انباشت بدهیهای همراه اول به رگولاتوری
شرکت ارتباطات سیار ایران مجموعا 423 هزار و 353 میلیون ریال از محل حق فرکانس رادیوئی، حق استفاده از شمارهگذاری و حقالسهم درآمد خود به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی بدهکار است.
به گزارش عصر ارتباط، بدهیهای همراه اول که در صورتحسابهای ارائه شده از سوی این شرکت به بورس آورده شده، جزو هزینههایی است که هنوز پرداخت نشده اما مبالغ آن نزد این شرکت نگه داشته شده است.
این شرکت باید 275 هزار و 695 میلیون ریال بابت حق استفاده از فرکانس رادیوئی، 107 هزار میلیون ریال بابت حق استفاده از شمارهگذاری و 40 هزار و 658 میلیون ریال بابت حقالسهم رگولاتوری از درآمد خود را به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی بپردازد.
طبق گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی سازمان حسابرسی، همراه اول بابت 1/28 درصد حقالسهم درآمد خطوط تلفن سیار متعلق به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی که در پروانه فعالیت شرکت مخابرات ایران ذکر شده، هزینهای در سال 87 پرداخت نکرده است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی نیز این موضوع را در گزارش خود به بورس تائید و اعلام کرده که بابت 1/28 درصد حق السهم خود هزینهای از سوی شرکت ارتباطات سیار ایران دریافت نکرده است.
از دیگر موارد ذکر شده در صورتحسابهای مالی شرکت ارتباطات سیار ایران، حسابهای پرداختنی بلند مدت این شرکت شامل حصه (بهره) بلند مدت 14 ساله بدهی به رقم سه میلیون و 896 هزار و 667 میلیون ریال به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی بابت بهای حقالسهم این شرکت از امتیاز پروانه ارائه خدمات تلفنهمراه، تلفن ثابت و ارتباطات دادهها است که سالانه به اقساط مساوی تسویه و پرداخت میشود.
این شرکت همچنین در پرداختهای خود باید در ازای استفاده از امکانات شبکه شرکتهای تلفن همراه داخلی 876 هزار و 367 میلیون ریال بپردازد که آنها را نیز در صورتحسابهای خود به عنوان ذخیره منظور کرده و هنوز نسبت به پرداخت آنها اقدام نکرده است.
این مبلغ ذخیره منظور شده در حسابها معادل 154 هزار و 977 میلیون ریال بابت اتصال با شبکه تالیا و 721 هزار و 390 میلیون ریال بابت اتصال متقابل با شبکه ایرانسل است.
البته در بخش دیگری از گزارش سازمان حسابرسی آمده است که در حسابرسیهای به عمل آمده در صورتحسابهای شرکت ارتباطات سیار ایران، براساس مبالغ و مندرجات پیوست پروانه بهره برداری شرکت ایرانسل در مورد اتصال متقابل که ضمیمه پروانه فعالیت صادره توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی است، مقرر گردیده تا تاریخ 28 مهر ماه 87 به ازای هر دقیقه ارتباط متقابل طرفین مبلغ 334 ریال محاسبه و پرداخت شود.
براساس صورتحساب دریافتی و بررسیهای به عمل آمده، نرخ اتصال متقابل از سوی این شرکت بابت مکالمه تلفنهمراه و پیامک از تاریخ اول تیر ماه 88 به بعد معادل 10 درصد افزایش یافته (که باعث کاهش سود شرکت به مبلغ 5/60 میلیارد ریال خواهد شد) است. البته در تطابق میزان دقایق مکالمات و پیام کوتاه متقابل نیز مغایرانی وجود دارد و تا تاریخ این گزارش نیز شواهدی دال بر تنظیم توافقنامه بین طرفین جهت تعیین نرخ جدید ارتباط متقابل به این سازمان ارائه نشده است.
البته افزایش 10 درصدی نرخ اتصال متقابل موضوعی است که این روزها به محل اختلاف میان شرکت مخابرات و ایرانسل تبدیل شده و وفا غفاریان -رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران- نیز بر این باور است که این افزایش موجب کاهش درآمدهای این شرکت خواهد شد.
از رقم 32 هزار و 70 مییلیارد ریال درآمد پیشبینی شده همراه اول در سال 87 نیز 28/95 درصد آن تحقق یافته و 72/4 درصد از درآمد آن تحقق نیافته است.
از این میزان یک درصد مربوط به عدم تحقق درآمد مربوط به خدمات نصب سیمکارتهای دائمیبه میزان 341 میلیارد ریال است که درآمد مربوط به خدمات نصب تحقق نیافته و به عبارت دیگر خطوط پیشبینی شده در بودجه به بهره برداری نرسیده و به تبع آن درآمد مورد انتظار این خطوط نیز کسب نشده که باعث 72/3 درصد انحراف شده است.
همچنین بالا رفتن تعداد لینکها و سایر امکانات دریافتی از شرکت مخابرات استان تهران موجب افزایش میزان 330 میلیارد ریال هزینههای شرکت ارتباطات سیار نسبت به بودجه آن شده است.
انحراف نامساعد در ردیف سایر هزینهها نیز از دیگر مواردی است که سازمان حسابرسی در گزارش خود اعلام کرده که مربوط به حقالعمل پرداختی فروش کارت شارژ است که به علت عدم پیشبینی اعتبار در بودجه بروز کرده است.
افزایش هزینه کارمزد بانکی ناشی از عملکرد بانکها مبنی بر اعمال بخشنامه بانک مرکزی در مورد کارمزد دریافت قبوض مشترکان نیز از دیگر دلایل انحراف در ردیف هزینههای این شرکت است.
همچنین علیرغم پیشبینی بازپرداخت ودیعه مشترکان در ردیف مصارف به میزان 850 میلیارد ریال، تنها مبلغ دو هزار و 141 میلیارد ریال بابت ودیعه خطوط سلب امتیاز شده به تعداد 523 هزار و 963 خط به حساب منظور شده است.
در ردیف منابع این شرکت نیز آمده است که رقم پیشبینی شده بابت دریافت ودیعه در بودجه سال گذشته، 154 میلیارد ریال است اما در عملکرد 327 میلیارد وصول شده است.
سود خالص شرکت ارتباطات سیار ایران در مقایسه با سال 86 که رقم هشت میلیارد و 522 ملیون و 459 میلیون ریال بوده که در سال 87 به شش میلیون و 402 هزار و 374 میلیون ریال کاهش یافته است.
این شرکت از محل کارکرد مشترکان دائمی 19 میلیون و 923 هزار و 800 میلیون ریال درآمد داشته است که مربوط به 16 میلیون و 271 هزار و 100 مشترک تلفنهمراه دائمی شامل درآمدهای حاصل از کارکرد شهری، بین شهری، خارجه، پیام کوتاه، جابجایی، پیام صوتی و سایر خدمات است.
در این زمینه از آرشیو ایستنا :
– لاوصولی 12 میلیارد تومانی مخابرات از ادارات دولتی
– مخابرات هنوز بهای پروانه و حقالسهم دولت را پرداخت نکرده است