تجارت الکترونیک

فناوری اطلاعات

October 22, 2025
14:38 چهارشنبه، 30ام مهرماه 1404
کد خبر: 204513

ثبت معامله ملک در سکوهای مجازی ممکن شد

منبع: پیوست

امکان ثبت معامله اموال غیر منقول از ابتدای آبان ماه در سکوهای مجازی و سکوی تازه راه‌اندازی شده تنظیم قراردادهای ثبت اسناد، ممکن می‌شود.

محمد غلامی مدیر پروژه معاملات هوشمند در ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی ریاست جمهوری در صداوسیما اعلام کرده است فعالیت سرویس‌های امکان انجام معامله تصویب شده و کارگروه تعامل‌پذیری الزامات قانونی و دغدغه‌های مربوط به ثبت قرارداد یکسان را برطرف کرده است.

طبق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات غیر منقول سازمان ثبت مکلف به ارائه دسترسی سکوها به سامانه ثبت الکترونیک اسناد است. سکوهایی که استفاده از آن کم‌هزینه، برخط و ۲۴ ساعته است. در صورتی که دسترسی سکوها به سامانه انجام شود و کاربر وارد سکوها شود، قرارداد استاندارد را انتخاب می‌کند، احراز هویت می‌کند و قابل معامله بودن ملک مشخص می‌شود و بعد از آن ملک اصطلاحا فریز می‌شود و به فرد دیگری فروخته نمی‌شود تا زمانی که به دفتر اسناد رسمی مراجعه و سند به نام زده شود.

۲۷ مهر حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک خبر داده بود نخستین سکوی بخش خصوصی برای تنظیم قراردادها در این سامان راه اندازی شده است. طبق گفته او این سکو به صورت آزمایشی به سامانه‌های سازمان ثبت متصل می‌شود تا زمینه تنظیم قرارداد در چارچوب ۱۴ نوع قرارداد تاییدشده توسط معاونت حقوقی، معاونت راهبردی و سازمان ثبت و اسناد فراهم شود.

همچنین طبق گفته ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشورها و شوراها، از مزایای اتصال به سکوها این است که اگر یکی از این سکوها هک شد، دیگر سکوها بتوانند به مردم در فضای سایبری به خدمات خود ادامه بدهد.

مجبتی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس نیز درباره یکی دیگر از مزایای دسترسی سکوها به سامانه می‌گوید: به سکوهای فعال در حوزه ارتباط بین خریدار و فروشنده، مستاجر و موجر، به جهت شفافیت و نظارت برخط با نظارت موجب می‌شود که انحصار به وجود نیاید.

با اجرایی شدن وعده سازمان ثبت، معاملات ملکی از پایان مهر ماه به صورت ۲۴ ساعته و در هر روز هفته امکان‌پذیر است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.