5G, 6G, vRAN, OpenRAN

اپراتورها

تلفن همراه

خبر اول

August 23, 2025
11:31 شنبه، 1ام شهریورماه 1404
کد خبر: 199835

انگلیس در معرض خطر از دست دادن بیش از یک سوم از میزبان‌های دکل 5G است

ICTna.ir – بر اساس نظرسنجی AP Wireless UK، بیش از یک سوم از ارائه دهندگان خدمات دکل‌های تلفن همراه در انگلیس، در واکنش به برنامه‌های دولت برای گسترش قوانین کاهش اجاره بها، در حال بررسی کناره‌گیری از این بازار هستند.

به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، تحقیقی که توسط AP Wireless UK، در ژوئن ۲۰۲۵ انجام شد و مورد حمایت ائتلافی شامل اتحادیه ملی کشاورزان (NFU)، انجمن زمین و تجارت روستایی (CLA) و فدراسیون املاک بریتانیا (BPF) قرار گرفت، نشان می‌دهد که کاهش شدید اجاره بها و تهدیدات قانونی گسترده، ارائه‌دهندگان سایت بی تی اس را به تجدیدنظر در میزبانی زیرساخت‌های تلفن همراه سوق می‌دهد.

این نظرسنجی ملی از بیش از ۵۰۰ مالک زمین نشان می‌دهد که صاحبان املاک نسبت به تشدید نقاط کور تلفن همراه که تهدیدی برای گسترش 5G در انگلیس است، هشدار داده‌اند، چرا که ۳۵ درصد از آنها می‌گویند که «به‌طور فعال» در حال بررسی انصراف از این بازار و طرح هستند.

ارائه دهندگان خدمات سایت شامل کشاورزان، خیریه‌ها، مدارس، شوراها، کلیساها و حتی صندوق‌های NHS می‌شوند و به طور قابل درکی تأثیرات اصلاحات را عمیقاً احساس می‌کنند.

برخی از این تغییرات ابتدا در سال ۲۰۱۷ از طریق قانون ارتباطات الکترونیکی (ECC) معرفی شدند و اجاره‌های مبتنی بر بازار را با مدل خرید شبه‌اجباری جایگزین کردند.

صاحبخانه‌ها گزارش می‌دهند که از آن زمان با کاهش اجاره بها مواجه شده‌اند، بیش از چهار نفر از هر پنج پاسخ‌دهنده حتی از کاهش شدید اجاره بها بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد خبر می‌دهند که باعث تضعیف توان مالی آنها می‌شود. در همین حال، ۳۴ درصد با هزینه‌های اضافی ناشی از میزبانی مواجه هستند که به طور نامتناسبی بر مدارس، خیریه‌ها و خرده مالکان تأثیر می‌گذارد.

علاوه بر این، ۶۸ درصد از مالکان زمین با اجاره‌نامه‌های منقضی شده نیز گزارش داده‌اند که با تهدیدها یا فشارهای قانونی مواجه شده‌اند که منجر به افزایش شدید اختلافات و تشکیل بیش از ۱۰۰۰ پرونده حقوقی تا به امروز شده است.

دولت اکنون پیشنهاد گسترش ECC به ۱۵هزار سایت دیگر در سراسر انگلستان، ولز و ایرلند شمالی را مطرح کرده است که این موضوع به تشدید این روند دامن می‌زند. انتظار می‌رود تصمیم نهایی در اواخر امسال اتخاذ شود.

ایان فلچر، مدیر سیاست‌گذاری BPF در این خصوص گفت: یافته‌های این نظرسنجی، آنچه اعضای ما به ما می‌گویند را تأیید می‌کند: نیاز به رویکرد مشارکتی بسیار بیشتری از سوی اپراتورهای دکل وجود دارد. اغلب اوقات، اعضای ما پس از درخواست اپراتورها، با عدم مشارکت در رسیدگی به نگرانی‌های مشروع مواجه می‌شوند و در مواردی که تعمیرات اساسی ساختمان مورد نیاز است، همکاری بسیار کمی از سوی اپراتورها دریافت می‌کنند یا اصلاً همکاری نمی‌کنند.

تهدید پوشش 5G این است که این فناوری برخلاف نسل‌های قبلی، به شبکه‌ای متراکم از دکل‌ها متکی است. بسیاری از این دکل‌ها توسط مالکان خصوصی میزبانی می‌شوند، اما تنها 23 درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که به احتمال زیاد اجاره‌نامه‌های خود را تمدید می‌کنند، در حالی که تقریباً نیمی از آنها هنوز مردد هستند. یافته‌ها نتیجه می‌گیرند که بدون آنها، بریتانیا با خطر تضعیف اتصال تلفن همراه برای میلیون‌ها کاربر در سراسر کشور مواجه خواهد شد.

ریچل هالوس، معاون رئیس NFU هم در این خصوص افزود: نگران‌کننده است که تعداد قابل توجهی از ارائه‌دهندگان سایت در حال بررسی کنار گذاشتن میزبانی زیرساخت‌های مخابراتی هستند، زیرا این امر بدون شک به اتصال آسیب می‌رساند، آن هم در زمانی که بیشترین نیاز برای رشد کسب‌وکارهای کشاورزی و اقتصاد وجود دارد. با این حال، با توجه به آنچه اعضای ما در مورد کاهش اجاره بها، رفتارها و اختلالی که میزبانی یک سایت دکل می‌تواند ایجاد کند، گزارش داده‌اند، قابل درک است که چرا ممکن است چنین احساسی داشته باشند. اعضای ما احساس نمی‌کنند که اپراتورها یا دولت به حرف‌هایشان در مورد آنچه در زمین‌هایشان اتفاق می‌افتد، گوش می‌دهند.

این نگرانی‌ها با تحقیقات اخیر اوکلا که نشان می‌دهد بریتانیا در حال حاضر در دسترسی به 5G عملکرد ضعیفی دارد، بیشتر تقویت می‌شود . این کشور با 45 درصد آرا، در میان بدترین‌ها در شمال اروپا قرار دارد و در بین 30 کشور، رتبه 24 را دارد.

توماس ایوانز، معاون اجرایی APWireless، گفت: این یک هشدار آشکار برای دولت است. مدارس، بیمارستان‌ها، شوراها و کشاورزان همگی میزبان دکل‌ها هستند و بسیاری از آنها اکنون آماده‌اند تا از این طرح‌ها صرف نظر کنند. اگر این پیشنهادها اجرا شوند، هزاران سایتی که از پوشش تلفن همراه برای میلیون‌ها خانوار پشتیبانی می‌کنند، ممکن است از بین بروند. اگر دولت می‌خواهد از بدتر شدن بحران اتصال تلفن همراه بریتانیا جلوگیری کند، باید مکث کند و با مالکان زمین همکاری کند، نه علیه آنها اقدام کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.