پیام‌رسان

تلفن همراه

February 24, 2026
15:00 سه شنبه، 5ام اسفندماه 1404
کد خبر: 213084

موسس تلگرام در روسیه با اتهامات سنگین روبرو شد

منبع: ایسنا

روسیه همزمان با تشدید فشار بر تلگرام و فعالیتش در داخل این کشور، تحقیقات جنایی را علیه پاول دوروف، بنیانگذار این پیام‌رسان با استناد به اتهامات مرتبط با فعالیت‌های تروریستی آغاز کرده است.

رسانه دولتی روسیسکایا گازتا، روز سه‌شنبه گزارش داد که بازرسان با استناد به مطالب گردآوری شده توسط سرویس امنیت فدرال (FSB) و وزارت امور داخلی، دوروف را تحت قانون مربوط به کمک به فعالیت‌های تروریستی، تحت تحقیقات قرار می‌دهند.

سازمان‌های اجرای قانون روسیه از سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۵۳ هزار جرم انجام شده با استفاده از تلگرام را ثبت کرده‌اند که۳۳ هزار مورد به عنوان خرابکاری، تروریسم یا افراط‌گرایی طبقه‌بندی شده‌اند. مقامات روسیه می‌گویند سرویس‌های امنیتی از ۴۷۵ حمله تروریستی که گفته می‌شود از طریق این برنامه پیام‌رسان سازماندهی شده بودند، جلوگیری کرده‌اند.

سازمان‌های امنیتی روسیه اعلام کردند که حمله تروریستی مارس ۲۰۲۴ در تالار شهر کروکوس از طریق تلگرام هماهنگ شده بود. محققان ادعا کردند که مهاجمان از ابزارهای تحلیلی این پلتفرم برای جمع‌آوری اطلاعات شخصی، از جمله ارتباطات خانوادگی، کارهای روزمره و الگوهای سفر افراد مورد هدف استفاده کرده‌اند.

سازمان تنظیم مقررات رسانه‌ای روسیه (روسکومنادزور) مدعی شد در سال‌های اخیر بیش از ۱۵۰ هزار درخواست رسمی برای حذف محتوای غیرقانونی به تلگرام ارسال کرده، اما این شرکت به اندازه کافی پاسخ نداده است.

در یک اقدام قانونی جداگانه، دادگاه منطقه‌ای تاگانسکی مسکو در ۱۱ فوریه پس از آنکه تلگرام را به دلیل عدم حذف اطلاعات ممنوعه مجرم شناخت، این شرکت را به پرداخت ۱۰.۸ میلیون روبل (۱۴۰۷۲۲.۴۹ دلار) جریمه محکوم کرد. از ابتدای سال ۲۰۲۶، همین دادگاه هشت پرونده اداری از جمله تخلفات مکرر مربوط به نظارت بر محتوا و محدودیت‌های دسترسی، علیه تلگرام ثبت کرده است.

بر اساس گزارش ترکیه تودی، سازمان تنظیم مقررات ارتباطات روسیه همچنین اعلام کرد از ۱۰ فوریه، سرعت سرویس تلگرام را کاهش داده است تا این پیام‌رسان را به رعایت مقررات داخلی وادار کند.

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.