هوش مصنوعی

February 15, 2026
15:33 یکشنبه، 26ام بهمنماه 1404
کد خبر: 212399

اپ هوش مصنوعی چینی هالیوودی‌ها را عصبانی کرد

منبع: مهر

سازمان‌های هالیوودی در مقابل یک مدل هوش مصنوعی تولید ویدئو به نام Seedance۲.۰ جبهه گرفته اند که به گفته آنها به سرعت به ابزاری برای نقض آشکار حق کپی رایت تبدیل شده است.

به گزارش تک کرانچ، شرکت چینی بایت دنس که اخیرا معامله فروش عملیات های شاخه آمریکایی تیک تاک را آغاز کرده، هفته قبل Seedance۲.۰ را راه اندازی کرد. طبق گزارش وال استریت ژورنال این مدل به روزرسانی شده هم اکنون در اپ Jianying متعلق به بایت دنس ارائه شده و شرکت اعلام کرده به زودی برای کاربران جهانی اپ CapCut نیز ارائه می شود.

Seedance۲.۰ مشابه ابزارهای دیگری مانند سورا متعلق به اوپن ای آی به کاربران اجازه می دهد با وارد کردن یک متن دستوری ویدئوهایی بسازند. البته مدت زمان این ویدئوها هم اکنون محدود به ۱۵ ثانیه است. همچنین این اپ مانند سورا با انتقاد روبرو شد زیرا فاقد ضمانت های شفاف و واضح درباره توانایی ابداع ویدئوها با استفاده از شباهت با افراد واقعی و همچنین مالکیت معنوی شرکت های فیلمسازی بود.

کاربری در پلتفرم ایکس ویدئویی کوتاه منتشر کرده که تام کروز را در حال مبارزه با برد پیت نشان می داد و مدعی شد بایک دستور دو خطی در Seedance۲.۰ آن را ساخته است. پس از آن فیلمنامه نویس فیلم ددپول نوشت: دوست ندارم این را بگویم. احتمالا همه چیز برای ما تمام شده است.

پس از آن انجمن تصاویر متحرک آمریکا به سرعت بیانیه ای صادر کرد و از بایت دنس خواست فعالیت های ناقض قوانین خود را پایان دهد.

چارلز ریوکین مدیر ارشد اجرایی این انجمن در بیانیه مذکور نوشت: سرویس هوش مصنوعی چینی Seedance۲.۰ در یک روز از آثار آمریکایی تحت حفاظت قانون کپی رایت در مقیاس وسیع بدون اجازه استفاده کرد. بایت دنس با راه اندازی سرویسی که بدون ضمانت‌های معنادار در برابر نقض حق نشر فعالیت می‌کند، قانون کپی‌رایت تثبیت‌شده‌ای را که از حقوق پدیدآورندگان محافظت می‌کند و میلیون‌ها شغل آمریکایی را تقویت می‌کند، نادیده می‌گیرد.

در ویدئوهای ساخته شده با این هوش مصنوعی چینی، شخصیت های متعلق به شرکت دیسنی مانند اسپایدرمن به کاربرده شده اند و به همین دلیل شرکت آمریکایی اقدام قانونی انجام داده است.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.