عضو انجمن ISPها: با عرضه وایمکس ISPها و PAPها از بین میروند
با ورود اپراتورهای وایمکس – اینترنت پرسرعت بیسیم – و آغاز فعالیتشان شرکتهای کوچکتر اینترنتی مثل ISPها و یا حتی شرکتهای ندا با مشکلاتی مواجه میشوند و به مرور از بین رفته و نهایتا جمع میشوند.
طالبی شرفی – دبیر انجمن شرکتهای اینترنتی استان فارس – در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب و این که موضوع ورود اپراتورهای وایمکس و تاثیر آن بر شرکتهای کوچک اینترنتی از دو جنبه قابل بررسی است گفت: نخستین موضوع بحث مصرفکنندگان است که موضوع ورود اپراتورهای وایمکس با تکنولوژی جدیدتر به آنهاست و باید این تکنولوژی وارد شود و این حق مصرفکنندگان و مردم است که در زمان خود صرفهجویی کرده و از تکنولوژیهای بهتر، جدیدتر و با امکانات بالاتری استفاده کنند.
وی با بیان این که حذف شرکتهای کوچک اینترنتی و به تعبیری بنگاههای اقتصادی زودبازده که یکی از ملاکهای اقتصادی کشورها محسوب میشوند اظهار کرد: متاسفانه بخشهایی از این مجوزهایی که در این حوزه داده میشود حالت رانتی دارد و درواقع مشکلاتی را موجب میشود.
به گفتهی شرفی بعید است که بتوان هر دو جنبه را با هم در نظر گرفت و به راحتی این دو دیدگاه را کنار هم قرار داد به تعبیری هم فعالیت وایمکس را خوب دانست و هم حضور آنها را بدون تاثیر در فعالیت شرکتهای کوچک اینترنتی دانست، مگر اینکه محدودیتهایی برای وایمکس اعمال شود.
این مدیر شرکت اینترنتی ادامه داد: به عنوان مثال برای شرکتهای بزرگ، ادارات و سازمانهای بزرگ، سرعت بالاتری را در نظر بگیرند و مسوول اینترنت آنها و توزیع آن اپراتورهای وایمکس باشند و برای کاربران خانگی و شرکتهای کوچکتر نیز نداها، اینترنت ارائه دهند که با این کار حیات اینگونه شرکتها هم حفظ میشود.
وی راهکار خود را برای این مشکل چنین عنوان کرد: بسیاری از شرکتها و سایتهای بزرگ که نیاز به پهنای باند با کیفیت خوب دارند و هزینه آن هم برایشان مهم نیست میتوانند از اینترنت و خدمات وایمکس استفاده کنند؛ درواقع با محدود کردن حوزه اختیارات وایمکس به اینگونه شرکتهای بزرگ که مثلا پهنای باند بالای 512 کیلو را میخواهند.
او ادامه داد: از طرفی فعالیت شرکتهای کوچک اینترنتی و نداها نیز دایره اختیاراتشان برای کاربران خانگی و شرکتهای کوچک خصوصی که اینترنت با قیمت پایینتر و کیفیت متوسط میخواهند، باشد.