هوش مصنوعی

December 12, 2025
12:49 جمعه، 21ام آذرماه 1404
کد خبر: 208118

گوگل عمیق‌ترین عامل پژوهشی هوش مصنوعی خود را عرضه کرد

منبع: ایسنا

گوگل در همان روزی که «اوپن‌ای‌آی» مدل GPT-5.2 را عرضه کرد، از عرضه عامل پژوهشی هوش مصنوعی خود خبر داد.

گوگل روز پنجشنبه یک نسخه‌ بازطراحی‌شده را از عامل پژوهشی هوش مصنوعی خود عرضه کرد که «جمینای دیپ ریسرچ»(Gemini Deep Research) نام دارد و براساس مدل بنیادین پیشرفته و بسیار جنجالی آن یعنی «جمینای ۳ پرو»(Gemini 3 Pro) ساخته شده است.

به نقل از تک کرانچ، این عامل جدید فقط برای تولید گزارش‌های پژوهشی طراحی نشده است؛ اگرچه هنوز هم می‌تواند این کار را انجام دهد. این عامل جدید به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد تا قابلیت‌های پژوهشی مدل SATA گوگل را در اپلیکیشن‌های خود جای دهند. این قابلیت از طریق API Interactions جدید گوگل امکان‌پذیر شده که برای ارائه کنترل بیشتر به توسعه‌دهندگان در دوران هوش مصنوعی عامل‌محور آینده طراحی شده است.

عامل جمینای دیپ ریسرچ برای ترکیب انبوهی از اطلاعات و مدیریت حجم بالایی از داده‌های متنی در اعلان مجهز شده است. گوگل می‌گوید این عامل توسط مشتریان برای وظایف گوناگون از بررسی‌های مورد نیاز گرفته تا تحقیقات ایمنی سمیت دارویی استفاده می‌شود.

همچنین، گوگل می‌گوید که به زودی این عامل جدید پژوهش عمیق را در سرویس‌هایی از جمله «گوگل سرچ»(Google Search)، «گوگل فایننس»(Google Finance)، اپلیکیشن جمینای و اپلیکیشن محبوب NotebookLM خود ادغام خواهد کرد. این گامی دیگر در جهت آماده شدن برای جهانی است که در آن انسان‌ها دیگر چیزی را در گوگل جست‌وجو نمی‌کنند، بلکه عامل‌های هوش مصنوعی آنها این کار را انجام می‌دهند.

این غول فناوری می‌گوید دیپ ریسرچ از جایگاه جمینای ۳ پرو به عنوان واقعی‌ترین مدل آن که برای به حداقل رساندن توهمات هنگام انجام وظایف پیچیده آموزش دیده است، بهره می‌برد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.