سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 7, 2026
15:29 چهارشنبه، 17ام دیماه 1404
کد خبر: 210004

لنوو با لپ‌تاپ جمع شونده به CES آمد

منبع: ایسنا

شرکت لنوو(Lenovo) با طرح مفهومی لپ‌تاپ جمع شونده خود موسوم به «XD Rollable» پا به نمایشگاه CES 2026 گذاشته است. این شرکت با تغییر نحوه باز شدن صفحه نمایش خود توانسته نمایشگر را به پشت دستگاه گسترش دهد.

شرکت «لنوو» بیش از هر سازنده کامپیوتر دیگری، لپ‌تاپ‌هایی با نمایشگرهای جمع‌شونده را آزمایش کرده است و در نمایشگاه CES 2026 نیز این روند را با طرح مفهومی «XD Rollable» ادامه داده است.

طرح مفهومی «XD Rollable» که به یک پوشش محافظ ۱۸۰ درجه‌ای «Gorilla Glass Victus 2» مجهز شده است، طراحی بسیار آینده‌نگرانه‌ای دارد. با این حال در زیر آن، همان مهندسی اولیه «ThinkBook Plus Gen 6» سال گذشته وجود دارد. این بدان معناست که با لمس یک دکمه، صفحه نمایش OLED انعطاف‌پذیر ۱۳.۳ اینچی آن می‌تواند تا ۱۶ اینچ گسترش یابد که حدود ۵۰ درصد فضای صفحه نمایش اضافی را تنها در چند ثانیه در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

تفاوت اصلی طرح مفهومی اخیر لنوو این است که به جای پنهان کردن بخش استفاده نشده صفحه نمایش جمع‌شونده در زیر صفحه کلید، پنل XD به سمت بالا و روی درب آن پیچیده می‌شود تا یک صفحه نمایش اصطلاحا «جهان‌نما» در پشت دستگاه ایجاد کند. این به افرادی که در طرف دیگر لپ‌تاپ نشسته‌اند، اجازه می‌دهد محتوا را ببینند و لپ‌تاپ قادر است عناصر را از نمایشگر اصلی خود منعکس کند یا از آن فضا به عنوان یک مانیتور ثانویه کوچک استفاده کند.

کارشناسان حاضر در نمایشگاه می‌گویند بعد از دیدن «XD Rollable» از نزدیک، طراحی آن کمی اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. اگرچه انیمیشن لنوو که هنگام باز شدن نمایشگر لپ‌تاپ ظاهر می‌شود، بسیار جذاب است، اما مطمئن نیستند که این نمایشگر واقعاً چقدر مفید باشد، چرا که در استفاده عادی، حتی نمی‌توانید آن را ببینید، زیرا در طرف دیگر درب لپ‌تاپ قرار دارد. در حالی که می‌توان از آن قسمت برای جلسات یا ارائه‌ها استفاده کرد، باز هم بهتر است که لپ‌تاپ را به یک مانیتور ثانویه یا پروژکتور اختصاصی متصل کرد.

از طرف دیگر، موافقان این طرح می‌گویند لنوو با این طرح توانسته قسمت بدون استفاده نمایشگر در مدل‌های جمع‌شونده قبلی را قابل استفاده کند. به گفته آنان، حداقل این روش بهتر از قرار دادن بقیه پنل در زیر کیبورد است، جایی که اصلاً دیده نمی‌شود.

علاوه بر این، ظاهر بدون حاشیه در بالای نمایشگر نیز مورد پسند کارشناسان واقع شده و همچنین اینکه می‌توان از کنترل‌های لمسی در لبه نمایشگر برای کنترل ویجت‌ها یا گسترش صفحه نمایش انعطاف‌پذیر این لپ‌تاپ استفاده کرد.

جالب‌ترین بخش در مورد «XD Rollable» ممکن است حتی صفحه نمایش آن نباشد، بلکه موتورها و ریل‌هایی باشد که لنوو برای گسترش نمایشگر خود از آنها استفاده می‌کند و بسیار ظریف در زیر طراحی شیشه‌ای آن دیده می‌شوند.

بقیه قسمت‌های این لپ‌تاپ بسیار ساده است و دارای یک کیبورد راحت و یک تاچ‌پد با اندازه مناسب است. نکات منفی اصلی این است که درب شیشه‌ای آن، این طرح را کمی سنگین‌تر از یک نوت‌بوک ۱۳ اینچی سنتی‌تر می‌کند و فقط دو پورت USB-C دارید. اما با توجه به اینکه لنوو قصد ندارد این محصول را به مرحله تولید برساند، نبود اتصال یا اطلاعات مربوط به مشخصات آن نباید تعجب‌آور باشد.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.