بانکداری و پرداخت الکترونیک

فناوری اطلاعات

February 17, 2026
15:43 سه شنبه، 28ام بهمنماه 1404
کد خبر: 212627

سخنگوی قوه‌قضائیه: پلتفرم‌ها ۳ هزار کیلو طلا در بانک وثیقه گذاشته‌اند

منبع: پیوست

قوه قضائیه خبر از وثیقه‌گذاری ۳ هزار کیلوگرم طلا از سوی پلتفرم‌های آنلاین فروش طلا در بانک‌های کشور داد.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برنامه ساماندهی پلتفرم‌های فروش طلا گفت: ساماندهی سکوهای طلا با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در دستور کار قرار گرفته است. در حال حاضر پلتفرم‌های فروش طلا به طور کامل تحت رصد قرار دارند و موظف شده‌اند معادل طلای فروخته شده را به عنوان وثیقه و امانت نزد بانک‌ها قرار دهند.

او با تاکید بر اینکه دادستانی کل کشور به ویژه معاونت فضای مجازی، نظارت گسترده‌ای بر فعالیت‌های فضای مجازی دارد، گفت: در حال حاضر ۱۰۸ عنوان کلی مجرمانه در فضای مجازی رصد می‌شود که با احتساب عناوین جزئی، شمار آنها به ۴۳۵ عنوان می‌رسد. اقدامات پیشگیرانه در این زمینه در دستور کار دادستانی کل کشور و سایر بخش‌های دستگاه قضایی قرار دارد.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پرونده‌هایی مانند سکه ثامن و کینگ مانی که در سال‌های گذشته موجب مال باختگی برخی شهروندان شده بود گفت: ورود دادستانی کل کشور به این موضوع از سال ۱۴۰۲ و در پی تجربه‌های پیشین در حوزه کلاهبرداری‌های مرتبط با طلا و رمزارز انجام شده است.

او همچنین از تشکیل پرونده برای برخی متخلفان خبر داد و ادامه داد: دادستان تهران برای افرادی که الزامات تعیین شده را رعایت نکرده‌اند پرونده تشکیل داده و موضوع در حال پیگیری است.

به گفته سخنگوی قوه قضاییه، تا ۲۵ اسفند به این افراد مهلت داده شده بود تا طلای فروخته شده را به صندوق امانات بانکی منتقل کنند و در صورت عدم اقدام، با آنان برخورد قانونی خواهد شد.

جهانگیر در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: این معاونت با رصد صفحات جعلی در فضای مجازی و شناسایی افرادی که با طراحی این صفحات اقدام به کلاهبرداری اینترنتی و اخلال در نظام اقتصادی می‌کنند، با همکاری ضابطان قضایی نسبت به شناسایی و برخورد قانونی با متخلفان اقدام می‌کند.

طبق گفته سخنگوی قوه قضاییه، در حوزه خالی فروشی نیز با استفاده از ظرفیت بخش‌های مختلف و دریافت به موقع اطلاعات، اقدامات پیگیرانه در حال انجام است تا از مال باختگی شهروندان جلوگیری شود.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.