل تولید سه نیروگاه اتمی بوشهر است. او تأکید کرد: «باید برای این مسئله فکری جدی شود. جلسه امروز با رویکرد هم‌افزایی و با حضور وزارت نیرو، فراجا، دستگاه قضائی و سایر نهادها برگزار شد و تصمیمات خوبی اتخاذ شد. بعد از این جلسه، یک حرکت جهادی ویژه در سراسر کشور آغاز خواهد شد.»\

او از مردم خواست در شناسایی این مراکز غیرقانونی همکاری کنند و گفت: «شهروندان می‌توانند گزارش‌های خود را از طریق ستاد خبری پلیس به شماره ۰۹۶۰۰ که به‌صورت شبانه‌روزی فعال است، ارسال کنند.»

درخواست ممنوعیت واردات ماینر
رئیس پلیس امنیت اقتصادی در خصوص شناسایی ماینرها گفت که بخشی از این کار به‌صورت سامانه‌ای و بخشی با شناسایی میدانی توسط پلیس انجام می‌شود. او افزود: «با توجه به وضعیت ناترازی برق در تابستان و زمستان، ورود دستگاه‌های ماینر به کشور باید ممنوع و به‌عنوان کالای قاچاق محسوب شود. هرچند اکنون این دستگاه‌ها “مجاز مشروط” هستند، اما نیاز به تصمیم جدی وجود دارد.»

رحیمی با رد ادعای تولید قطعات ماینر در داخل کشور گفت: «برآورد کارگروه این است که چنین چیزی وجود ندارد؛ قطعات از خارج وارد شده و در داخل سرهم‌بندی می‌شود. بنابراین یکی از درخواست‌های کارگروه از وزارت صمت این بود که فعلاً ورود ماینر را به کشور ممنوع و آن را کالای قاچاق اعلام کند.»

او همچنین شناسه‌دار کردن کالاهای وارداتی را راهکار مهمی برای جلوگیری از قاچاق دانست و افزود: «متأسفانه این اقدام در بسیاری از کالاها، به‌ویژه ماینرها، هنوز اجرا نشده و وزارت صمت باید طبق قانون این کار را انجام دهد. بررسی کشفیات ما نشان می‌دهد که این اقدام هنوز از سوی وزارت صمت صورت نگرفته است.»

تشکیل ۱۳۰۰ پرونده برای متخلفان
رحیمی اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۳۰۰ پرونده برای افرادی که به‌صورت غیرقانونی اقدام به استخراج رمزارز کرده‌اند، تشکیل شده که حدود ۱۱۰۰ پرونده آن مربوط به پلیس است. او گفت: «در چهار ماهه اول سال، بیش از ۱۵ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز کشف شده که حدود ۹۰ درصد آن‌ها توسط فراجا و مابقی توسط دستگاه‌هایی مانند سپاه، وزارت نیرو و شرکت توانیر شناسایی شده است.»

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.