بازار سرمایه

November 8, 2025
17:45 شنبه، 17ام آبانماه 1404
کد خبر: 205678

وزیر اقتصاد: بدون آنکه یک ریال از بیت‌المال هزینه کنیم، توانستیم بورس را مدیریت کنیم

منبع: دیجیاتو

وزیر اقتصاد معتقد است با سیاست و تدبیری که دولت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اتخاذ کردند، به کاهش ترس کمک کرد و بازار را نجات داد. به گفته وی، منابعی که برای حمایت از …

وزیر اقتصاد معتقد است با سیاست و تدبیری که دولت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی اتخاذ کردند، به کاهش ترس کمک کرد و بازار سرمایه را نجات داد. به گفته وی، منابعی که برای حمایت از بورس اختصاص یافته بود نه تنها یک بخشی از آن به صورت نقد برگشت خورده، بلکه آن بخش‌هایی که در قالب سهام هستند اکنون ارزش بالاتری دارند: «بدون آنکه یک ریال از بیت المال هزینه کنیم توانستیم بازار بورس را مدیریت کنیم.»

مدنی‌زاده درگفتگو با خانه ملت، توضیح می‌دهد که در حالت معمول بورس آینه تمام‌نمای فعالیت‌های اقتصادی کشور است و رفتار آن منعکس‌کننده شرایط واقعی شرکت‌هاست. او می‌گوید پس از جنگ، بازار سرمایه درگیر دو شوک جدی شد: نخست فضای نااطمینانی و سایه جنگ که برای چند هفته موجب خروج سرمایه و فشار بر سهام شد و دوم مشکلات انرژی در تابستان و قطعی برق که بسیاری از واحدهای تولیدی را با کاهش تولید روبه‌رو کرد و در نتیجه سودآوری آن‌ها کاهش یافت و افق بازار سهام را تیره کرد.

مدنی‌زاده تأکید می‌کند که تصمیم برای تزریق منابع مالی به بازار سرمایه در وزارت امور اقتصادی و دارایی گرفته شد: «دولت در شرایط عادی نباید در بازار دخالت کند و به همین دلیل ابتدا اجازه دادیم مکانیزم بازار مسیر طبیعی خود را طی کند؛ اما پس از پایان جنگ و زمانی که نشانه‌های نیاز به مداخله نمایان شد، ابتدا مداخلات غیرمالی از سوی سازمان بورس انجام شد تا از ریزش شدید جلوگیری شود و پس از آن، مداخله مالی آغاز شد.»

به گفته او، با همکاری بانک‌ها و سپس بانک مرکزی، منابع لازم به بازار تزریق شد و این اقدام هیچ‌گونه تعارضی با اصول اقتصاد یا اقتصاد آزاد ندارد؛ همان‌طور که در بحران‌های مالی بزرگ دنیا از جمله بحران ۲۰۰۸ کشورهای مختلف وارد حمایت از بازارهای مالی شدند.

او می‌گوید: «منابع حدود ۴۳ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها، صندوق تثبیت و صندوق توسعه بازار صرف خرید سهام شد و این سهام در سبد صندوق‌ها قرار گرفت تا نگرانی شدید بازار مهار شود.»

مدنی‌زاده در ادامه گفت نتیجه این سیاست روشن است: «شاخص بازار سرمایه که پس از جنگ تا ۲۰ درصد افت کرده بود، امروز نه‌تنها این کاهش را جبران کرده بلکه حدود ۵ درصد بالاتر از سطح پیش از جنگ قرار گرفته و بازار به تعادل رسیده است. او اضافه می‌کند که بخشی از منابع حمایت نقداً بازگشته و سهام خریداری‌شده نیز اکنون حدود ۱۰ درصد افزایش ارزش پیدا کرده است. از همین جهت، بدون اینکه حتی یک ریال از بیت‌المال هزینه شود، دولت توانسته بازار سرمایه را مدیریت کرده و از بحران خارج کند.»

او تأکید می‌کند وضعیت کنونی بورس و شیوه حمایتی دولت کاملاً با اصول علم اقتصاد سازگار است و «هیچ‌کس در اقتصاد نمی‌گوید که باید اقتصاد کلان را رها کرد؛ ما هم چنین اعتقادی نداریم و نخواهیم داشت».

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.