سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

January 11, 2026
9:25 یکشنبه، 21ام دیماه 1404
کد خبر: 210069

سود سامسونگ سه برابر شد

منبع: ایسنا

تقاضای جهانی برای سرورهای هوش مصنوعی و افزایش چشمگیر قیمت تراشه‌های حافظه، کمک کرد سود سه ماهه شرکت سامسونگ الکترونیکس بیش از سه برابر شده و به بالاترین حد خود صعود کند.

سامسونگ الکترونیکس سود عملیاتی اولیه ۲۰ تریلیون وون (۱۳.۸ میلیارد دلار) را برای سه ماه منتهی به دسامبر گزارش داد که ۲۰۸ درصد افزایش یافته و بالاتر از میانگین تخمین تحلیلگران است. درآمد بزرگترین شرکت کره جنوبی، ۲۳ درصد افزایش یافت و به ۹۳ تریلیون وون رسید که یک رکورد است. سهام این شرکت صبح روز پنجشنبه در سئول، حداکثر ۲.۵ درصد افزایش یافت و به روند صعودی ادامه داد که از ابتدای سال، به رشد ۲۰ درصدی قیمت سهامش منجر شده است.

سازندگان تراشه حافظه مانند سامسونگ در بحبوحه هجوم جهانی برای راه‌اندازی مراکز داده عظیم، تولید را به جای فناوری‌های روزمره، به ساخت تراشه‌های پردرآمدتر برای غول‌های هوش مصنوعی مانند انویدیا متمرکز کرده اند. این امر باعث کمبود شدید حافظه استاندارد برای لپ‌تاپ‌ها و سرورها شده و باعث افزایش قیمت‌ها برای تراشه‌های DRAM و NAND شده است.

ارزش سهام سامسونگ در سال ۲۰۲۵، بیش از دو برابر شد و در ماه جاری دوباره افزایش یافت که نشان دهنده امیدها برای یک سال رونق پس از پیش بینی خوشبینانه شرکت «میکرون تکنولوژی» است.

سامسونگ، صورت مالی کامل با سود خالص و تفکیک شده بر اساس واحدهای این شرکت را در ۲۹ ژانویه ارائه خواهد کرد.

مدیران سامسونگ، هفته جاری، در نمایشگاه فناوری CES لاس وگاس، بر دامنه کمبود عرضه تراشه‌های حافظه تاکید کردند و وون جین لی، رئیس این شرکت گفت که قیمت‌های لوازم الکترونیکی مصرفی در حال افزایش است و مشکلاتی در زمنیه تامین نیمه رسانا وجود خواهد داشت.

بر اساس گزارش بلومبرگ، شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ» پیش‌بینی می‌کند که قیمت DDR۵ – جدیدترین نسل از DRAM معمولی مورد استفاده در رایانه‌ها و سرورها – در سه ماهه جاری در مقایسه با سه ماه قبل، ۴۰ درصد افزایش داشته باشد و سپس، رشد ۲۰ درصدی در سه ماهه دوم تجربه کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.