هوش مصنوعی

October 6, 2025
11:21 دوشنبه، 14ام مهرماه 1404
کد خبر: 203165

سم آلتمن: خیلی‌ها در بازار هوش مصنوعی پول خود را از دست خواهند داد

منبع: دیجیاتو

سم آلتمن درمورد «رکود و رونق» بزرگ صنعت هوش مصنوعی هشدار می‌دهد.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI، در جدیدترین اظهارنظر خود بار دیگر درباره آینده صنعت هوش مصنوعی هشدار داد. او پیش‌بینی می‌کند که این صنعت با یک چرخه «رکود و رونق» بزرگ روبه‌رو خواهد شد که در آن بسیاری از سرمایه‌گذاران پول خود را از دست خواهند داد.

به گزارش فورچون، سم آلتمن در حین بازدید از یکی از مراکز داده غول‌پیکر OpenAI در تگزاس، در پاسخ به سؤالی درمورد احتمال وجود یک حباب اقتصادی در صنعت هوش مصنوعی، با لحنی بسیار آرام و عادی پیش‌بینی بدبینانه‌ای مطرح کرد.

آلتمن گفت: «بین ده سالی که ما درحال فعالیت بوده‌ایم و دهه‌های زیادی که پیش روی ماست، دوره‌های رکود و رونق وجود خواهد داشت. مردم بیش‌ازحد سرمایه‌گذاری خواهند کرد و پولشان را از دست خواهند داد یا کمترازحد سرمایه‌گذاری خواهند کرد و درآمدهای زیادی را از دست خواهند داد.»

بااین‌حال او تأکید کرد که در بلندمدت اطمینان دارد که این فناوری موج جدیدی از رشد اقتصادی بی‌سابقه را به راه خواهد انداخت.

هشدار سم آلتمن درباره رکورد و رونق هوش مصنوعی
امروزه اقتصاد جهانی با صدها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری که به صنعت هوش مصنوعی سرازیر شده، گره خورده است. آماری از وال استریت ژورنال نشان می‌دهد که در دو فصل گذشته در ایالات متحده، سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی شدیداً به رشد اقتصادی کمک کرده است.

این آمار نشان می‌دهد که ما در میانه یک تب تمام‌عیار قرار داریم و اگر این حباب بترکد، می‌تواند کل اقتصاد جهانی را با خود به پایین بکشد. یکی از بزرگ‌ترین نشانه‌های خطر این است که بزرگ‌ترین شرکت‌های هوش مصنوعی هنوز نتوانسته‌اند ثابت کنند که می‌توانند از این فناوری که همه روی آن میلیاردها دلار شرط‌بندی کرده‌اند، سودآوری داشته باشند.

البته این اولین‌بار نیست که سم آلتمن چنین نظراتی می‌دهد. پیش‌بینی‌های آخرالزمانی تخصص آلتمن است. او چند ماه قبل نیز گفته بود که ما در حباب هوش مصنوعی قرار داریم. همچنین او درمورد اینکه هوش مصنوعی مشاغل را از بین خواهد برد، جامعه را با اطلاعات نادرست غرق خواهد کرد، یا حتی به یک آخرالزمان به سبک فیلم ترمیناتور منجر خواهد شد، هشدار داده بود.

این هشدارها، درعین‌حال که ممکن است واقعی باشند، شاید نوعی بزرگ‌نمایی نیز محسوب شوند. او با صحبت درمورد قدرت ویرانگر هوش مصنوعی، به‌طور همزمان بر اهمیت و توانایی‌های بی‌نظیر آن تأکید می‌کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.