هوش مصنوعی

December 13, 2025
12:29 شنبه، 22ام آذرماه 1404
کد خبر: 208160

عرضه مدل های جدید ChatGPT برای رقابت با گوگل

منبع: مهر

اوپن ای آی جدیدترین مدل‌های هوش مصنوعی خود GPT-۵.۲ Pro و GPT-۵.۲ Thinking را معرفی کرد که به گفته این شرکت، توانایی‌های پیشرفته‌ای در زمینه ریاضیات و علوم دارند.

به گزارش ای اف پی، این شرکت در وبلاگ رسمی خود نوشت: استدلال ریاضی قوی، پایه‌ای برای قابلیت اعتماد در کارهای علمی و فنی است و این توانایی‌ها ارتباط نزدیکی با پیشرفت به سمت هوش عمومی دارند.

این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که سم آلتمن، مدیرعامل اوپن ای آی، تیم خود را به رقابت جدی با گوگل ترغیب کرده است. گوگل اخیراً مدل جدید جمینای را معرفی کرده و سرمایه‌گذاری‌های عظیمی را با اتکا به درآمد تبلیغات آنلاین خود انجام می‌دهد، در حالی که اوپن ای آی تاکنون ده‌ها میلیارد دلار صرف زیرساخت‌های رایانشی کرده و هنوز به سودآوری نرسیده است.

آلتمن در مصاحبه‌ای با سی ان بی سی در این باره گفت: ما مطمئنیم که می‌توانیم به افزایش درآمد برای تأمین سرمایه‌گذاری در قدرت رایانشی ادامه دهیم. البته بدون این سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی، نمی‌توانیم رشد درآمد را پیش ببریم، اما دلایل خوش‌بینی ما بسیار بیشتر از بدبینی است.

فیجی سیمو، مدیر بخش اپلیکیشن‌های اوپن ای آی، در نشست خبری اعلام کرد که حالت جدیدی با نام ChatGPT Adult Mode اوایل سال آینده عرضه خواهد شد و هدف آن بهبود تشخیص سن کاربران پیش از فعال‌سازی است. این خبر در ادامه برنامه‌های آلتمن برای کاهش محدودیت‌ها و ارائه امکانات بیشتر به کاربران بزرگسال مطرح شد.

با این حال، اوپن ای آی با مجموعه‌ای از شکایت‌های حقوقی از سوی خانواده‌ها روبه‌روست که این شرکت را متهم می‌کنند نوجوانان در تعامل با چت‌بات‌های آن دچار مشکلات خطرناک شده‌اند.

سیمو همچنین تأیید کرد که در داخل شرکت «هشدار قرمز» درباره سرعت پیشرفت گوگل صادر شده، اما ادعاها مبنی بر شتاب‌زدگی در عرضه مدل‌های جدید چت جی پی تی را رد کرد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.